Seminte si ulei de canepa, super nada pentru crapi

Seminte si ulei de canepa, super nada pentru crapi două dintre cele mai versatile momeli pentru pescuitul crapului, semințele de cânepă și uleiul de cânepă. Atunci când sunt folosite singure, atât semințele de cânepă, cât și uleiul de cânepă oferă o atracție puternică, care aproape întotdeauna stimulează un răspuns de hrănire de la crapii care trec prin zona nadita.

În acest articol, vom trece peste toate aspectele cânepei pentru pescuitul crapului. De ce sunt atât de atrași crapii de canepa, pregătirea,sfaturile și trucurile noastre de top pentru a-o folosi cu succes în pescuitul de zi cu zi.

De ce le place crapilor să se hraneasca cu semințe de cânepă?

Crapii sunt atrași de semințele de cânepă, deoarece exprimă atracții naturale, cum ar fi uleiurile, vitaminele, aminoacizii și acizii omega, pe care crapii le adora. Crapii au dezvoltat simțurile intens pentru a se concentra pe aceste surse de hrană și stimulează întotdeauna un răspuns de hrănire.

Semințele de cânepă seamănă cu sursele alimentare naturale

Nu numai că semințele de cânepă emană atractori naturali, dar seamănă și cu sursele naturale de hrană cu care crapii s-au obișnuit să se hrănească în siguranță. Două dintre cele mai mari surse de hrană pentru crapi din corpurile de apă sălbatice pe care le pescuiesc sunt midiile și melcii. Când sunt pregătite corespunzător, semințele de cânepă se despart și produc un lăstar alb, care arată identic cu cojile și carnea interioară moale a prăzii lor naturale.

După cum puteți vedea, semințele de cânepă sunt o momeală excelentă pentru pescuitul crapului, in combinatie cu vestia Betaina , un mix de spartura de Boilies si Porumb starneste apetitul crapilor. Atrăgătoare din punct de vedere vizual, stimulând simțurile și bogate în nutrienți, nu lipsește nimic din semințele de cânepă.

Pregătirea semințelor de cânepă pentru pescuitul crapului

Semințele de cânepă sunt uscate și vândute în pungi sau saci vrac și necesită puțină pregătire pentru a o face utilă ca momeală pentru pescuitul crapului. Plutește în forma sa uscată, dar atunci când este pregătita corespunzător adica eu prefer fiarta, se va scufunda pe fund și va fi mai atrăgătoare pentru crap ca sursă de hrană.

Varianta doi, inmuiați semințele de cânepă ,deși acest pas nu este necesar, mulți recomandă să înmuiați semințele de cânepă timp de 12 – 24 de ore înainte de fierbere daca se poate in apa din dunare. Acest lucru va scurta timpul necesar pentru gătirea semințelor de cânepă.

Dacă pregătiți o mulțime de semințe de cânepă în prealabil, asigurați-vă că le înghețați într-un congelator dacă intenționați să le păstrați pentru o perioadă mai lungă de timpPur și simplu dezghețați semințele de cânepă înainte de a plănui să mergeți la pescuit și va fi la fel de bună ca atunci când a fost proaspăt preparată.

Cum să folosiți semințe de cânepă pentru pescuitul crapului?

semințe de cânepă pentru pescuitul crapului

Utilizați semințe de cânepă în amestecuri, mixuri, folosiți semințe de cânepă în pungi mici de PVA, combinați semințele de cânepă și porumbul dulce,dacă adaug bucati mai mari, cum ar fi boilies, alune tigrate sau porumb, uneori cârligul meu va fi prins în particule mai mari pe măsură ce saculetul PVA se dizolvă. 
De ce le place crapilor uleiul de cânepă?

După cum sa menționat mai sus, crapii sunt atrași de uleiul de cânepă pentru câteva dintre aceleași motive pentru care sunt atrași de semințele de cânepă. Ei nu pot vedea uleiul, deci nu este o atracție vizuală, dar crapii au multe moduri de a găsi hrană, nu doar bazându-se pe vedere.

Uleiul de cânepă datorită faptului că îi declanșează chemoreceptorii și îi informează că există o sursă de hrană în apropiere. Odată ce simt uleiul de cânepă în apă, se pot concentra rapid asupra sursei sale, fie că este vorba despre semințe de cânepă, particule cu aromă de cânepă sau, de preferință, momeala pentru cârlig.

Crapii au mii de chemoreceptori în gură, chiar în exteriorul gurii și sub bărbie până la gât. Ei gustă, miros și simt în mod constant mediul lor în timp ce se deplasează prin el.

Scufundați momelile în ulei de semințe de cânepă

Când pre-momesc cu semințe de cânepă, o tactică pe care îmi place să o folosesc este să folosesc un pop-up ca momeală de cârlig, dar înainte de a arunca, o voi scufunda în ulei de semințe de cânepă pentru a deveni lipicios, apoi il voi scufunda în semințe de cânepă pregătite. pentru a se lipi de el. Așa cum s-a menționat mai sus, semințele nu se lipesc de el pentru foarte mult timp, dar oferă o grămadă atractivă de gratuități în jurul momelii mele când cad.

După cum puteți vedea, există câteva sfaturi și trucuri diferite pe care le puteți testa atunci când utilizați semințele de cânepă și uleiul de cânepă ca momeală pentru pescuitul crapului. Cu siguranță este una dintre cele mai eficiente momeli pentru a transforma un pește de croazieră într-un pește de hrănire. Din ceea ce am văzut pe camera mea subacvatică, semințele de cânepă excelează în a ține crapul pe loc mai mult timp și crește șansele ca aceștia să găsească momeala pentru cârlig.

 Dacă aveți întrebări legate de cânepă, in acest articol vă voi răspunde cu placere.

Speram ca va placut articolul nostru legat de Semințe si ulei de cânepă, super nada pentru crapi. Este posibil sa-ti placa si 10 metode de folosit porumb la crap pe dunare si delta dunarii sau  Care sunt cele mai bune boilesuri pentru crap ? . Daca doresti sa contribui la articolul nostru o poti face cu placere Aici, Noi tinem cont de sfaturile pescarilor, asta.. pentru ca ne pasa.

Leave a Comment