Ghid-generare-permise-pescuit-recreativ-ANPA-2023-696x323

Ghid permise pescuit recreativ ANPA 2024 – Pentru obtinerea permisului de pescuit recreativ in 2024 va trebui sa urmati pasii procesului de emitere pe care-l puteti accesa folosind site-ul ANPA optiunea Persoane Fizice -> Obtine permis.

In pasul 1 va trebui sa completati online pe site-ul ANPA CNP-ul dumneavoastra, sa selectati tipul de permis pe care-l doriti (puteti bifa ambele optiuni caz in care veti obtine ambele premise) si sa selectati optiunea “Nu sunt robot”. De mentionat faptul ca, in situatia in care aveti permisul anului anterior suspendat nu veti putea obtine un alt permis pana la expirarea suspendarii.

Iata cele trei tipuri de permis:

  1. Permisul de pescuit recreativ valabil pentru pescuitul Dunare
  2. Permisul de pescuit recreativ valabil pentru pescuitul in Marea Neagră.
  3. Permisul de pescuit recreativ valabil pe habitatele piscicole naturale contractate de asociațiile de pescari recreativi.

In pasul 2 va trebui sa completati toate informatiile necesare. Atentie, la completarea numelui si prenumelui va trebui ca acestea sa inceapa cu litera mare, sa aiba cel putin 3 caractere si sa nu contina litere au semne speciale altele decat spatiu sau cratima. In adresa completati localitatea si adresa dumneavoastra.

Important ca in campul email sa introduceti o adresa de email valida. Pe aceasta adresa veti primi un email de unde va veti putea activa contul ce se creaza in platforma Permise a ANPA. Acest cont va va permite sa va conectati la platforma atunci cand veti depune declaratiile de captura. Atentie, nedepunerea declaratiilor de captura pentru fiecare tip de permis va conduce la imposibilitatea obtinerii permisului de acel tip anul urmator.

In pasul 3 veti primi o lista cu intrebari de legislatie la care va trebui sa raspundeti. In momentul de fata raspunsul gresit nu blocheaza emiterea permisului. In viitor insa acest lucru va conduce la blocarea procesului pentru o perioada de timp. Reluarea procesului de emitere cu raspunderea gresita la intrebari va conduce la o noua blocare a procesului.

In pasul 4 veti avea confirmarea faptului ca ati raspuns corect sau gresit la intrebarile din legislatie.

In pasul 5, daca nu ati avut permis activ anul trecut veti fi informat despre aceasta. Daca insa ati avut permis si n-ati depus declaratiile de captura necesare procesul se va bloca.

In pasul 6 veti primi permisul/permisele solicitate pe care le putet descarca (butonul Descarca) veti putea reseta parola contulio dumneavoastra si conecta la platforma (butonul Login) unde veti regasi permisele solicitate sau veti putea relua procesul pentru generarea altor premise (butonul Genereaza alt permis).

Indiferent de optiunea pe care o selectati Platforma va va trimite un email, la adresa de email furnizata, prin care va puteti reseta parola contului.
La conectarea in sistem – Optiunea Persoane Fizice -> Recuperare permis, atunci cand veti primi pagina de Login va trebui sa introduceti in campul Username va trebui sa introduceti adresa de email iar in campul Password, parola dumneavoastra.

Daca ati utiat cumva parola veti putea folosi optiunea “Ai uitat parola?” caz in care veti primi un email care va va ajuta sa va configurati o alta parola.

Dupa completarea campului username si password si apasarea butonului “Intra in cont” Platforma va va trimite un cod de patru cifre pe care va trebui sa-l introduceti in campul ferestrei “Cod de validare” si apoi sa apasati butonul “Verifica”. In acest fel veti putea accesa contul dumneavoastra de unde:
• Veti putea descarca permisul/permisele ori de cate ori aveti nevoie de el/ele
• Veti putea depune notele de captura asociate partidelor de pescuit.

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la adresa de e-mail : permise.pescuit@anpa.ro

Sursa anpa.ro

Din meniul site-ului ANPA – Click Solicitare Permis Pescuit Recreativ si alegeti optiunea Generare Permis

Generare Permis ANPA scaled

Click pe optiunea Persoane Fizice

Ghid-generare-permise-pescuit-recreativ-ANPA-2023-696x323

 

Click Obtine Permis

Obtine Permis

Cinci Permise

Competati datele dvs. CNP , tara si tipul de permis.

Ghid ANPA PASUL 4

Introduceți pe site-ul ANPA numele, prenumele si adresa de domiciliu conform datelor din Cartea de Identitate:

permis anpa 2023

Pentru eliberarea permisului trebuie să răspundeți corect la câteva întrebări din legislație. Dacă răspundeți greșit la una dintre aceste întrebări, permisul nu se va mai putea genera pentru acest CNP în următoarea perioadă

solicitare permis nou

Verificare raspunsuri.

Verificare raspunsuri ANPA

Urmatorul pas este verificarea permisului din anul anterior, daca ati avut si nu sa depus sau trimis Fisa de captura nu il puteti emite pe cel nou. Citeste termenul limita al fisei de captura Aici

Verificare permis anpa

In ultimul pas se genereaza permisul ANPA 2024, Fire intinse!

permis 2023

Obtine permis ANPA de Aici .

Permisul de pescuit recreativ obținut este valabil numai însoțit de Cartea de Identitate care a stat la baza emiterii acestuia și carnetul de membru pentru membrii asociațiilor!
Pentru cei ce au solicitat emiterea permisului ANPA dar acesta a fost emis cu data de valabilitate 31.12.2023 – 31.12.2024 :
CAUZA : ora serverului este ora GMT adica cu 2 ore in urma orei RO
REMEDIERE: sters permisul gresit si emis unul nou
Pasi de urmat:
1 RESETAREA PAROLEI :
1.1 Intrati pe siteul ANPA la sectiunea GENERARE PERMIS -> PERSOANE FIZICE-> RECUPERARE
1.2 Apasati pe “Ai uitat parola” si introduceti adresa de email SAU CNP-ul folosite la emiterea permisului gresit si apasati “Recupereaza parola”
1.3 Verifiati adresa de email introdusa. Cel mai probabil in folderul SPAM/MESAJE NEDORITE veti gasi un email de la adresa: permise.pescuit@govodi.ro cu subiectul “Resetare parola Permis Pescuit” ce contine un link (un buton verde cu text alb) “RESETEAZA PAROLA”.
1.4 Veti fi redirectionati catre o pagina noua unde va trebui sa introduceti si sa confirmati o parola noua de minim 6 caractere.
1.5 Daca parola introdusa a fost confirmata corect veti primi mesajul “Parola a fost resetata cu succes!”
2 LOGAREA PE PORTAL :
2.1 Intrati pe siteul ANPA la sectiunea GENERARE PERMIS -> PERSOANE FIZICE-> RECUPERARE si introduceti adresa de email si noua parola.
2.2 Vi se va cere un cod de verificare trimis pe adresa de email
2.3 Verifiati adresa de email introdusa. Cel mai probabil in folderul SPAM/MESAJE NEDORITE veti gasi un email de la adresa: permise.pescuit@govodi.ro cu subiectul “ANPA Login – Cod de verificare” ce contine un cod de 4 cifre ce trebuie introdus la pagina deschisa la punctul anterior si apasati VERIFCA.
3 STERGEREA PERMISULUI DE PESCUIT:
3.1 Daca totul a fost OK sunteti logat pe portalul ANPA unde puteti vedea permisul actual
3.2 Bifati casuta din stanga din dreptul numelui si selectati sterge (butonul din dreapta sus)
3.3 Odata ce actualul permis a fost sters puteti relua procesul de emitere a unui nou permis.
Va rugam sa retineti: daca pescuiti in zonele de frontiera aveti nevoie de avizul de frontiera pentru zona de frontiera unde dvs. pescuiti, si il puteti obtine online in mailul dvs. de pe site-ul politiei de frontiera mai exact de Aici.
Fire intinse !

Speram ca va placut articolul Ghid permise pescuit recreativ ANPA 2024.

Este posibil sa-ti placa si Proiect Ordin pescuit 2024 sau Detalii Obitinere Permise de Pescuit Online 2024 si Acces în Delta Dunarii