Acțiuni antibraconaj ale Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării în perioada de prohibiție

Acțiuni antibraconaj ale Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării în perioada de prohibiție. În fiecare an, printr-un Ordin comun al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se instituie prohibiție la pescuit în apele României pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv între 9 aprilie – 7 iunie 2024.

Majoritatea pescarilor sunt conștienți că scopul acestei măsuri este protejarea capacității de reproducere naturală a resursei piscicole, fapt care permite posibilitatea pescuitului în toate celelalte luni ale anului.

Totuși, încă mai sunt și din cei care consideră că în cazul lor, e preferabil să nu respecte aceste măsuri. Aceștia au fost și vor fi în continuare sancționați potrivit prevederilor legale.
De la începutul perioadei de prohibiție până în prezent, Comisariatul de Control din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării a efectuat 133 de controale în zone de pescuit comercial, zone de pescuit sportiv, zone de refacere biologică și zone strict protejate.

În cursul acestora, au fost aplicate 61 sancțiuni contravenționale în valoare de 130.500 lei, au fost confiscate 883 unelte de pescuit, 540 kg pește s-au predat la societățile de profil iar 2282 exemplare pești vii s-au eliberat în mediul natural.

Anul acesta, spre deosebire de alți ani, s-a pus accent pe redarea în mediul natural a cât mai multor exemplare capturate în sculele de pescuit, pentru a mări șansele de reproducere a speciilor de pești.

Sursa:Arbdd

Leave a Comment