Detalii noi despre fisa de captura ANPA in 2023

Detalii noi despre fisa de captura ANPA in 2023 – Fisa de captura este una obligatorie si din 2023 online in momentul achizitionarii unui Permis de Pescuit ANPA se completeaza online in contul Anpa pe pagina de Autentificare Aici si va logati cu Adresa de mail si parola.Daca nu aveti o parola click recuperare parola de pe lincul Ai uitat parola?

Autentificare anpa

Recuperare parola ANPA

Dupa ce v-ati logat in contul Anpa veti observa in coltul din stanga Pagina Home, Lista dvs de permis si Fise captura.

depune fisa captura anpa

In lista de permise se afla lista dvs. cu permise. Click pe optiunea “Fise Captura” si editati si completati fiecare partida de pescuit in aceeasi sau fiecare zona unde a-ti pescuit, de preferat ar fi dupa fiecare partida de pescuit sa completati online unde puteti adauga zona..zonele, cantitate kg, Speciile de pesti sau specia, numarul de partide, judetul, optiunea cnp si data.

adaugati fisa captura anpa

Pentru cei cărora platforma le-a eliberat cele două permise datate greșit cu anul 2022, nu e nici o panică pentru că ele se pot anula, șterge din contul personal al fiecăruia și repeta iar pașii pt eliberarea lor pt anul 2023. Platforma nu trimite pe email în inbox sau spam permisele ca în trecut pentru a fi salvate.

Ele trebuiesc descarcate si salvate direct de pe platformă din contul fiecăruia și sunt 2 optiuni de descarcare (download) , salvare a permiselor în format pdf,bifand sus ambele se salveaza un singur fisier pdf de 8 pagini care contine ambele permise și bifând separat se salveaza separat permisele tot in format pdf. NU UITAȚI PAROLA cu care v-ați logat pe platformă, că vă va fi utilă în 2023, 2024 etc pentru logarea pe platformă și completarea fișelor de capturi, o condiție obligatorie pentru eliberarea viitoarelor permise pentru ANUL 2024.

La absolut fiecare LOGARE, platforma trimite pe email un cod de logare care trebuie întrodus în căsuța de pe platformă…fiind multe solicitări, emailul cu codul ajunge sau nu…deci nu va grabiti.

Pentru cei ce au solicitat emiterea permisului ANPA dar acesta a fost emis cu data de valabilitate 31.12.2022 – 31.12.2022 :
CAUZA : ora serverului este ora GMT adica cu 2 ore in urma orei RO
REMEDIERE: sters permisul gresit si emis unul nou
Pasi de urmat:
1 RESETAREA PAROLEI :
1.1 Intrati pe siteul ANPA la sectiunea GENERARE PERMIS -> PERSOANE FIZICE-> RECUPERARE
1.2 Apasati pe “Ai uitat parola” si introduceti adresa de email SAU CNP-ul folosite la emiterea permisului gresit si apasati “Recupereaza parola”
1.3 Verifiati adresa de email introdusa. Cel mai probabil in folderul SPAM/MESAJE NEDORITE veti gasi un email de la adresa: permise.pescuit@govodi.ro cu subiectul “Resetare parola Permis Pescuit” ce contine un link (un buton verde cu text alb) “RESETEAZA PAROLA”.
1.4 Veti fi redirectionati catre o pagina noua unde va trebui sa introduceti si sa confirmati o parola noua de minim 6 caractere.
1.5 Daca parola introdusa a fost confirmata corect veti primi mesajul “Parola a fost resetata cu succes!”
2 LOGAREA PE PORTAL :
2.1 Intrati pe siteul ANPA la sectiunea GENERARE PERMIS -> PERSOANE FIZICE-> RECUPERARE si introduceti adresa de email si noua parola.
2.2 Vi se va cere un cod de verificare trimis pe adresa de email
2.3 Verifiati adresa de email introdusa. Cel mai probabil in folderul SPAM/MESAJE NEDORITE veti gasi un email de la adresa: permise.pescuit@govodi.ro cu subiectul “ANPA Login – Cod de verificare” ce contine un cod de 4 cifre ce trebuie introdus la pagina deschisa la punctul anterior si apasati VERIFCA.
3 STERGEREA PERMISULUI DE PESCUIT:
3.1 Daca totul a fost OK sunteti logat pe portalul ANPA unde puteti vedea permisul actual
3.2 Bifati casuta din stanga din dreptul numelui si selectati sterge (butonul din dreapta sus)
3.3 Odata ce actualul permis a fost sters puteti relua procesul de emitere a unui nou permis.
Fire intinse !

Normal imediat ce a-ti pus capat unei partide de pescuit, pe mal pestele se masoara, se cantareste si se completeaza online.. iar cine doreste sa opreasca o captura o poate face in limita legii, nu ca haplea ? ? ..stim noi cine.. Se va nota, cantitatea de peste eliberata, pe specii, daca aceasta a fost retinuta sau a depasit limita legala de 5 kg/zi.

Ce se poate intampla daca nu o vom completa pe mal ? Dupa ce am plecat de pe balta, putem fi opriti in drum spre casa, iar fisa online justifica si dovedeste provenienta pestelui.Deci cu alte cuvinte fisele trebuiesc completate sau trimise astfel puteti fi sanctionati in momentul verificarii fisei.Scopul lor mai este de a informa gestionarul apei (ANPA,etc.) despre cantitatile extrase de pescari si de a compara cu studiile facute de specialisti.

In acest fel se stabilesc cotele atribute fiecarei categorii in parte, asta este legea.Aceasta lege face parte din pachetul de legi ce tin de siguranta nationala, in alte tari exista un carnet unde se trec capturile. Cu alte cuvinte ANPA cred ca va accepta si vechiul model atasat mai jos ca in anii precedenti precum ca Fisa de captura trebuie completata si transmisa catre ANPA pana la data de 28 februarie a anului in curs, pentru anul precedent. Ea se poate completa si depune in contul Anpa sau trimisa pe adresa de  e-mail fisacaptura@anpa.ro, sau la sediile teritoriale ANPA.

 

Fisa Caputra ANPA

Permisul ANPA se elibereaza in fiecare an, online de Aici .

E foarte bine de stiut ca permisele ANPA nu pot fi valabile si in Delta Dunarii!

Permisul de pescuit Permis Acces Turist   |   Permis Pescuit Sportiv   |   Permis Ambarcatiune   |   Permis Auto   |  valabil in Delta Dunarii pot fi eliberate de Aici sau mai pot fi achiziţionate de la automatele instalate la sediul ARBDD.

Pentru avizul de frontiera puteti citi detaliile legate de Formular Aviz Frontiera Online

si le veti primi in casuta dumneavoastra de mail.

Citeste Ordinul de Prohibitie Pescuit 2023, Perioade si Zone Aici

Speram ca va placut articolul nostru Detalii noi despre fisa de captura ANPA in 2023.Ai fost si tu la pescuit pe dunare? Fa-ti cont si publica si tu povestea ta sau hai la o barfa pe Forum !

Aboneaza-te Dunare.ro Youtube