Cum sa prinzi crap la dunare cu boabe de porumb?

Cum sa prinzi crap la dunare cu boabe de porumb? – Cea mai ieftina momeala pentru pescuitul crapului! Majoritatea romanilor profita de sezonul de pescuit la dunare și merg la numeroase partide de pescuit. Oriunde ai merge, vei întâlni familii, grupuri de prieteni și vecini care se bucură de o zi linistita sau mai multe pe malul dunarii.

Unul dintre acele sfaturi esentiale include întotdeauna utilizarea corecta a momelilor simple pentru cele mai bune rezultate. O astfel de momeala simpla extrem de eficienta pentru pescuitul la dunare si nu numai este porumbul.

Porumbul este o momeală extrem de versatila, favorita printre cei mai experimentati pescari. Noua generație de pescari, totuși, prefera Boilies și alte momeli cumparate din magazin în favoarea porumbului. Este pacat, deoarece porumbul este una dintre cele mai bune momeli de folosit din diverse motive.

Există o multime de momeli din care să alegeti cand vine vorba de prinderea crapului. Deoarece pescuitul la crap este cel mai popular pescuit din Romania si Marea Britanie etc, multi oameni au dezvoltat momeli noi si inovatoare pentru a prinde crapul cu mult mai multă eficienta decat înainte.

De ce este cea mai buna momeala si de ce sa folositi porumb dulce?Sa aflam.

Aroma grozava a bobului de porumb

Mirosul sau este unul dintre motivele din spatele marelui sau succes ca momeala pentru pescuitul crapului. Porumbul dulce este încarcat în mod natural cu aminoacizi care atrag crapul în asa fel încat să fii sigur ca il vei atrage dacă îl folosesti în mod corect. Mulți pescari adauga porumb dulce și la alte momeli, dar si amestecuri alimentare pentru rezultate mai bune.

Potrivit pentru pescuitul pe timpul iernii

În timpul iernii, crapii nu raspund în mare parte, cu excepția cazului în care vad ceva deosebit de stralucitor sau aromat la care nu pot rezista. Deoarece porumbul are ambele lucruri, multi pescari pescuiesc crapul în lunile de iarna pentru a scutura crapul din somn si pentru a-i forta să raspunda la momeala irezistibila. Puteți adauga cateva dipuri aromatice pentru a face porumbul si mai atractiv.

Un beneficiu este specific porumblul din conserve. Cutia, împreuna cu conservantii, contine un continut ridicat de sare si zahar, făcând porumbul dulce irezistibil pentru Crap. Daca nu cumparati porumblul conservat, puteți adauga sare si zahar când fierbeti porumbul , Betaina sau miere.

În timp ce va trebui să mergeți la anumite magazine de articole pentru a obține boilies-uri pe care va place să le folositi; porumbul este usor disponibil oriunde. Intrati in orice piata si cumparati cat e nevoie! Cu toate acestea, daca doriti porumb cu aditivi specifici, va trebui sa le cumparati de la un magazin de momeala. Acesti aditivi vor face porumbul si mai irezistibil pentru domnul crap.

Daca doriți o partida de pescuit mai ieftina, cumparati porumb din piata sau de la moara si adaugati aditivii separat. Acest lucru va, va permite, de asemenea, sa aveti un anumit control asupra aromei si culorii pe care doriti să le aibă porumbul dulce. De asemenea, va va permite sa decideți cat de tare sau moale doriti să fie porumbul.

Fierbeți boabele atat timp cat este nevoie pentru ca acestea să aiba structura perfecta.Mai este varianta porumb simplu inmuiat in apa de dunare apoi folosit pentru nadit sau direct pe carlig sau fir de par, porumbul este o momeala excelenta pentru crap .

În Europa , porumbul este permis în mare parte, dar retineti că fiecare tara are reguli și reglementări diferite. Cand vine vorba de modul de folosire a porumbului, există locatii în care este posibil să nu îl folositi sau exista o limita de cantitate pe care o puteți folosi per lanseta.

In unele state din SUA, porumbul nu este mentionat ca momeala sau premomeala legala sau ilegala. În acest caz, majoritatea pescarilor presupun ca este legal. Daca aveți îndoieli, întrebați înainte de a achizitiona un permis de pescuit in statele unite.În Canada, porumbul este permis în mare parte. De obicei este interzis in locurile in care este interzis orice fel de momeala.

Cum pregatiti porumbul pentru pescuitul crapului?

Pregatirea propriului porumb este cea mai buna optiune, daca stii ce faci .

Majoritatea pescarilor merg pe aceasta opțiune dupa ce au castigat ceva experienta folosind porumb deja pregatit.

Cumpararea de porumb uscat este posibila în orice magazin de furaje. Si pentru a adauga anumite culori sau arome, este mai bine să cumparati acele ingrediente din magazinele de pescuit.

Unii pescari le place sa foloseasca ingrediente naturale si folosesc arome suplimentare, cum ar fi mierea si colorantul alimentar. Desigur, este mai bine decat nimic, dar aditivii pe care îi cumparati dintr-un magazin specializat sunt mai eficienti.

Dupa ce ati cumparat porumb, luati cantitatea pe care o veti folosi în următoarele 5-7 zile si pastrati restul. Daca depozitati porumbul fiert mai mult de o saptamana, acesta va fermenta fiind si acesta un lucru foarte bun.

Cel mai simplu mod de a-l pregati este sa urmezi urmatorii pasi:

• Cantitatea necesară pentru preparare trebuie mai întâi spalata . Se face pentru a elimina orice fel de reziduu care poate fi pe el.

• Urmatorul pas este înmuierea acestuia . Puteti face acest lucru seara, deoarece este nevoie de cel putin 8 ore.

• Luați porumbul si fierbeți-l aproximativ 45 de minute . Este important sa nu-l gatiti prea mult deoarece se poate farma. Unii pescari adauga zahar sau miere pentru a fi mai dulce si aromat.

• Când este fiert are o nuanta de portocaliu, scoateți-l din apa si adaugati aditivii pe care i-ati cumparat de la magazinul de pescuit. Și citiți etichetele, sunt unele diferente, la anumite marci, cand vine vorba de cantitate adaugata si cand sa o adaugati exact. Aromele sunt diverse si asemanatoare cu cele folosite în boilies.

Dacă intenționati sa-l utilizati imediat fire intinse . Daca nu, lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei, puneti-l într-un recipient de plastic cu capac si pastrati-l într-un loc racoros si uscat, pana la 7 zile sau la congeltator in pungi.

Speram ca va placut articolul nostru Cum sa prinzi crap la dunare cu boabe de porumb?!

Daca doresti sa contribui la articolul nostru o poti face cu placere de Aici, Noi tinem cont de sfaturile pescarilor, asta.. pentru ca ne pasa.

E posibil sa-ti placa si 10 metode de folosit porumb la crap pe dunare si delta dunarii, Plasticele, porumbul artificial un deliciu pentru crap sau Mamaliga pentru pescuit la crap pe Dunare si in Delta Dunarii

Leave a Comment