Biban – Cum sa prindem Biban ? - Intrebari si raspunsuri

Biban – Cum sa prindem Biban ? Intrebari si raspunsuri, Informatii utile,perioada de prohibitie,momeala ideala pentru biban, Montura biban cu pestisor viu, tipuri de voblere pentru biban,Montura biban cu pluta, Montura drop shot biban, Pescuit la biban iarna, Jiguri si gume pentru biban sau Echipament biban.

Cuprins:

Ce nalucă si culoare este cea mai buna pentru biban?

Ce tipuri de momeli artificiale putem folosi la biban ?

Care sunt culorile preferate de Biban ?

Ce marime de carlig si greutate folosim la biban ?

Care este momeala preferata pentru Biban?

Cand incepe prohibitia la Biban ?

Care este naluca preferata atunci cand pescuiesti la biban Iarna?

Care sunt cele mai bune monturi pentru Biban?

 

 

Ce nalucă si culoare este cea mai buna pentru biban?

Folosiți naluci de culoare deschisa dacă fundul este întunecat și cu frunze, pentru contrastul de culoare . Folosiți naluci de culoare închisă, dacă patul este neted și lucios. Daca există stiuca, utilizați o struna. Daca ai o barca, ia un detector de pești.

 

Ce tipuri de momeli artificiale putem folosi la biban ?

Tipuri de momeli artificiale de diferite culori si marimi mici precum voblerele,lingurite,shaduri,twistere,cicade sau un grub  din plastic moale pot pacali usor un biban.

Care sunt culorile preferate de Biban ?

Nalucile recomandate în general la biban sunt cele între 1,5-5 cm, de regula in ceea ce privește culoarea pentru selecția nalucilor, aceasta
 va depinde într-adevăr de corpul de apă in care pescuiți, dar în general îmi place să încep cu verde UV, roz UV sau portocaliu și apoi o
culoare naturală de biban.

Ce marime de carlig si greutate folosim la biban ?

Greutate Cârlig JigRegula generala este de 1 gram pentru fiecare metru de apa pe care pescuiti. De exemplu, un cap jig de 5 grame pentru pescuitul la 5 m de apa. Exista cativa factori de luat în considerare, totusi, în conditii de vânt, în aceste scenarii, am opta pentru un cap de jig usor mai greu pentru a ajuta la precizia aruncarii, precum si la mentinerea contactului cu fundul apei, astfel încat să vă puteti pescui cu nalucile în mod eficient.

Dimensiuni De Carlig Pentru Jig

Unul dintre cele mai confuze aspecte este alegerea dimensiunii corecte a cârligului jig în raport cu dimensiunea nalucii pe care o folosesc. Există doua reguli generale pe care le respectam:

Tabelul de mai jos este o medie aproximativă a dimensiunilor cârligului jig necesare pentru dimensiunile nalucilor. Acestea pot varia ușor în funcție de stilul nalucii sau de variantele între dimensiunile cârligului producatorului.

Tabel dimensiuni carlig jig si dimensiuni naluci

 

 

Care este momeala preferata pentru Biban?

Zooplanctonul este sursa primara de hrana pentru bibanii tineri si larvele. Pana la varsta de un an, ei trec la macronevertebrate,Bibanul mare adult se hraneste cu nevertebrate, icre de peste, raci, rame ,creveți si puiet de pești.

Cand incepe prohibitia la Biban ?

Prohibiția la biban dar si salau incepe între 20 martie și 7 iunie. În aceasta perioada, este interzis pescuitul comercial, sportiv/recreativ dar si cel familial. Citeste intreg ordinul cu prohibitia generala.

 

Care este naluca preferata atunci cand pescuiesti la biban Iarna?

Iarna, bibanul are un metabolism mai lent. Din noiembrie, bibanii cauta mese care necesita efort minim. Asta înseamna pescuitul cu naluci mai mici, recuperarea mai lent si pescuitul mai aproape de fund. De exemplu, o naluca cu coadă dreaptă pe un cap jig sau o naluca de pescuit din plastic moale pe o platformă drop shot ar fi optiuni bune.

naluca biban cu coada dreapta

 

Naluca de pescuit din plastic moale

naluca de pescuit biban din plastic moale

 

Care sunt cele mai bune monturi pentru Biban?

Cea mai buna montura depinde de stilul de pescuit pe care doriti sa-l practicati la pescuitul bibanului ,Cateva monturi bune pentru biban sunt, montura de biban cu pestisor viu, cu rama rosie, neagra sau bucatica din puiet de peste – montura cu greutate, tipurile de monturi drop shot sau montura de biban cu pluta.

 

Speram ca va placut articolul Biban – Cum sa prindem Biban ?. Cieste si ,este interesant si e posibil sa-ti placa si Bibanul – Cum sa prindem Biban ? sau  Momeli artificiale (naluci) – Totul despre naluci. Lista ramane pentru oricine doreste sa o completeze, asteptam comentariile dumneavoastra pe site,Va multumim si Fire intinse!

Leave a Comment