Crap – Totul despre crap

Crap – Totul despre crap , Crapul are o serie de alte denumiri comune cum ar fi: crap asiatic, crap european, crap comun, koi, cteno si este un pește de apă dulce originar din Asia centrală si aparține familiei ciprinidelor (Cyprinidae) toate tulpinile aparțin aceleiași specii, Cyprinus carpio.

Introducerile în multe țări au contribuit la transformarea crapului în peștele de apă dulce cel mai răspândit din lume. Sunt cultivate pe scară largă în Europa, Asia și Orientul Mijlociu și sunt un pește pescaresc popular în Europa. Cu toate acestea, în America de Nord, Canada și Australia, crapul este considerat un dăunător și se crede că au contribuit la degradarea ecosistemelor noastre acvatice naturale..

Descriere si biologie Crap

Deși crapul mic poate fi confundat cu peștele auriu, crapul se poate distinge prin faptul că are o pereche de bile (mustăți) la fiecare colț al gurii. Au ochi mici, buze groase, o coadă bifurcată și o singură înotătoare dorsală (de sus) cu spini puternic zimțați. Solzii sunt mari și groși.
Culoarea crapului variază. În sălbăticie, acestea sunt de obicei de culoare verde măslin până la bronz sau argintiu, cu partea inferioară mai palidă. Crapii Koi (sau japonezi) sunt soiuri ornamentale domestice de crap comun și prezintă o gamă mult mai largă de culori și modele de culori, cu diverse combinații de marcaje albe, negre, roșii, galbene, albastre și portocalii. Variațiile de scară, inclusiv solzi mari strălucitori, fie împrăștiați sau în linie de-a lungul flancurilor („crap oglindă”), fie absența solzilor („crap de piele”) sunt de asemenea frecvente la peștii ornamentali și sălbatici.

Cu ce se hraneste Crapul: crapii sunt omnivori, iar dieta lor variază în funcție de ceea ce este disponibil. Acestea consumă o serie de produse alimentare mici, cum ar fi moluște, crustacee, larve de insecte și semințe.

Cu ce se hraneste crapul si cum il pot prinde pescarii – Iata mai jos puteti observa care este defapt Cea mai buna momeala pentru pescuitul la crap?

Incercati sa folositi o momeală care pare să trezească apetitul intr-un anumit sezon în ape, rauri, lacuri, balti s.a.m.d atunci sunteți deja în direcția unei partide de pescuit de succes. Există totuși diverse opțiuni atunci când vine vorba de momeală pentru pescuitul la crap și piața produselor de calitate superioară din acest compartiment care pare să continue să se extindă de la zi la zi. Poate fi util doar să luați un moment pentru a lua în considerare câteva dintre diferitele opțiuni oferite mai jos, care ar putea sa va ofere partide de succes.

Semintele de Cânepa

Există o serie de motive pentru care cânepa poate fi avantajoasă pentru a fi folosită ca momeală pentru pescuitul la crap. În mod critic, semințele de cânepă seamănă foarte bine cu melcii de apă dulce foarte mici, cărora le place să mănânce crapii, așa că acest lucru duce la concentrarea puternică a peștilor pe momeală. În plus, aminoacizii și uleiurile omega naturale eliberate sunt extrem de atractive pentru crap. În consecință, chiar dacă se utilizează alte momeli, cum ar fi boilies-urile, porumbul obișnuit, poate fi util să folosiți cânepa inițial pentru a stimula peștii și a le pune într-o stare în care aceștia caută în mod activ hrană.

Boilies – Popular Pentru Un Motiv

De fapt, boiliesul prinde cel mai mult crap in lacuri si balti in fiecare an, mai putin pe Dunare sau in Delta Dunarii, dar nu este exclus (eu pe dunare unde Crapul este Salbatic prefer sa pescuiesc cu porumb sau mamaliga), dar este important să luați în considerare o serie de factori odată ce decideți să optați pentru această momeală.

De exemplu, veți constata că, deși momelile moderne de valabilitate conțin acum foarte puțini aditivi, deoarece se bazează în principal pe deshidratare pentru a le împiedica să se oprească, acest lucru înseamnă că pot fi dure și, prin urmare, boilele congelatorului pot fi mai bune opțiune deoarece vor fi mai moi în apă mai repede. Dacă utilizați boilies-uri pe termen de valabilitate, atunci ar trebui să vă ajute să le înmuiați într-o găleată de apă în noaptea dinaintea călătoriei, astfel încât acestea să aibă șansa de a se înmuia.

Betaina HCL cel mai eficient atractant al nadelor pentru Crap si atractor natural ai tuturor timpurilor.Citeste mai mult despre Betaina Aici..

Alune tigrate – Nada execelenta pentru crap

Alunele tigrate, dacă sunt preparate eficient, pot fi o alegere extrem de productivă. Conținutul de zahăr și uleiurile pe care le emană nucile le fac extrem de atractive pentru crap. În plus, poate fi avantajos să alegeți Alune tigrate care au fost gătite în ulei de cânepă pentru a le face dublu irezistibile. Dar, ca întotdeauna, există factori calificați de luat în considerare atunci când alegeți această momeală. Încă nu este o certitudine dacă această momeală cu cârlig este fermentată mai eficient sau nu, deci ar putea merita să pregătiți unele fermentate și altele nefermentate, astfel încât să puteți nota rezultatele respective. În plus, este crucial ca nucile să nu fie utilizate excesiv. Prea mult din el poate fi periculos pentru crap, deoarece peștele nu este foarte ușor de digerat.

Porumb Dulce – Porumb Fermentat – Ieftin, Dar Eficient

Porumbul dulce este o momeală ieftină pentru pescuitul crapului mai ales pe apele salbatice, cum ar fi pe dunare sau prut care, atât din cauza culorii, cât și a gustului său, este o opțiune foarte atractivă.

Acest tip de momeală este excelent pe tot parcursul anului și puteți folosi chiar acum porumb fals din plastic pentru a atrage interesul crapului, știind în același timp că veți avea întotdeauna momeală cu cârlig prezentă. În comparație cu alunele tigrate, de exemplu, care poate fi dificil de digerat pentru crap, puteți fi siguri că nu există astfel de probleme pentru peștii cu boabe dulci.

Cu toate acestea spuse, se poate întâmpla ca boabele dulci să fie prea atrăgătoare universal. Altor pești adoră să mănânce această momeală, precum și crapul, iar acest lucru înseamnă că s-ar putea să primiți o atenție nedorită din partea peștilor pentru care nu sunteți interesat de pescuit.Eu spre exemplu cand pescuiesc la dunare, folosesc si boabe tari,fermentate sau lasate la inmuiat in apa dunarii, si pentru nada, inainte sa plec la pescuit pe dunare, pun cu doua trei saptamani inainte la inumuiat doua galeti, trei in functie de partida, la fermentat.

Crapul poate crește până la o dimensiune foarte mare, cu rapoarte de peste mări de peste 1,2 metri în lungime cântărind 60 kg. Pești de până la 10 kg au fost capturați în Australia, dar greutățile de aproximativ 4-5 kg ​​sunt mai frecvente.

Habitat : Crapul se găsește de obicei în apele care curg încet, inainte de o bucla, pe bucla, sau spre sfarsit, gropi, praguri, zone cu butuci etc. în special în zonele în care există vegetație acvatică abundentă.Poti citi Aici despre cele mai bune locuri de Crap de pe dunare si Din Delta Dunarii, Alegerea locului de pescuit la crap pe Dunare sau Nadirea Crapilor salbatici pe zona cu butuci.

Modificările aduse fluxurilor de apă, scăderea calității apei și alte modificări ale habitatelor râurilor în ultimele decenii au afectat negativ mulți pești nativi, favorizând în același timp crapul.

Reproducere : În condiții adecvate, crapul este extrem de prolific. Se maturizează devreme – încă de la 1 an la masculi și 2 ani la femele – iar femelele produc un număr mare de ouă lipicioase (până la 1,5 milioane pentru un pește de 6 kg).

Crapii migrează către și de la locurile de reproducere în timpul sezonului de reproducere, uneori parcurgând sute de kilometri.

Majoritatea ouălor și larvelor mor înainte de a ajunge la maturitate, deși mai multe pot supraviețui dacă condițiile de mediu sunt adecvate. Inundațiile par să ofere condiții deosebit de favorabile pentru creșterea crapului, precum și hrană abundentă pentru cei tineri.

De asemenea, pot consuma material vegetal și materie organică generală, mai ales atunci când alte surse de hrană nu sunt disponibile cum ar fi  pe timpul iernii.

Crapul mănâncă rareori alti pești, dar poate consuma ouă și larve de pește și poate perturba locurile de reproducere.

Speram ca va placut articolul nostru Crap – Totul despre crap!

Daca doresti sa contribui la articolul nostru o poti face cu placere de Aici, Noi tinem cont de sfaturile pescarilor, asta.. pentru ca ne pasa.

E posibil sa-ti placa si 10 metode de folosit porumb la crap pe dunare si delta dunarii sau Presiunea atmosferica si pescuitul la crap

Leave a Comment