Pescuitul sportiv in Delta Dunarii


Pescuitul sportiv

Pentru a putea “arunca cu batul in Delta” si pentru a pune în aplicare pescuitul recreativ/sportiv în zona Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii” avem nevoie de un permis de pescuit recreativ/sportiv emise şi eliberate de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunarii”.

2. Pescuitul sportiv este bazat conform prevederilor din ORDINUL Nr. 159/1266 din 24 iunie 2011 privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv şi modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv în ariile naturale protejate.

3. Conform ART. 24 din O.U.G Nr. 23/2008 din 5 martie 2008 privind pescuitul şi acvacultura – practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale se realizează: aln. b) în apele pe tot cursul Dunarii si pe bratele sale, în Delta Dunarii, cu 4 undite sau 4 lansete, deci numai mult de patru cum fac alti pescari, cu cate doua carlige fiecare; aln. e) în apele de pe Dunare, în Delta Dunarii si în apele maritime, un pescar sportiv poate retine din captura maximum 5 kg de peste/zi sau un singur peste, daca greutatea lui depaseste 5 kg;

4. Dimensiunile minime, în centimetri, ale resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, care pot fi capturate din mediul acvatic, conform anexei 1 din Ordinului Nr. 342 din 28 mai 2008 privind dimensiunile minime individuale ale resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, pe specii, care pot fi capturate din mediul acvatic:

La Babuşcă 15cm, Biban 12cm, Crap 35 cm, Caras 15 cm, Lin 25 cm, Plătică 25 cm, Somn 50 cm, Şalău 40 cm, Şprot 7 cm, Stavrid 12 cm si Hamsie 7 cm.

DE RETINUT . Masurarea corecta se face de la botul unui peste la baza cozii . NU de la bot la varful cozii cum fac unii pescari. Sa nu fiti surprinsi daca sunteti prinsi si premiați de organele de control daca aveti in juvelnic peste sub dimensiunea legala.

Masuratoare Retinere Pesti

Speram ca va placut articolul nostru.Ai fost si tu la pescuit pe dunare? Fa-ti cont si publica si tu povestea ta sau hai la o barfa pe Forum !

S-ar putea sa-ti paca si unul din articolele de mai jos:
Clau Pescar Hoinar
Despre Clau Pescar Hoinar 43 Articles
Un simplu om, modest, pasionat de natura si pescuitul pe dunare si delta dunarii.

Fii primul care comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


*