Prutul – O poveste frumoasa care trebuie sa continue!

Prutul – O poveste frumoasa care trebuie sa continue!
AVPS Iasi il nominalizeaza pe Mihai Moraru ca membru in consiliul asociatiei pentru a reprezenta pescarii si pescuitul din zona raului prut.
Iata ce ne spune Mihai: In urma unor discutii cu persoane importante din conducerea AVPS Iasi, oameni care vor să schimbe ceva și sunt dispuși să colaboreze, am inteles că sunt nominalizat ca membru in consiliul asociatiei pentru a reprezenta pescarii/pescuitul din zona noastră. Nu vreau să vă scriu prea mult, așa că am să trec la subiect punctand mai jos ce am discutat, si ce dorim să realizăm in acest an:
1. Popularea raului Prut si salvarea (cat este posibil), a puietului rămas dupa inundatii..
2. Combaterea BRACONAJULUI – La eliberarea permiselor să se facă o hartie in care pescarul să certifice că știe legea, și in cazul în care o incalca să aiba in vedere ca i se va anula permisul de pescuit pe anul in curs, plus doi ani fără drept de pescuit pe apele administrate de AVPS. Pe baza acestor dosare intocmite să se facă trimitere către PF in vederea blocarii avizului de acces.
3. Eliberarea catorva premise de control. Acesti “Rangeri” să aibă dreptul de a controla și a sanctiona neregulile găsite (braconaj, mai multe scule decat prevede legea, mai multe ace, pripoane, acte.. s.a.m.d). Acesti pescari vor fi aleși după istoricul lor, in cazul in care se va aproba acest aspect.
4. Actiuni organizate pentru ecologizarea Prutului
5. Reciprocitate intre judetele vecine
6. Cel putin o adunare/sedintă pe an la Cotu Morii, cu scopul de a pune impreuna o baza viabilă/solidă pentru viitorul acestui frumos rau pe care avem privilegiul să pescuim. Doar impreună putem distruge braconajul, depinde de noi să lăsăm locul curat după ce terminăm o partidă de pescuit, doar noi putem educa vecinul in cazul in care greșește.
Stiu că sunt foarte multi iubitori ai Prutului, la fel de bine știu că sunt si foarte multi trăistari care nu se gandesc la viitor, nu mai spun de braconieri. Eu traiesc cu speranta că toti acestia pot fi educati, si la un moment dat isi vor da seama ca pescuitul cu bun simt ne dă sansa pentru viitor. Incerc să fac acest lucru pentru că iubesc pescuitul si văd ce se intamplă in jur. Sunt convins ca voi avea ajutorul multora dintre voi, chiar si a celor din conducerea asociatie, nu castig nimic din asta, si cat mai am puterea sa fac ceva pentru pescuitul din zona, o fac cu mare drag. Vă salut cu stimă!!

Pagina Sursa: Universul Pescarilor Romani

Leave a Comment