Pescuit la mreana pe bratul Borcea

Pescuit la mreana pe bratul Borcea – Salutare, Cautarea a luat sfarsit, intr-un final am gasit o zona unde stau mrene de talie mare. Marti am plecat sa caut o zona noua, evident cu peripetii, zona greu accesibila, era sa raman suspendat, s-a ma impotmolesc, dar am reusit intr-un final sa ajung in zona pe Bratul Borcea.

Tot marti am indurat si cea mai mare umilinta de pe Dunare de pana acum, efectiv am avut 8 rupturi, trasaturi foarte violente, forfacul pocnea instant, elasticul taiat, efectiv m-am dus complet nepregatit. Creadeam ca elasticul o sa ma ajute daca pescuiesc cu forfac de 0.12 si 0.14, total gresit, am plecat tare nedumerit, lipsa experientei la mreana se vedea de la o posta.

Nada Mreana

Azi m-am reintors, cu forface groase de la 0.18 in sus, carlige legate pe diferite lungimi, foarte increzator, asta pana la prima mreana, care mi-a indoit carlig-ul dupa cateva secunde de drill. Din fericire aveam in trusa ceva carlige de care uitasem, si au fost exact ce trebuie.

La urmatoarea prezentare am vazut o trasatura calumea, unde montura a rezistat exploziei, efectiv 2 tacuri dupa care pleca lanseta cu varful catre apa, aboslut genial. Totusi azi am mai facut o alta greseala, am insistat sa pescuiesc tot cu textil ca fir principal, drept dovada am reusit sa prind doar 3 pesti si sa pierd alte 3, datorita rigiditatii firului.

Mreana Borcea

Cred ca cel mai mare soc de azi a fost sa vad cum mreana ce am pierdut-o in drill in urma cu 30 de minute, s-a reintors pe vad si am capturat-o avand in gura carligul meu (impreuna cu elasticul de rubeziana). Nu credeam ca dupa un timp asa de scurt pestele are curaj sa revina.
Mreana Dunare

Chiar daca nu a fost un numar mare de prezentari, ma declar super multumit, intr-un final am reusit sa dau de ele.Pana data viitoare fire intinse va doresc ! Articol oferit de Răzvan Donosă. Speram ca va placut Pescuit la mreana pe bratul Borcea

 

Leave a Comment