Pescuit la Crap si Somn pe canalul Enisala

Pescuit la Crap si Somn pe canalul Enisala – Acum cateva zile, simteam ca numai pot fara sa vad lanseta aruncata,stiam ca e acolo cu gura deschisa si asteapta momeala fermecata, care ii vrajea pe mustaciosi, si val-vartej, mi-am pregatit repede sculele si am taiat-o rapid, fara sa ma vada nimeni, mai ales nevasta si dai tare spre Enisala, unde pe drum deja vedeam numai crapi cum trageau unu dupa altul :)).

Ca sa ajungi la Enisala… sa numai ma lungesc cu vorba pe drumul negru spre canal daca ploua fugi ca numai iesi, inainte cand ploua era unu cu un tractor, statea la iesire si iti zicea direct 200 lei, am atasat la sfarsitul articolului un linc cu google maps,deci mare atentie cand plecati la pescuit verificati inainte vremea.

Am pescuit cu trei lansete, trei monturi cu un singur carlig, cu doua dintre lansete am pescuit la Crap si una la Somn.La crap cat si la somn am pescuit simplu, avand maruntis in canal, am pescuit cu porumb tare, doua boabe magice lasate in ceva betaina cu aroma de scoica si pop-up de ananas intre boabe, pe montura am agatat saculet solubil, dupa care le-am aruncat la 1 m de stuf aproape de malul celalalt.

La somn am pescuit cu o lanseta, fir de 0.50, plumb de 60 de grame si un carlig de somn cu o lipitoare maricica (cand e cald nu folosesc rama neagra ca o toaca o face bucati maruntisul din canal) si am aruncat-o la 2,5 m de stuf pe malul celalalt unde apa era mult mai adanca in jur de 2 m.

Somn Enisala

Durata pescuitului a fost scurta, 24 de ore, peisaj incredibil de frumos, păsări iar rezultatele cat si iesirea in natura au fost destul de minunate si bune consider eu, cativa ciortani eliberati si doi crapi in jur de sapte kg si un somn de aproape 10 kg.Crapii au fost prinsi in jur de opt si 10 dimineata, iar somnul in jur de ora 23. Capturi de somn au mai fost prinse si la peste platica aproximativ cat palma care o prindem tot pe canal.

Fiind cunoscator si pescuind de foarte mult timp pe canalul Enisala va pot spune ca perioada crapului cand se hraneste cel mai bine pe canal este de la jumatea lunii mai pana spre sfarsitul lui iunie unde se mai prinde foarte bine si ten. In lunile aprilie spre mai se prinde foarte bine anghila noaptea la rama neagra trasa pe carlig si pana pe fir dar si caras foarte frumos ziua la vestita Mamaliga patratica sau cocolos cu diverse arome, eu folosesc scortisoara cu vanilie.

In timpul saptamanii este perfect pentru o  partida de pescuit, dar in weekend nu recomand este full..nu e loc, e galagie si mie la crap nu imi place vreau sa stau linistit prind nu prind. Nu sunt nici manelistii si nici gasti de 10 -15 persoane. Am ales un loc prost de pescuit spre capatul canalului, am vrut sa fiu sigur ca numai eu pescuiesc acolo in liniste, dar nu e un loc extrem de bun, insa este un loc mai comod.

Crap Enisala

Pe canalul Enisala – Balta Enisala exista si alte Specii de pesti inafara de cele specificate mai sus, cum ar fi Salau, Biban, Rosioara, Babusca, Stiuca chiar si Lin dar e foarte rar.

O momeala pe care o recomand la care si noi am avut rezultate este porumbul, mamaliga, pop-up-uri, rame negre si lipitorile. Taxa – Regulament pe Canalul Enisala – Balta Enisala este de 100 lei / 24 h, vin baietii pe balta si incaseaza, iar peste se poate reține 10 kg de crap si 10 kg caras. Contact Telefon Administratie  – 0723 543 612

Am atasat si locatia Canalul Enisala – judetul Tulcea

Speram ca va placut articolul nostru Pescuit la Crap si Somn pe canalul Enisala Este posibil sa-ti placa si Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare si din Delta Dunarii

Leave a Comment