Plătică, descriere, raspandire – Cum pescuim Platica?

Plătică, descriere, raspandire – Cum pescuim Platica? După cum sugerează și numele, plătica este de culoare argintie strălucitoare, corpul său este deosebit de subțire și profund. O caracteristică distinctivă a doradei este modelul în formă de V de pe abdomen, format pe măsură ce solzii din fiecare parte a corpului său se întâlnesc.

Pentru platica obișnuită, greutățile de aproximativ 5 lb (2,3 kg) sunt destul de frecvente, în cazuri de excepție poate atinge lungimea de 85 cm și o greutate de 7 kg.Solzii sunt acoperiți abundent de mucus. Inotătoarele sunt relativ lungi de culoare brun închis, prin lungimea mai mare a înotătoarelor plătica se poate deosebi de „Blicca bjoerkna” cu care a fost frecvent confundată. Prin depunerea icrelor în același timp cu alți pești apar prin încrucișări așa numiții „bastarzi”. Plătica în condiții optime de viață poate atinge vârsta de 16 ani.

Răspândire

Peștele este răspândit în Europa la nord de Alpi și Pirinei ca și în peninsula Balcanică, Marea Caspică, Marea Neagră și Lacul Aral. O subspecie numită plătica de Dunăre (Abramis brama danubii) trăiește în Delta Dunării, iar subspecia „ Abramis brama orientalis” trăiește în Marea Caspică și Lacul Aral. Platica obișnuită se găsește în principal în lacuri și iazuri cu apă liniștită, dar poate fi găsită în râuri cu o curgere lentă. Acestea se găsesc adesea în bancuri și se hrănesc în primul rând pe fund. Cele mai bune zone pentru a găsi o plătică mare sunt peste albiile de nămol din zonele mai adânci ale apelor liniștite și zonele mai lente ale râurilor, mai ales la Dunare dar si în sudul Angliei și în întreaga Irlanda.

Mod de hranire – Cele mai bune momeli

Dieta naturală a platicii este alcătuită din larve de țânțari, viermi care trăiesc în mâl, moluște, melci ca și plancton și plante acvatice.Cele mai bune momeli de utilizat includ peletele, boilies, porumb dulce și rame groase pentru platicile mai mari si viermi.Platica este, în general, latenta pe tot parcursul lunilor de iarnă și este probabil să se hrănească numai dacă există o vreme mai calda. Prin urmare, lunile de vară asigură cel mai bun pescuit al plăticii, dimineața devreme și amurgul fiind cele mai bune perioade.Locurile preferate sunt cu vegetatie cum ar fi buruieni, iarba care oferă umbră și sanctuar de la prădători, oferind în același timp o sursă de hrană sub formă de insecte și melci.

Metode de pescuit Platica

Metode de pescuit Platica

Cea mai eficientă modalitate de a prinde plătica mare este de a pescuit la Feeder cu cosulet cu un vârf sensibil. Puteți, de asemenea, să prindeți plătică mică de apă liniștită folosind pescuitul la pluta cu varga sau lanseta cu pluta (pasarica cum ii spunem noi pescarii).Platica este un mâncător agitat și este cunoscută pentru inspectarea unui cârlig, momitor, cosulet pentru o vreme înainte de a mușca; în cazul în care suspiciunile lor se vor trezi, nu vor lua momeala.

Speram ca va placut articolul Plătică, descriere, raspandire – Cum pescuim Platica?4 Este posibil sa-ti placa si Pescuit la platica mare, Șalăul, descriere, raspandire – Totul despre Șalău sau Carasul, descriere, raspandire – Totul despre Caras

Leave a Comment