Pescuitul la mreana cu cascaval

Pescuitul la mreana cu cascaval – Pescuitul la mreana unul dintre cel mai îndrăgit de către pescarii de ape curgătoare , deoarece este un pescuit tactic iar mreana oferă unul dintre cele mai frumoase driluri , fiind plina de mușchi nu se lasă ușor adusa la mal.

Mreana prefera apele curgătoare cu fudul pietros și pline de oxigen .Exemplarele mari fiind cel mai bine capturate noaptea fiindcă ziua sunt foarte active cele mici . Excepție fiind , când apele sunt mari și tulburi , atunci gasim exemplarele mari și în marginile râurilor .

Pescuitul mrenei cu cașcaval sa incep prima data cu cea mai folosita montura .Avem nevoie de o lanseta de peste 3 m lungime , echipata cu monofilament de la 0,20 până la 0,30 , cel de 0,30 îl folosesc in cazuri deosebite la dunare sau când, caut exemplare mari sau locul in care pescuiesc are multe agațaturi.

mreana peste jpg

Montura este una simpla avem nevoie de un plumb culisant pe care îl introducem pe firul principal (alegeți voi greutate in funcție de apa pe care pescuiti , sa nu fie luat de apa ) . După plumb un opritor iar la capătul firului legam un cârlig Nr cârligului poate fi de la 10 până la 6 (aici depinde de pestele vizat ). Distanta dintre plumb ai cârlig trebuie sa fie de minim 20 de cm . ( Vezi poza cu montura ) .

montura mreana jpg

Cașcavalul se pune pe cârlig până la curbura cârligului,  aveți grijă ca, tot timpul vârful
cârligului sa rămână afara .

cascaval nada mreana

Autor: Pescar în România by Paul Costea

Speram ca va placut articolul Pescuitul la mreana cu cascaval. Daca doresti sa contribui la acest articol o poti face cu placere Aici, Noi tinem cont de sfaturile dvs., asta.. pentru ca ne pasa.

Leave a Comment