Pescuitul cu naluci - Tactica, Naluci atractive

Pescuitul cu naluci – Naluca este una dintre cele mai utilizate metode pescaresti si multe soiuri de peste pot fi prinse mai eficient cu momeala artificiala, decat cu cea naturala. Este cunoscuta o gama foarte bogata a momelilor artificiale, de la cea mai simpla – constituita doar dintr-o pana pe carlig – pana la Wobblerul oscilant.

Intre aceste doua extreme exista o serie de naluci sclipitoare, anghila din plastic, pesti din plastic (muppet), vierme lucios, gelatinos si linguri mari de metal, fixate pe ancore. Esenta metodei este simpla: inselarea pestelui ca sa creada ca momeala ta artificiala este un peste viu.

Un fapt considerat important este sa gasim momeala potrivita pentru diferitele soiuri de peste. De cele mai multe ori pescarul experimentat prinde mai multi pestisori pentru a alege naluca potrivita. Momeala artificiala, numita experienta, rezolva multe.

Tactica:

In primul rand speciile de pesti si locul determina ce metoda si ce momeala artificiala sa folosim. Cu momeala artificiala putem prinde orice fel de rapitor, de la macroul mic pana la rechin, daca naluca este bine aleasa.

Pescarul aflat pe tarm trebuie sa arunce momeala artificiala in apa mai adanca; pentru aceasta, in vederea distantei de aruncare potrivite, trebuie sa aleaga momeala artificiala grea. La momelile artificiale conduse in adancime, intotdeauna trebuie sa avem in vedere posibilele obstacole (campuri de alge, stanci), iar naluca trebuie aleasa conform cu aceste obstacole.

Pescarul de pe nava trage momeala artificiala de pe nava in miscare la o anumita distanta de elice. In cazul pestelui spada si al altor specii de rapitori, hula vaporului si curentul provocat de elice arunca momeala exact ca pe niste pestisori.

Naluci atractive:

Sa te feresti de boala de colectionare a nalucilor si momelelor artificiale! Producatorii stiu ca momelile artificiale prind pe pescar tot atat de eficient ca si pe pesti.

Speram ca va placut articolul Pescuitul cu naluci, este posibil sa-ti placa si Pescuit la somn cu top 5 voblere recomandate sau Care sunt cele mai bune gume sau naluci pentru salau ?

Leave a Comment