Locuri de pescuit si reguli in Delta Dunarii

Locuri de pescuit si reguli in Delta Dunarii  – Locatii din inima Deltei – pe bratele dunarii, lacuri si canale,locuri de pescuit de pe mal la somn,crap,salau sau caras. Pentru a castiga timp si bani, va recomandam sa va cazati aproape de locurile unde pescuiti.

Delta Dunarii este si “patria” pescarilor amatori, existand peste 45 de Specii de pesti.  Planificati sa faceti o partida de pescuit in Delta, in cursul saptamanii, de duminica pana vineri, cand pe bratele dunarii pe lacuri si canale este mai liber, si nu este foarte aglomerat.

Unde prindem peste in Delta Dunarii ?

Locatiile propuse sunt recomandate atat pentru pescuit stationar: crap si somn – locuri de pescuit exceptionale pe Dunarea Veche, atat pe ambele bucle intre Crisan si Mila 23 sau intre geamandurile vechi si Mila 8,5 sau pe zona de ingusta, la cioate.

Alte locuri recomandate sunt canalul Caraorman, canalul Litcov si pe canalul care duce spre lacurile Puiu sau Rosu. Pentru pescuit la rapitor: stiuca, avat, salau sau biban va recomandam lacurile Trei Iezere, Bogdaproste, Iacub, Cuibul cu Lebede, Obretin, Vatafu, Lumina sau Isac, Baclanesti, Fortuna, Ligheanca sau pe canalele paralele cu Dunarea Veche.

Avem voie sa pescuim de pe mal în Delta Dunării?

Mai multe intrebari ale pescarilor au fost puse pe site-ul nostru Dunare.ro precum dacă ai voie să pescuiești de pe mal în Delta Dunării. Dupa o serie de modificari, hotarari etc. pentru anul 2023 ARBDD ne clarifica urmatoarele: ambarcaţiunile pot acosta pe mal în zonele prevăzute din Anexa 3 , asadar si pescarii recreativi/sportivi care nu detin ambarcatiuni au posibilitatea pescui de pe mal odata cu respectarea legislaţiei în vigoare.Citeste si Ce amenda primesti in 2023 daca incalci legea in Delta Dunarii

Iata care sunt zonele de pescuit in Delta Dunatii din Anexa 3

Bratul Sfantu Gheorghe, pe ambele maluri, exclusiv zona cuprinsa intre km 15-44 si zonele de crutare (zone rectificate), respectiv intre km 16,5-20; 30-43; 50-58; 65-83 (cu regim de pescuit prin eliberarea capturilor), Bratul Sulina, pe ambele maluri, Dunarea Veche de pe bratul Sulina, pe ambele maluri, cu exceptia portiunii dintre canalul Bogdaproste si canalul Magearu (cu regim de pescuit prin eliberarea capturilor).

Bratul Chilia, pe malul drept, bratul Tataru pe ambele maluri, bratele Babina si Cernofca pe malul stang (mal drept zona strict protejata) Canalele Eracle si Lopatna si lacurile Babina, Matita, Merheiul Mare si Merheiul Mic,Bratul Tulcea, pe ambele maluri, Dunarea, pe malul drept, de la Ceatal Chilia pana la Cotul Pisicii, Canalul Crisan-Caraorman, pe ambele maluri, inclusiv bazinul Caraorman.

Canalul Caraorman, intre canalul Crisan-Caraorman si intrarea in lacul Puiu, si canalul dintre lacurile Puiu si Rosu, pe ambele maluri, Lacurile Lumina, Rosu, Rosulet, Puiu si Puiulet, Canalele Cardon, Sfistofca si bratul Musura, Canalul Tataru, intre varsarea in bratul Sfantu Gheorghe si intersectia cu canalul de centura Sulina-Sfantu Gheorghe, pe ambele maluri, Canalul Sulina-Sfantu Gheorghe, intre canalul de centura al orasului Sulina si Bratul Sfantu Gheorghe.

Canalul de acces la Dunare de la cherhanaua Murighiol, pe ambele maluri,Canalele Uzlina, Perivolovca, lacurile Uzlina, Isac, Onofrei, Chiril, Gorgostel si Taranova, Canalele Litcov, Dranov, Lipoveni, Dunavat, Cocos si Mustaca, pe ambele maluri,Dunavat 3, Holbina 1 si Holbina 2, Canalul Mila 35, intre bratul Tulcea si bratul Chilia, pe ambele maluri

Garla Sireasa, pe ambele maluri, Lacurile Bogdaproste, Trei Iezere, Legheanca, Cazanel si Furtuna, Lacul Razim, de-a lungul malului, pe o latime de 50 m de la mal, in portiunea cuprinsa intre gura canalului Dunavat si capul Iancina, Lacul Golovita, de-a lungul malului, pe o portiune de 50 m de la mal, in portiunea cuprinsa dintre canalul de acces la cherhanaua Jurilovca si canalul de legatura intre lacurile Ceamurlia si Golovita.

Canalul Gura Portitei, pana la zona strict protejata, pe ambele maluri Canalul 2, intre lacurile Razim si Sinoie, pe malul vestic, Lacul Istria, de-a lungul malului, pe o latime de 50 m de la mal, in portiunea cuprinsa intre gura de intrare in lacul Sinoie si intersectia cu soseaua, pe malul estic, Lacul Tuzla, de-a lungul malului, pe o latime de 50 m de la mal, in zona delimitata de 1 km de o parte si de alta a gurii de varsare a garlei.

Lacurile Nuntasi si Istria, pe o latime de 50 m de la mal,Lacurile Casla, Somova, Parches, Telincea si garla Somova-Parches,Canalul Enisala, pe ambele maluri,Canalele Pardinel, Iacubova, Batac, Gotca, Ceamurlia si Ocolitor Pardina, Canalele Pardina si Iacub, din amenajarea agricola Pardina, pe ambele maluri.

Unele zone se închid pentru o anumită perioadă pentru refacere a florei acvatice, a peștilor sau a faunei zonei respective. Aceste ordine sunt emise în fiecare primăvară și ar trebui să urmăriți, cautati pe siteu-ul nostru Dunare.ro sau alte site-uri specializate sau să întrebați localnicii. Ei cunosc toate detaliile și vă pot indica o locație de pescuit in Delta Dunarii.

Locuri de campare in Delta Dunarii 2023

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii interzice instalarea corturilor pe unde doreste fiecare, cu exceptia locurilor de campare atasate mai jos, Zonele autorizate de amplasare cort in Delta Dunarii sunt:Camping “DELFINUL” Sf. Gheorghe, Camping „Sat de vacanță CAMPOEUROCLUB” loc. Partizani,Camping Mihaela loc. Crişan,Sat de vacanţă LA EDEN – Gura Portiţei, Bungalow Corbu Golf, loc Corbu,Camping P.F.A REDVANOV ALEXANDRU – IULIAN suburbia Tudor Vladimirescu.

Ce cantitate de peste avem voie sa retinem in Delta Dunarii ? Cât pește poți lua acasă?

Pe teritoriul rezervației Delta Dunării, în afara perioadelor de prohibiţie, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor ştiucă, şalău, somn şi crap este permis numai cu o condiție: eliberarea imediată a tuturor capturilor din aceste specii cu reţinerea unui singur exemplar/zi, dar nu mai mare de 3 kg, dintr-o singură specie .

Pe teritoriul Rezervației Delta Dunării, pescarii ce desfășoară activități sportive nu pot transporta o cantitate mai mare de peşte mai mare de 10 kg/pescar sau 15 kg/familie, indiferent de numărul de zile în care au desfăşurat activitatea.

Pe teritoriul Rezervației Delta Dunării, pescarii ce desfășoară activități sportive nu pot transporta o cantitate mai mare de peşte mai mare de 10 kg/pescar sau 15 kg/familie, indiferent de numărul de zile în care au desfăşurat activitatea

Ce trebuie să știi despre pescuitul in Delta Dunarii ?

Pescuitul stationar se practica la crap, somn si salau atat pe canalele mari cat si pe cursul Dunarii. Salaul si somnul dar si crapul prefera gropile si pragurile de pe canale dar si locurile cu salcii scufundate. Pe majoritatea canalelor din Delta Dunarii exista curenti de apa ce fac ca in general apa sa fie tulbure.

Ca să intri în Rezervația Delta Dunarii trebuie să știi că trebuie să achiți o taxă de acces. Aceasta este în valoare de 5lei/ persoană/ zi, 15lei/ persoană/ săptămână și de 30lei/ persoană/ lună. Permisul pentru pescuit este în valoare de 30lei/ an. Iar dacă veniți cu autoturismul personal trebuie să plătiți 10lei/ zi, dar nu uitați că nu puteți ajunge cu mașina oriunde doriți.

Ce acte sunt necesare pentru pescuitul in Delta Dunarii  ?

Pentru a pescui în apele Rezervației Biosferei Delta Dunării avem nevoie de:

Cartea de identitate si sau Pasaport

Permisul de pescuit recreativ/sportiv emis de catre ARBDD

Permisul de acces in rezervatie pentru turisti

Permisul de acces pentru nave si ambarcatiuni (daca va deplasati cu nave si ambarcatiuni)

Permisul de acces pentru autovehicule (daca va deplasati cu masina).

Formularul de avizare a activitatilor de pescuit recreativ / sportiv in zona de frontiera pentru persoane fizice (daca pescuiti in zona de frontiera cu Ucraina) Mai multe detalii legate de Avizul de Frontiera Aici.Mentionam ca permisele ANPA nu sunt valabile in Delta Dunarii, pentru mai multe detalii legate despre obtinerea unui permis ANPA Aici.

Permisele de pescuit pentru Delta Dunării valabile în anul 2023 se eliberează și sunt disponibile începand cu prima zi a anului pe platforma online ddbra.ro sau la automatele de la sediul ARBDD din Str. PORTULUI Nr. 34A, Tulcea, Romania si pe str. Isaccei nr. 111,mini-portul din loc. Murighiol,Centrele de Informare și Vizitare din localitățile Chilia Veche, Crișan și Sulina – acestea funcționează în regim non-stop.Pentru mai multe detalii legate de obtinerea unui permis ARBDD le gasesti Aici.

Prețul permisului de acces turist

5 lei pentru o zi,15 lei pentru 7 zile,30 lei pentru acces până la finele anului 2022,gratuit pentru elevi, studenţi, pensionari, veterani de război, foşti deţinuţi politici, persoane cu handicap, persoane fizice care au domiciliul în perimetrul rezervaţiei sau în localităţile limitrofe.

Prețul permisului de acces ambarcațiune

20 lei pentru 7 zile
100 lei pentru acces până la finele anului 2023

gratuit pentru persoanele fizice cu domiciliul în perimetrul rezervaţiei sau în localităţile limitrofe.

Prețul permisului de acces auto

10 lei pentru o zi,100 lei pentru acces până la finele anului 2023.Toate permisele ARBDD pot fi obținute online și plătite prin card bancar. Permisele de acces pot fi achiziționate anticipat, platforma online oferind solicitantului posibilitatea de a alege perioada de valabilitate a documentelor.Daca aveti probleme cu eliberarea permiselor online etc trimiteti la adresa de email [email protected].

Permisele pot fi achiziționate si prin SMS , mai multe detalii Aici, permisele pot fi descărcate SAU salvate pe dispozitiv, respectiv telefon, pentru a avea posibilitatea ca, în orice moment, la solicitarea organelor de control, să le puteți prezenta.Permisele de pescuit recreativ/sportiv sunt gratuite pentru toate categoriile de persoane fizice conform Legii. Regulamentul de practicare a pescuitului recreativ / sportiv prevede ca detinatorii de permise de pescuit recreativ / sportiv au urmatoarele obligatii:

sa respecte legislatia privind desfasurarea pescuitului recreativ / sportiv pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii;

sa detina permis de acces eliberat de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii;

sa pastreze curatenia in zona de pescuit;

sa respecte reglementarile legale in vigoare privind dimensiunile minime in centimetri ale exemplarelor de pesti;

exemplarele de pesti capturate sub dimensiunile minime sau exemplarele de specii strict protejate vor fi deversate in mod obligatoriu in apa, in stare vie;

Lista zonelor de pescuit recreativ din perimetrul RBDD

Braţul Sfântu Gheorghe, pe ambele maluri, exclusiv zona cuprinsă între km 15 – 44 şi zonele de cruţare (zone rectificate), respectiv între km 16,5 – 20; 30 – 43; 50 – 58; 65 – 83 (cu regim de pescuit prin eliberarea capturilor), în zona km 22-24 în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie este interzis pescuitul.

Gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră în zona Sfântul Gheorghe este un pic mai greu de descoperit pentru cel care vizitează zona pentru prima dată. Iată cum ne îndrumă cei care cunosc bine locul: „Se merge pe drumul spre mare, se iese din sat. La aproximativ un kilometru de unitatea militară se face un drum spre Dunăre, în capătul lui fiind o lizieră de sălcii. Se ţine drumul până se dă de Dunăre. Se poate da după somn, şalău, crap“.

Pe o plajă destul de mare, pe partea dreapta cum mergi dinspre porţiunea navigabilă a braţului Sfântu Gheorghe spre localitatea Uzlina, sunt multe locuri ce se pretează pescuitului la crap, somn dar şi şalău şi ştiucă. Pentru cei care cunosc cursul vechi al braţului Sfântu Gheorghe locaţia este între km 66-62 (km vechi). Alte zone bune de pescuit sunt la Murighiol,Mahmudia,Balteni de jos, Ceatalchioi pe bratul Chilia

Cele mai bune locuri de pescuit pe lacuri

Locatie de pescuit Delta Dunarii se găsesc atât pentru pescuitul staționar – pescuit la crap și somn, dar și pentru pescuitul la răpitor – știucă sau biban. Locatie de pescuit Delta Dunarii găsiti pe Lacul Fortuna. Acesta este unul dintre cele mai mari lacuri din Delta Dunarii. Aveți voie să pescuiți atât de pe mal, cât și din barcă.

Accesul se poate face doar cu barca. Balta lui Traian și brațul vechi al Dunarii sunt două zone ideale pentru pescarii iscusiți care vor să stea departe de zgomotul produs de bărcile cu motor care tranzitează lacurile.

Apele din jurul satului Mila 23 sunt foarte accesibile pescarilor care vor să facă un pescuit liniștit de pe mal. Lumina, Rosu-Rosulet, Puiu – Puiulet, Fortuna, Bogdaproste, Trei Ezere, Babina, Ulasova, Sfistun, , Harasimova, Isac sau Uzlina. In acelasi timp, puteti gasi cazare atat la localnici dar si in pensiuni agroturistice din localitatile Crisan, Jurilovca, Maliuc, Mila 23 sau Uzlina.

Cele mai bune locuri de pescuit pe canale

Canalul Olguța este frecventat de pescarii iscusiți care caută să pescuiască la biban și la știucă,pentru crap,somn, caras si anghila o locatie excelenta este Canalul Enisala cu taxa.

Locuri de pescuit in Detla Dunarii – In Delta Dunarii dar si pe Dunare pescuitul la crap se practica indeosebi la stationar dar se poate si din barca chiar daca e mai dificil,. crapul prefera gropile si pragurile de pe canale dar si locurile cu salcii scufundate.

Pe majoritatea canalelor din Delta Dunarii exista curenti de apa, si in general apa este tulbure. Lipsa vegetatiei favorizeaza pe cursul canalelor si garlelor pescuitul, in general la, crap, si caras, etc. Exceptiile sunt canalele colmatate sau lipsite de curenti, unde crapului nui prea place sa stationeze.

In Delta Dunarii se gasesc multe locuri de pescuit, care pot fi grupate in functie de anumite particularitati si speciile de pesti ce le populeaza. Dunarea veche la  mila 8 dar si pe dunarea veche in apropiere de mila 23, canalul suez,canal olguta si sontea, canalul de la Rosu dar si canalul de centura, pe dunare este mai jos de Gorgova pe la Baba rada  mai jos de crisan la mila 9-10 dar si la mila 4 langa sulina iar pe sf gheorghe il gasim pe buclele vechi ale bratului.

Il mai gasim la insula de la Nufaru la km 44 dar si mai jos la ivancea iar pe bratul chiliei in gasim pe Canalul Cernovca este in amonte de cherhanaua lui Raduta din Periprava Canalul are o latime intre 70 si 100 metri si adancimi intre 6 si 12 metri.

In aval de intersectia Babina cu Cernovca cu 200-500 m,in dreapta,langa o salcie cazuta.e o groapa acolo cam de 7-8 m.cele mai bune locuri de crap sunt in amonte si in aval(cca 1 km) de intersectia Cernovca cu Babina.

Locuri de pescuit la Stiuca si cand sa mergeti in Delta la pescuit de stiuca?
Dupa 15 iunie pana in decembrie , dar trebuie sa alegem cu mare atentie locurile pentru pescuit. Puteti tine cont de urmatoarele sfaturi – Vezi mai multe detalii despre Stiuca!

În zona Holbina 3 Bibani s-au desfășurat 4 ediții ale Cupei Mondiale de Pescuit la Știucă, Pike Challenge. Aici ai ocazia să pescuiești în cea mai bine populată incintă cu știuci de peste 1 metru, să cauți exemplarele capitale pe 1200 ha de lacuri, japșe și canale.

Cand sa mergeti in Delta la pescuit de crap?
Dupa sfarsitul perioadei de prohibitiei se poate pescui la crap, adica dupa 07 iunie si pana in octombrie, iar daca vremea este mai blanda chiar si noiembrie. Luna august,septembrie si octombrie sunt considerate foarte potrivita pentru pescuitul crapului.  Vezi mai multe detalii despre pescuitul la Crap!

Cand sa mergeti in Delta la pescuit de salau?

Perioada de pescuit la salau in Delta: pe durata intregului sezon de pescuit( exceptia perioadei de prohibitie stabilita intre 28 martie – 07 iunie inclusiv), dar mai ales in toamna. Cea mai buna perioada de pescuit la salau este in octombrie –noiembrie cand incepe sa se grupeze in zonele cu apa adanca, dar este si momentul in care se hranesc agresiv pregatindu-se de iarna. Puteti tine cont de urmatoarele sfaturi – Vezi mai multe detalii despre Salau!

Cand sa mergeti in Delta la pescuit de somn?

Locuri de pescuit in Delta Dunarii: De regula somnul se aduna in locurile adanci de pe cursurile canalelor, in gropane canalului Crisan-Caraorman, pe Dunarea Veche sau pe Dunare, bratele principale. Perioada de pescuit in Delta: pe timpul verii somnul se hraneste intensiv, iulie si august si inceputul lui septembrie sunt cele mai bune luni pentru pescuit la somn. In toamna se grupeaza in gropane pentru iernat, iar activitatea sa se restrange pe masura ce se raceste timpul.Citese si secretele pescuitului la somn.

Pentru somn, bun ar fi si un sonar sa identificati gropile (anafoarele). Tinand cont de dimeniunile pe care le poate atinge un somn, este important sa aveti echipamentul de pescuit adecvat pentru a scoate pestele.Dimensiunea minima de retine a somnului este de 50 cm, iar cel mai mare somn capturat in Delta Dunarii a avut 400 kg.

Cand sa mergeti in Delta la pescuit de caras?

Locuri de pescuit in Delta Dunarii: La Caras se pescuieste in locurile cu un curent redus sau inexistent: canale impotmolite, balti, gropi.Perioada de pescuit in Delta: La fel ca si crapul incepand din luna iunie si pana in octombrie iar dimensiunea minima de retine a carasului este de 15 cm.

Restricții valabile tot anul în Delta Dunării

–se interzice pescuitul pe Dunărea Veche, sectorul cuprins între confluenţa cu canalul Sulina, de la Mm 8+900 şi până la confluenţa cu Canalul Răducu, tot timpul anului;

– se interzice pescuitul pe Lacul Gâsca din Complexul Somova – Parcheş, tot timpul anului;

–se interzice pescuitul pe lacurile Erenciuc şi Zmeica, tot timpul anului;

–se interzice pescuitul pe Canalul Bărbosu (canal care face legătura între Canal Cardon şi Canal Letea);

– se interzice psecuitul pe cursul vechi al Braţului Sf. Gheorghe, în zonele cuprinse între km 16-20, 29-44, 49-58, 64-84, tot timpul anului.

–se interzice pescuitul pe canalul dintre lacul Puiu şi lacul Roşu de pe teritoriul RBDD, tot timpul anului;

Dimensiuni minime ale capturilor în RBDD

Avat (Aspius aspius) 30 cm,Babuşcă (Rutilus rutilus) 15 cm,Batcă (Blicca bjioerkna) 15 cm,Biban (Perca fluviatilis) 12 cm,Caras (Carassius auratus) 15 cm,Crap (Cyprinus carpio) 35 cm,Chefal (Mugil sp.) 25 cm,Lin (Tinca tinca) 25 cm,Morunaş (Vimba vimba) 25 cm,Mreană (Barbus barbus) 27 cm,Oblete (Alburnus alburnus) 12 cm,Plătică (Abramis brama) 25 cm,Roşioară (Scardinus erythrophtalmus) 15 cm,Rizeafcă (Alosa caspio) 15 cm,Sabiţă (Pelecus cultratus) 20 cm,Scrumbie de Dunăre (Alosa pontica) 22 cm,Somn (Silurus glanis) 50 cm,Stavrid (Trachurus mediteraneus) 12 cm,Şalău (Stizostedion lucioperca) 40 cm,Ştiucă (Esox lucius) 40 cm, Văduviţă (Leuciscus idus) 30 cm.

Pentru a preveni încălcarea legislației în domeniul pescuitului recreativ/sportiv, vă reamintim dimensiunile minime admise ale capturilor ce pot fi reținute din zonele desemnate pe teritoriul Rezervația Biosferei Delta Dunării:Un aspect important: dimensiunile speciilor de peşti sunt determinate prin măsurarea distanţei de la vârful botului până la baza înotătoarei caudale.

Speram ca va placut articolul Locuri de pescuit si reguli in Delta Dunarii, Lista noastra ramane deschisa si pentru cei care doresc sa o completeze, sa adauge noi locatii, o pot face din sectiunea din meniu Trimite Informatii sau de Aici, Este posibil sa-ti placa sa citesti si Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare si Din Delta Dunarii sau Calendarul Pescarului.

Leave a Comment