10 metode de folosit porumb la crap pe dunare si delta dunarii - Cele mai bune metode de pescuit cu boabe de porumb - Intrebari si raspunsuri

10 metode de folosit porumb la crap pe dunare si delta dunarii – Cele mai bune metode de pescuit cu boabe de porumb, cele mai bune arome, metoda de nadit cu porumb pe dunare – Intrebari si raspunsuri

Cum preparam porumbul pentru momit/nadit la dunare si in Delta Dunarii? Metode si combinatii de porumb pentru momit :

1.Porumbul inmuiat. Care este reteta pentru Porumbul inmuiat ?

 Cea mai simpla, eficienta metoda si reteta clasica pentru firul de par sau momit/nadit  este sa lasi boabele de porumb 12-24 de ore la inmuiat cu apa din dunare,metoda testata de pescarii crapari de dunare cu rezultate foarte bune. Eu la fel ca si cu porumbul fiert il las la inmuiat cu canepa uscata si putina betaina, puteti nadi si doar cu boabele de porumb fiert, dupa preferintele fiecaruia, bile ,turte sau alte combinatii de cereale si pamantul de pe malul dunarii.

 

2.Porumbul fermentat.Care este reteta cu boabe de porumb fermentat ?

 

Reteta cu boabe de porumb fermentat este simpla: Planificati din timp si pregatiti din timp fermentarea porumbului, eu il pregatesc simplu si fara drojdie (folosesc drojdie atunci cand nu il pregatesc din timp, deoarecere drodia grabeste procesul de fermentare iar pentru grabirea procesului de fermentare apa sa fie calda) din luna mai pentru pescuitul lunilor de vara, intr-un butoi de 60 l , adaugati aproximativ  ¾  boabe uscate si restul apa, cand porumbul se umfla mai completati cu apa daca este necesar si amestecati, butoiul sa fie lasat la soare cu capacul foarte putin strans deoarece dupa o perioad ade timp boabele incep sa se umfle si sa fermenteze. Nadirea o puteti face cu porumb fermentat, eu prefer si pe firul de par sau pe carlig tot 2,3 boabe de porumb fermantat, la boabele direct pe carlig eu folosesc momitor cu talpa de 100,120,150 gr in functie de curentul apei si de preferinta fiecaruia.

3.Porumbul fiert.Care este reteta pentru Porumbul fiert ?

 

Reteta cu boabe de porumb fiert este simpla si eficienta pentru pescuitul crapului, adaugati intr-o oala dupa preferinta, 1/2 boabe uscate si 1/4 apa si lasati boabele sa fiarba, daca este necesar mai completati cu apa atunci cand boabele se umfla, eu nu las boabele sa fiarba  pana se crapa (doresc sa folosesc si pe firul de par sau carlig) lasati boabele pana sunt fierte si nu sunt uscate la mijloc si capata o nuanta de portocaliu.. Boabele de porumb, eu prefer sa le fierb impreuna cu canepa uscata si la sfarsit dupa fierbere putina betaina. Puteti adauga orice aroma preferati dupa ce boabele sunt fierte.Ca si porumbul fermentat puteti nadi si doar cu boabele de porumbul fiert, facut dupa preferintele fiecaruia, bile ,turte sau alte  combinatii cu pamantul de pe malul dunarii.

 

4.Porumb cu miere si tuica. Care este reteta pentru Porumb cu miere si tuica ?

 Reteta cu boabe de porumb cu miere si tuica sau doar cu tuica, o reteta mai costisitoare in ce a ce priveste naditul la dunare dar aici e alta poveste, dar eficienta si cu rezultate foarte bune in apele dunarii,eu folosesc aceasta metoda doar cu tuica de prune si fara miere, pregatiti reteta de porumb din timp,colegii mei o pregatesc chiar si cu 1,2 ani inainte, eu le pregatesc de prin ianuarie pentru pescuitul de vara, intru-un borcan de 400 g,  adaugati ¾  boabe uscate si turnati peste boabe tuica de prune, daca doriti si cu miere intr-un vas puneti tuica de prune (350 de ml)  si 50 ml de miere, amestecati cu o lingurita pana se discolva in in tuica si turnati peste boabele de porumb din borcan,puneti capacul si in vara sunt gata pregatite pentru pescuit. Una,doua boabe pe firul de par la balta, cu rezultate foarte bune iar la dunare eu am folosit 2,3 boabe.

 

Cu ce arome mai folosim boabele de porumb pe firul de par la dunare si in Delta Dunarii? 

5.Boabele de porumb uscat – Cea mai simpla metoda si fara nici o aroma sunt boabele de porumb uscat,  cu care am pescuit multi crapi foarte mari, folosind 2,3 boabe pe firul de par.

6.Boabele de porumb cu aroma de Scopex 

7.Boabele de porumb cu aroma de Ananas/Pineapple

8.Boabele de porumb cu aroma de Scoica – Aroma Scoica/Mussel.

9.Boabele de porumb cu aroma de Usturoi/Garlic.

10.Boabele de porumb cu aroma de Capsuna/Strawberry.

Sfaturi :Cautati ca aceste arome sa fie naturale fara chimicale!

Cand tintiti pescuitul la crap, mreana, platica sau lin, merita sa puneti un covor de nada pe locul de pescuit. Odata ce bancul gaseste acest pat cu mancare, ar trebui sa sansele mult pentru ca tu sa prinzi cativa pesti.

Porumbul dulce este disponibil într-o varietate de culori si arome în zilele noastre, pescarii având propriile lor culori sau arome favorite. O schimbare de culoare sau aroma ar putea functiona bine într-un loc în care porumbul simplu este o momeala populara, iar pestii au devenit atenti la soiul galben standard.

Este disponibila si imitatia de porumb dulce. Boabele de porumb flotante , ar fi o alegere excelenta de momeala daca pescuiti cu carligul saltat de pe fund, deoarece momeala va ramane vizibila pentru peste, mai degraba decat sa fie îngropata în buruieni sau in substratul cu namol.Depinde pe ce substrat pescuiti.

 

Speram ca va placut articolul 10 metode de folosit porumb la crap pe dunare si delta dunarii, Este posibil sa-ti placa si Care sunt cele mai bune boilesuri pentru crap ?Localizarea Crapului – Cum gasim crapul ?, sau Ce arome si momeli folosim la crap in functie de anotimp?

Lista ramane pentru oricine doreste sa o completeze, asteptam comentariile dumneavoastra pe site,Va multumim si Fire intinse!