Pescuit la fixa pe Ghiolul Mare (Siutghiol)

Pescuit la fixa pe Ghiolul Mare (Siutghiol) In zona Mamaia Sat printre palcurile de stuf de la mal stau carasii, loc in care cu multi ani in urma am avut parte de aventurile vietii, aici am reusit sa prind la ochiuri de stuf carasii si crapii vietii, dar de atunci nu am mai vazut.. decat atunci cand a fost populat de nea Marin, nici biban, salau care iarna il prindeam la brisca sau la lanseta pana sa inghete cu pestisor..guvide.

Desi numai pescuiesc pe lacuri si numai la dunare, anul trecut m-am hotarat sa fac o iesire pe unul din locurile copilariei aflat in Mamaia Sat.

Pregatit cu o fixa de sase metri din carbon ranforsat, strot de floarea soarelui,ceva mamaliga (patratica), rame rosii si viermusi, bineinteles ..nu am mai putut pescui pe locurile de alta data, deoarece numai poti avea acces din cauza gardurilor vilelor etc. dar dupa Mamaia Sat pe partea cu Canalul de la Navodari “La Raris” Batranii pescari Constanteni, Navodareni cunosc bine zona, o zona linistita in care am reusit sa scot din apa pe toata durata zilei in jur de 3,4 kg de caras prinsi la mamaliga cei mai multi dar si cativa la viermusi, era sa uit, :)) bineinteles ca am prins si foarte multi guvizi, dar daca esti calm si ai rabdare pe Siutghiol prinzi si caras cat pentru o prajeala.

Caras la fixa pe Ghiolul Mare Siutghiol

Locuri bune de caras mai sunt si in zona Popas Mamaia, la “Teleski”, Doina, la Dorna, Cenusa, Palazu Mare, Zona Cazino din Mamaia , Neptun sau la Ovidiu. Cu ani in urma pe timpul lu impuscatul se prindea foarte bine salau in zona Popas sau la fosta draga.

Somn in Zona Neptun sau la Ovidiu, la “Cotul Alb” pescarii locali si batrani stiu despre vorbesc si pot confirma chiar aici pe pagina acestui articol sau pot sa ne spuna si sa trimita propria lor Aventura Aici . Sa numai vorbim de platica la 3,4 kg, taranca la plimbatoare, carasii din spatele Hotelului Piccadilly, loc unde acum numai este un palc de stuf.Ce vremuri si amintiri am avut odata si ce vremuri sunt acum, pe ghiolul mare am copilarit si tot aici am invatat sa pescuiesc. Fire Intinse!

Speram ca va placut articolul nostru Pescuit la fixa pe Ghiolul Mare (Siutghiol). E posibil sa-ti placa si articolul Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare si din Delta Dunarii sau Pescuit la Somn pe Canalul de la Navodari

Leave a Comment