Ce permis iti trebuie la Dunare – Delta Dunarii ? - Informatii

Ce permis iti trebuie la Dunare – Delta Dunarii ? – Informatii, Pentru a pescui in Delta Dunarii avem nevoie de urmatoarele permise: Permis Pescuit Recreativ/Sportiv, Permis Acces Turist, Permis Acces Autovehicule, Permis Acces Ambarcatiune si avizul de frontiera daca este necesar, mai exact daca pescuiesc in zona de frontiera cum ar fi bratul chilia.Permisele in Delta Dunarii le puteti obtine online de pe site-ul ddbra.

Cat costa un permis in Delta Dunarii inclusiv bratele Dunarii din Delta Dunarii?

Permisul de acces turist in Delta si bratele sale este gratuit pentru elevi, studenţi, pensionari, veterani de război, foşti deţinuţi politici, persoane cu handicap, persoane fizice care au domiciliul în perimetrul rezervaţiei sau în localităţile limitrofe mai exact localitati care au terenul administrativ integral sau partial în interiorul rezervatiei.

Permis Pescuit Recreativ/Sportiv in Delta Dunarii e valabil împreună cu permisul de acces turist în RBDD.

Permis acces turist 5 RON zi, Permis acces turist sejur 7 zile 15 RON sau pana la finele anului 30 RON.

Permis auto pentru o zi 10 RON sau Permis auto pana la finele anului 100 RON.Acest permis auto e valabil împreună cu permisul de acces turist în RBDD.

Permis Ambarcatiune Gratuit împreună cu permisul de acces turist în RBDD,valabil pentru persoanele fizice care au domiciliul în perimetrul rezervației sau în localitățile limitrofe.

Permis ambarcatiune 7 zile 20 RON,valabil împreună cu permisul de acces turist în RBDD.

Permis ambarcatiune pana la sfarsitul anului 100 RON valabil împreună cu permisul de acces turist în RBDD.

Cum obtin un Aviz de Frontiera (PG) ?

Formularul de avizare a activităților de pescuit recreativ in zonele de frontiera se obtine de pe site-ul politiei de frontiera in sectiunea – Formular de avizare a activităților de pescuit recreativ / sportiv în zona de frontieră pentru persoane fizice.

Cât costă un permis de pescuit pe Dunare?

Pentru pescuitul la dunare,inclusiv permisul de pescuit la marea neagra excluzand Delta Dunării si bratele sale, A.N.P.A – Agentia Naționala pentru Pescuit si Acvacultura pune la dispozitie online si gratuit in sectiunea din meniu Obține permis – Permise pescuit – A.N.P.A,această pagină este destinată persoanelor interesate să obțină un permis de pescuit recreativ valabil pentru Dunăre cu brațele sale și habitatele piscicole. Citeste mai multe detalii despre generarea unui permis anpa.

Ce permis iti trebuie sa pescuiești in Delta Dunarii?

Daca doresti sa pescuiesti in Delta Dunarii ai nevoie de urmatoarele permise: Permis Pescuit Recreativ/Sportiv,Permis Acces Turist,Permis Acces Autovehicul,Permis Acces Ambarcatiune daca este cazul si aici includem si avizul de frontiera daca pescuiti in zona de frontiera , exemplu bratul chilia.

Câte undite si lansete ai voie pe Dunare?
Asadar pe dunare în apele curgătoare si stătătoare din zona montană, cu o singură undita cu maximum doua carlige sau cu o lanseta; b) în apele din zona colinara si de ses, pe tot cursul Dunarii si pe bratele sale, în Delta Dunarii, cu maximum 4 undite sau 4 lansete cu cate doua carlige fiecare.
Ce cantitate de peste se poate reține pe Dunare?
Atunci cand pescuim in apele din zona colinara și de ses, pe Dunare si pe bratele sale, inclusiv Delta Dunarii și Marea neagra , fiecare pescar poate retine din captura,capturi un maxim de 5 kilograme de peste pe zi sau un singur peste dacă greutatea lui trece de 5 kilograme.
Care este legea care reglementează practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale?
Legea care reglemteaza pescuitul recreativ este 60/2017 privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepţia Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării”.
Când se poate pescui in 2024?
In anul 2024 perioada de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial este de 60 zile in perioada 9 aprilie – 7 iunie 2024 inclusiv.
Când începe prohibiția 2024?
Prohibitia si perioada de prohibitie generala in anul 2024 pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial este de 60 zile si incepe in perioada 9 aprilie – 7 iunie 2024 inclusiv.
Care este data limită de transmitere a Fișei de captură?
Asadar, Fisa de captura trebuie completata si adaugata in contul dvs. ANPA pana la data de 28 februarie a noului an, pentru anul cel trecut. Mai multe detalii despre fisa de captura.
Ce cantitate de Pește se poate pescui în Marea Neagră?
Asadar, in timpul unei zile de pescuit recreativ, în apele din zona colinară şi de şes, în reţeaua de canale din sistemele hidroameliorative, de navigaţie şi hidroenergetice, Dunarea cu lunca sa inundabilă, Delta Dunării şi Marea Neagră se pot pescui cel mult 5 kg de peşte sau numai un singur peşte, dacă greutatea lui depăşeşte 5 kg. În apele de munte cu salmonide se pot pescui de către un pescar cel mult 10 bucăţi în total, din speciile: păstrăv indigen, păstrăv curcubeu, fântânel, lipan şi coregon.
Ce lege reglementează pescuitul recreativ?
Asadar legea 369/2016 privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum şi modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv.
Speram ca va fost util articolul nostru: Ce permis iti trebuie la Dunare – Delta Dunarii ? Este posibil sa-ti placa si Ghid ANPA 2024 – Genereaza Permis ANPA Online

Leave a Comment