Balta Enisala – Canalul Enisala, Tulcea - Taxa, Regulament Pescuit

Balta Enisala – Canalul Enisala, Tulcea este o balta de pescuit, una dintre putinele balti ramase in care mai gaseste si specia de peste Anghila, amplasata pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunarii in apropierea localitatii Enisala intre Salcioara si Sarichioi la 29 de km de Tulcea si 107 km de Constanta.

Ferma se afla pe teritoriul județului Tulcea, in apropierea satului Enisala, pe partea stângă a drumului Enisala – Sarichioi -Tulcea, tot aici exista un punct de desfacere unde doritorii se pot aproviziona cu peste proaspat. Amenajarea are o suprafață de 2080 ha ce cuprinde crescătoria cu o suprafață de 1800 ha luciu de apă formată din lacul Babadag și pepiniera cu o suprafață de 280 ha din care 268 ha luciu de apă formată din heleșteiele EC 1+1 și EC 1+2.

 

Regulament Pescuit Balta Enisala

Pe balta enisala avem voie sa pescuim cu 4 undite.

 

Cat Costa Taxa de Pescuit pe Balta Enisala ?

Taxa pescuit se retine pe balta enisala si costa 100 Lei timp de 24 de ore fara taxa de pescuit pentru navomodel si fara posibilitati de cazare cum ar fi casute.

 

Ce cantitate de peste avem voie sa retinem pe Balta Enisala ?

 

Cantitate de peste ce poate fi retinuta in aceasta balta este de 10 Kg.

 

Ce Specii de peste se prind pe Balta Enisala?

 

Specii: Crap – Ten, Fitofag, Novac, Caras, Anghila, Babusca, Rosioara, Oblete si Lin dar si peste rapitor precum Somn, Salau, Biban sau Stiuca.E posibil sa-ti placa sa te informezi si sa-ti placa si partida de Pescuit la Crap si Somn pe canalul Enisala.

 

Momeli Recomandate pe Balta Enisala

 

Mamaliga, porumb, pop-up, viermusi, rame rosii de gunoi, rame negre, lipitori si vietate iar perioada cea mai buna de pescuit este in luna mai-iunie si septembrie-octombrie.

 

Acces Balta Enisala

Accesu se face prin DN 222 iar drumul din DN pana pe canale este bun de pamant dar mare atentie pe timp de ploaie si sa urmariti vremea inainte sa veniti la o partida de pescuit pe aceasta balta, au fost cazuri care au ramas impotmoliti si scosi cu tractorul.

 

Contact  Balta Enisala Tel 0730 081 471 sau  0723 543 612

 

Harta balta Enisala

Leave a Comment