Cum sa prindem Scrumbie la dunare ?

1

Cum sa prindem Scrumbie la dunare ? – La scrumbie se pescuiește la sfârșitul lu aprilie și mai, ca să pescuiesti la scrumbie trebuie să obtii un permis eliberat de ANPA si poti pescui pe anumite sectoare nu pe toată dunarea se prinde, se pescuieste din barcă sau de pe mal ;Citeste Ordinul de prohibitie

“b) în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu maximum 4 undiţe sau 4 lansete cu câte două cârlige fiecare;

c) în apele teritoriale ale Mării Negre, cu maximum două undiţe, două lansete sau o ţaparină, cu câte 10 cârlige fiecare” și plumb de 100g un stil asemanator celui de spining sau se lasă pe fund și cand incepi să vezi că varful se îndoaie mulinezi si o scoți.

Asa cum am specificat in acest articol Scrumbia traieste in bancuri in Marea Neagra, si migreaza pe cursul Dunarii, pentru depunerea icrelor si o gasim pe zonele si sectoarele de dunare  judetului Mehedinti, si alte zone din delta dunarii, in dreptul localitatilor Salcia, Garla Mare, Pristol, Gruia, Cozia, ajunge la sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai pana la Portile de Fier II.

Dupa ce depune icrele revine in Marea Neagra, indepartandu-se de malurile dunarii cautand ape mult mai adanci. De obicei in zona Mehedinti se prinde in dreptul localitatii Pristol, mai exact de la gura de varsare a Timocului care desparte Serbia de Bulgaria, pana la barajul de la Gogosu – Portile de Fier II.„Scrumbiile le gasim departe de mal, la 40-50 de m, in curent si, mai ales, in anafoare.

Modele taparine scrumbie

Sunt perioade cand se hraneste pe fundul apei si altele care se hraneste la suprafata. Perioada buna de pescuit este dimineata, intre orele 6 si 11, si seara intre orele 16 si 20. In rest, se poate prinde intamplator. O prindem cu lansete de 3,6 – 4,5 m, cu putere de aruncare de 50-100 de grame si fir de 0,30 mm.

Taparine scrumbie

Aceasta are cam un metru lungime si 1,2 carlige nr. 2-8, pentru pescuitul la dunare conform regulamentului, care se aleg in functie de cum se hraneste pestele: daca scrumbia se hraneste corespunzator se pun carlige mai mari. Taparina se fixeaza la linie cu un antirasucitor, pentru a nu tensiona firul. La capatul taparinei se prinde un plumb para de 40-60 de grame. Se arunca taparina cat mai departe posibil, se asteapta ca plumbul sa ajunga pe fundul apei si apoi se mulineaza incet. Atacul scrumbiei este violent si se simte in lanseta.

Bineinteles ca tinem cont si de sfaturile tuturor pescarilor si va asteptam cu drag sa contribuiti cu idei si sfaturi la acest articol.Va multumim!

Aboneaza-te Dunare.ro Youtube

1 COMENTARIU

  1. se pescuieste legal pe dunare cu 2 ace, cu 10 doar in mare
    de la pristol in jos nu e nici o prohibitie se poate pescui scrumbia din 7 mai peste tot

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.