Pescuit la crap pe bratul Macin

0

Pescuit la crap pe bratul Macin – Salutare tuturor celor care mă cunosc 😉🤫🎣,,, pe scurt am să prezint un mic scurt metraj din ultima mea partidă de pescuit la Dunăre 🥰 Am plecat pregătit pentru cel puțin 14 zile de pescuit pe malul Dunării, puteam să stau lejer cel puțin 1 lună la câte provizii am luat cu mine, țin să mulțumesc pe această cale familiei și soției mele Georgiana Pavel care m-au susținut atât fizic cât și psihic.

Am o familie foarte frumoasă care ne bucurăm cu toți de aceeași pasiune,, PESCUITUL ”
Am plecat hotărât către Dunăre unde știam ca ma așteaptă zile de poveste 🥰 după aproximativ 3 ore am ajuns pe mal și am început ușor, ușor descărcarea bagajelor și după 6 ore am început ușor să arunc câte un băț în apă, nimic concret în prima zi finalizând tabăra și având lansetele pe poziție.

A 2 zi asta fiind într-o joi am lăsat barca la apă, am pornit motorul, sonarul și ușor am luat-o la talpă, după ce am terminat de scanat zona unde mă aflam am decis sa fac nadirea de apel mai pronunțată, țin să precizez că pescuiesc între 2 butuci unde distanța dintre ei să fi fost 40 metri, nadirea în acea zi am făcut-o de la 40 metri în amonte de unde eram pana la 40 metri în aval de unde pescuiam, jumătatea de nadă din amonte a fost cu porumb doar fiert, bulgari de pământ cu nadă și porumb iar pe cealaltă jumătate am dat doar bilă curată dar și jumătăți.

Pe locul cu bila nu am avut 5 zile nici o prezentare, chiar dacă am pescuit în acest timp și cu porumb sau mămăligă, doar după a 6 zi de când am pus la cârlig bilă au venit nebuni 😂😂😂 în val dar veneau, în partea de amonte unde pescuiam doar cu porumb și mămăligă am început să am trăsături din a 2 zi, timid dar media creștea pe zi ce trece.

Au fost zile foarte bune cu 20 trăsături pe zi dar și zile cu doar 2 trăsături, am avut încredere în mine iar pestele a vrut să coopereze cu mine, începusem să cunosc tabietul lor de hrănire , orele și traseul lor, așa ușor ușor am făcut o pardida de vis. Apropo de solunar,,,, am avut cotă pe staționare și solunarul era pe maxim,, am avut 3 trăsături în acea zi dar am avut staționare și solunar minim unde am avut 20 de trăsături, ca idee, la Dunăre nu contează solunarul decât apa ( limpede, tulbure) scădere, creștere sau staționare 😉

În penultima zi de pescuit eu am nadit puțin mai agresiv știind că a 2 zi voi pleca, pestele a răspuns exact cum mă așteptam, având hrană, trăsăturile erau foarte rare, dar în schimb a 2 zi când am început să strângem tabăra 🙈🙉🙊 pești de parcă nu ne lăsau 🙄🤪dar într-un final am reușit să plecăm inainte să se întunece.

Țin să precizez ca în tot acest timp am avut un superb cățel ( maidanez) care mi-a fost alături ca și o soră, frate, etc 🐕 care mă ferit de toate relele, din păcate nu am putut să-l adopt pentru că dețin un amstaf acasă iar riscurile erau foarte mari, a alergat după noi km în șir chiar și pe asfalt 😭😭😭😭 mi-a rupt inima dar cu siguranță îl voi lua de acolo.

Așa în mare am pescuit exclusiv doar pe crap unde nu am ezitat să încerc și șalăul la vietate capturand 6 buc la 2-3 kg, 2 știuci la 2 kg dar și somnul unde toți care mau vizitat dar au îndreptat cârligele sau au rupt (nu am fost pregătit pentru el)
Porumbul cu care am nadit, am și pescuit doar fiert, la cârlig oscilând cu 2, 3, 4 boabe. Cu boilies am dat circa 30 kg ca și nadă, diverse sortimente, nash, caperlan și baltacul, doar ca birdfood a făcut legea.

Media peștilor capturați a fost cea de 5 kg din 43 bucăți, vedeta partidei un superb crap de 18-20 kg, iar ca și pești am mai prins o văduviță la 2,800 kg foarte frumoasa și una scăpată iar platica dar și carasul când intrau pe vad nu aveai ce să le faci,.
Vă mulțumesc și vă doresc fir întins ori unde vă aflați sau veți pleca 😉🎣
Mulțumesc Claudiu Everaldo că ai fost alături de mine 2 zile 🥰👨‍🍳 dar și scumpei mele sotii.  🎣🎣

Pana data viitoare fire intinse va doresc! Articol oferit de Adrian Anton. Speram ca va placut Pescuit la crap pe bratul Macin

Este posibil sa-ti placa si Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare si din Delta Dunarii sau Pescuit la feeder in zona Cochirleni

Aboneaza-te Dunare.ro Youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.