Alegerea locului de pescuit la crap pe Dunare

Alegerea locului de pescuit la crap pe Dunare –  Crapii fiind pesti bentonici se hranesc pe fundul apei, de obicei cele mai bune locuri de pescuit la crap sunt locurile pe care crapul le frecventeaza des, locurile unde gaseste hrana naturala melci etc , (Vezi Aici cu ce se hraneste crapul) apele unde curentul este mai slab, unde crapul sare pur si simplu, insa mare atentie an de an structurile dunarii se modifica, s-ar putea ca in urmatorul an sa nu fie la fel, acea zona sau loc de pescuit.Locul unde il hranim, momim si locurile el unde digera.

Acum ca noi am aflat cu ce se hraneste si vom incerca sa obtinem anumite indicii de pe malul dunarii, cum ar fi zonele cu butuci cazuti, crengi cu mult timp in urma, deoarece el aici gaseste hrana naturala scoici, melcisori sau larve etc. zone cu butuci cu o adancimi de pana 4-5 metri, si 4,5 metri de la mal.Asta nu inseamna ca hrana o gaseste doar pe zonele de butuci, hrana o gaseste si pe zonele cu praguri, zonele cu pietre, stanci si altele unde se pot depune scoici , melci etc. Putem folosi cele mai bune nade si scule, dar daca nu pescuim acolo unde sunt crapii prezenti, rezultatele vor fi foarte slabe.

Crapul il gasim si in zonele cu vegetatie acvatica unde substratul este argilos-malos, pe langa zonele cu copaci cazuti , praguri acolo unde adancimea apei urca brusc de la un nivel la altul. Zonele cu praguri sunt des frecventate de crap deoarece la baza pragurilor apa aduce tot felul de sedimente in care se gasesc tot felul de nevertrebate care fac parte din hrana crapului. Daca in partidele voastre de pescuit noi recomandam sa pescuiti cat se poate de aproape de structuri,aici au fost multe partide pe Dunare in care daca nu pescuiam in zonele cu structuri cum ar fi copaci scufundati nu aveam rezultate.

Dupa ce am facut in mare parte, o descriere legata de zonele cu butuci, sa trecem rapid la zonele cu prag care de obicei le gasim unde dunarea este formata din bucle , curbe la sfarsitul  buclei iar curentul apei sa fie slab, unde apa dunarii sapa in mal, pe acele zone apa este de obicei mai adanca la mal si curge cu o viteza mai mare.Vezi aici cele mai bune locuri de pescuit la crap , daca curentul este mai mare, putem folosi plumbi pana la 250 de grame intre 6m si 10,12m de la mal.

Alte locuri bune de pescuit ar fi gropile care pot fi descoperite usor cu ajutorul unui sonar ori cu lanseta cu plumb, trebuie sa fie mult mai adanca apa decat restul zonei in care pescuim, un pescar cu experienta pe dunare, gaseste o groapa usor fara prea multe batai de cap.De obicei pe gropi este bine sa nadim mai sanatos in functie si de durata unei partide si in diferite strategii pe care un pescar de dunare si le face cum ar fi dimineata ori spre seara, in timpul noptii sau la amiaza etc, deci depinde de durata partidei.

Cum testam de pe mal un loc de pescuit cu lanseta ?

Avem nevoie de o lanseta intre 3m si 3.6m fara nici un carlig doar un plumb de 80-100 grame legat de firul principal. Testam zona, lansand si recuperand usor, pentru ca asa observam zonele unde agata sau zonele cu gropi, praguri, pietre, stanci.

 

In zonele si locurile unde curentul este mai puternic din momentul cand plumbul atinge apa si pana la fundul apei putem calcula in secunde, 1 secunda egal un metru aproximativ, deci ne putem face o idee cat de cat,aproximativa sa zicem asa, daca avem sonar e mult mai simplu.Daca pescuim la butuc , testezi in jurul lui, adancimea sa fie undeva la 4m, daca agata si plasam montura in partea fara curent si incercam sa stam langa lanseta. Eu pescuiesc cu doua lansete la butuci, sa ma pot deplasa cat mai rapid spre lansete, sa nui permit sa intre la agatura in locurile bine memorate de domnul crap salbatic.

Daca doresti sa contribui la articolul nostru o poti face cu placere de Aici, Noi tinem cont de sfaturile pescarilor, asta.. pentru ca ne pasa.

Momeli : Porumb, Mamaliga, Boilies-uri, Rame negre, rosii, Scoica

Speram ca va placut articolul nostru Alegerea locului de pescuit la crap pe Dunare, Este posibil sa-ti placa si 10 metode de folosit porumb la crap pe dunare si delta dunariiCare sunt cele mai bune boilesuri pentru crap ? sau Nadirea Crapilor salbatici pe zona cu butuci

Leave a Comment