Boilies – Totul despre Boilies-uri

Boilies – Totul despre Boilies-uri – Boilies-urile sunt momeli fierte care au fost introduse inițial în pescuitul crapului în Marea Britanie la sfârșitul anilor șaptezeci, cu unicul scop de a împiedica maruntisul să mănânce momeala care i-a fost prezentată crapului… deși existau câțiva pescari care înainte undeva prin anii şaizeci cand au început să experimenteze cu diferite momeli de tip pastă și să fiarba ingredientele pentru a le face tari.

Boilies-urile erau momeli foarte simple făcute inițial din ouă și făină integrală sau gris, cu o aromă adăugată. Aceste momeli au fost formate în bile de diferite dimensiuni și apoi fierte pentru a fi tari spre exteriorul momelii. Pescarii de Crap au început să prindă pești mai mari cu aceste momeli , iar vestea a început să se răspândească rapid în randul pescarilor de crap.

La sfârșitul anilor șaptezeci si începutul anilor optzeci au fost adăugate ingrediente suplimentare, cum ar fi îndulcitori și conservanți, aceste momeli au început apoi să fie fabricate comercial. Atât proprietarii de pescuit, cât și pescarii deopotrivă au constatat că rata lor de captură de pești mai mari, părea să crească. S-a observat, de asemenea, că peștii câștigau în greutate într-un ritm mult mai mare decât înainte de introducerea acestor noi momeli.

Originalul Richworth „Tutti-Frutti” a fost un boilies care a atras atenția Regatului Unit rapid; cu mulți pești prinsi la această nouă „momeală minune”… Au existat multe teorii de-a lungul anilor cu privire la boilies, utilizarea lor, valoarea nutritivă și importanța pe care imediat pescarul a adaugat-o in bagajul lui. Nu există nici-o îndoială însă…. boilies-urile potrivite par să separă peștii mai mari și au reprezentat mulți crapi. Dacă nu ați pescuit niciodată cu boilies înainte, poate fi un eveniment care vă va schimba viața când vedeți diferența!

Boilies-urile vin într-o multitudine de arome, flotante – pop-upuri,  culori și dimensiuni, scufundatoare folosite des si in nadire, dar si ca o momeala pentru carlig, boilies-uri solubile si boilies-uri tari cu valori nutriționale . Menționăm acest lucru deoarece de-a lungul anilor a existat o mare dezbatere cu privire la importanța „valorii nutriționale” a boiliesului și a corelației dintre „cât de bună” este momeala pentru pește și „succesul” abilităților sale de prindere. Ne vom gândi la asta puțin mai târziu…

Mai jos am atasat o imagine cu câteva dintre boilies-uri de casă și produse comercial, cu dimensiuni cuprinse între 26 mm și 8 mm, cu care pescuim în prezent…

boilies-uri de casă

Există o selecție aproape copleșitoare de boilies din care să alegeți în aceste zile, așa că care este cel mai bun pentru situația dvs….?

Gata făcută, proaspăt rulat, amestec 50/50, făină de pește, hrană pentru păsări, proteină HNV (valoare nutrițională ridicată)… lista continuă și răspunde la întrebarea „Care este cel mai bun pentru tine?…”. totul ar depinde de situația în care pescuiți.

Pentru a încerca să simplificăm situația, putem împărți „boilies” în două categorii principale și apoi le putem aplica la situația de pescuit dată:

1. Tipul atractor.

2. Tip sursă de hrană.

Aceste tipuri de momeli sunt denumite corect, sunt concepute pentru a prinde peștii foarte repede. Sunt așa-numitele „Momeli instantanee”. De obicei foarte aromate și adesea viu colorate. Ele vor prinde rapid crapi dacă sunt de înaltă calitate (nu vă lăsați păcăliți să vă gândiți că o momeală este viu colorată și are multă aromă, vor prinde pește în mod constant.

O abordare populară și de mare succes pentru iarnă, sesiunile în care peștii nu se mișcă pentru căutarea hranei și oricum nu vor mânca multă hrană din cauza metabolismului scăzut în apa rece.

În mod tradițional, aceste momeli au avut foarte puține beneficii nutriționale pentru pești, au fost adesea aromate „fructate” și ar avea „muncă” doar pentru o perioadă foarte scurtă de timp.

Ingredientele folosite sunt de obicei de o calitate extrem de înaltă, cu scopul unic de a proiecta o momeală care să fie privită de pește ca o sursă de hrană valoroasă. Ele sunt o abordare de momeală „pe termen lung”.

O analogie bună este că ar putea fi privite ca echivalentul unei „mese bine echilibrate” pentru o ființă umană. Nu ceva pentru care ai putea să înnebunești ca o bucată de ciocolată, ci ceva pe care ai mânca în fiecare zi pentru tot restul vieții tale, care conține o sursă excelentă de proteine, carbohidrați, fibre, vitamine, minerale, aminoacizi împreună cu unele enzime digestive. totul într-o singură sursă de hrană.

Acest tip de boilies este de obicei „introdus” într-o apă de-a lungul unei perioade de timp și „stabilit” ca sursă legitimă de hrană pentru pește și, spre deosebire de „atractoare”, momelile nu sunt neapărat „momeli instantanee”…

Ele nu sunt neapărat strălucitoare la culoare sau conțin niveluri ridicate de aromă artificială… pe termen lung, momelile de tip „sursă de hrană” nu numai că au fost mai bune pentru bunăstarea peștilor, dar ar prinde și peștii mai mari. în mod constant, mai ales într-o sesiune mai lungă de o săptămână sau cam asa ceva, când „atracția” inițială a momelii „atractoare” dispăruse.

Teoria este că peștii vor privi constant momeala sursă de hrană ca un mijloc valoros de nutriție și, prin urmare, vor continua să mănânce momeala știind că este bună pentru ei.

Multe companii de momeală produc acum momeli de o calitate extrem de înaltă, care au redus decalajul dintre cele două tipuri de boilies tradiționale, așa cum este descris mai sus. Boilies sunt o momeală devastatoare atunci când sunt aplicate corect la o anumită partida de pescuit.

Pe măsură ce pescuitul la boilies a crescut în popularitate, la fel au crescut și crapii pe care îl urmăresc pescarii moderni.

Testeaza propriul Boilies

Mulți pescari își fac propriile momeli fierte și există într-adevăr o mare satisfacție când prindeți un pește cu o momeală pe care ați făcut-o singur.

Să vă faceți propriul boilies poate fi o sarcină destul de intensă, care are atât punctele sale bune, cât și rele, pe care intenționăm să le acoperim în detaliu în altă parte pe acest site puțin mai târziu… Cu toate acestea, nu există nicio îndoială, momeli proaspăt rulate făcute cu o calitate suficient de ridicată a ingredientelor vă oferă, în general, rezultate mai bune decât boiliesurile cu valabilitate.B. Boilies-urile,Porumbul dipuite cu Betaina HCL ar putea starnii apetitul crapilor.Ușorul dezavantaj constă în faptul că nu se păstrează bine pentru că în mod natural, nu au conservanți adăugati. Perioada de valabilitate limitată a unui boilies proaspăt rulat poate fi prelungită semnificativ fie prin uscarea la aer, care le va întări considerabil, fie prin congelarea în pungi vid.

Desigur, cu calitatea înaltă a momelilor care sunt acum disponibile comercial , puteți alege comoditatea de a cumpăra boilies realizate profesional, produse de unul dintre numeroasele nume de încredere care există astăzi în industrie. Este într-adevăr o alegere personală care se va baza în cele din urmă pe experiență…

Deci, ce boilies este cel mai bun pentru partida ta? Există o diferență între o momeală de tip „sursă de hrană” de înaltă calitate și o momeală „atractivă” ?

Există pe piață câteva boiliesuri excelente de tip „atractor”, precum și tipul mai natural „sursă de hrană” și ambele prind bine peștele. Cu toate acestea, merită să ne uităm atât la abilitățile de prindere pe termen lung ale diferitelor tipuri de boilies, cât și la beneficiul nutrițional pe termen lung pentru pește. Cele două nu sunt neapărat legate.

Există o altă latură a acestei ecuații pe care trebuie să o considerăm ca administratori responsabili ai sportului. Să recunoaștem, un crap va absobi o boaba de porumb de plastic și va fi prins… dar acest lucru nu este ceva care să-i ajute peștelui în nevoile dietetice pe termen lung. .

Crapii nu au stomac, iar hrana lor este digerată în tractul intestinal… prin urmare, cu cât valoarea nutritivă a sursei de hrană din tractul său intestinal este mai mare, cu atât crapul va obține mai multe beneficii din consumul respectivei surse de hrană… dacă se umple cu alimente care nu sunt – „alimente” nutritive, s-ar putea să nu fie sănătoase și să câștige în greutate etc.

Deci, momelile de tip atractor pot prinde crapul pe termen scurt, dar în cele din urmă s-ar putea să nu privească momeala ca pe ceva care este „buna pentru ei” de mâncat… acesta este un motiv pentru care momelile cu atractie mare functioneaza pentru o perioada mai scurta de timp decat o momeala de calitate superioara. Dar, așa cum am menționat mai sus, există acum o nouă varianta de momeli care conțin ingrediente de înaltă calitate, care prinde bine și constant peștele pe o perioadă lungă de timp.

Merită să experimentați, dar veți auzi de la alți pescari despre anumite momeli care funcționează bine în anumite locuri, poate avea ceva de-a face cu un boilies de culoare, aroma sau faptul că pescarii au folosit acea momeală la locul respectiv pentru o perioadă de timp și este de o calitate suficient de înaltă pentru ca peștele să-l vadă ca o sursă de hrană legitimă.

Există o mulțime de companii de momeală care vând momeală…boiliesul poate fi chiar mai eficient decât un un singur bob de porumb dacă este folosit corect și are un loc permanent în cutia ta cu momeli.Aici v-am prezentat un articol despre Momeile artificiale sau Semințe si ulei de cânepă, super nada pentru crapi.

Boiles Pop-Up

Daca doresti sa contribui la articolul nostru o poti face cu placere de Aici, Noi tinem cont de sfaturile pescarilor, asta.. pentru ca ne pasa.Speram ca va placut articolul nostru Boilies – Totul despre boilies-uri ! Este posibil sa-ti placa si Nadirea Crapilor salbatici pe zona cu butuci , Mamaliga pentru pescuit la crap pe Dunare si in Delta Dunarii sau Care sunt cele mai bune boilesuri pentru crap ?

Leave a Comment