Bibanul – Cum sa prindem Biban ? - Ghidul Pescarului

Bibanul – Cum sa prindem Biban ? – Ghidul Pescarului , Bibanul este- dupa parerea mea – cel mai atragator si cel mai agresiv pradator al apelor dulci. Bibanii mai tineri traiesc in grupuri, inconjoara carduri mari de alti psti tineri, incercand sa-i captureze. Rezultatul este ca de multe ori se vad sute de pestisori, iesind deodata la suprafata.

Datorita agresivitatii, bibanul este deseori primul peste prins de un pescar incepator. Cu inotatoarea dorsala orientata spre cer, tinuta bibanului ii fascineaza o viata pe tanarul pescar. Din pacate, in Romania numarul bibanilor a scazut drastic cu cativa ani in urma.

Spre norocul nostru, de atunci insa pestele se inmulteste mai repede ca niviodata inainte. Dupa parerea specialistilor, chiar in acest secol se va dobori actualul record de biban. Intr-adevar, in Europa se prind deseori bibani mai grei de 4 kg

Raspandirea: in apa curata a lacurilor de acumulare si de mine, canale, rauri cu cursul foarte lent.

Ce monturi folosim sa prindem biban?

Montura cu pestisor viu,Montura drop shot biban sau montura carolina.
Cate stiluri de pescuit putem folosi la biban?
La bibanse poate folosi pescuitul la spinning sau pescuitul stationar la biban.
Care e momeala ideala pentru biban ?

Metode recomandate: Momeala recomandata: rama ,pestisori sau bucatica de peste. Naluci: lingurite,brisca,twistere,shadu-uri,grub-uri sau voblere.

Ce tactica folosim sa prindem biban?

Secretul capturarii unui biban mare consta in gasirea apelor unde se gasesc multi bibani. Ajunge sa cititi cu atentie presa de specialitate, unde apar deseori articole despre locurile care merita a fi vizitate. Pescuitul bibanului mare, de peste 450 g, are trei metode.

Multi pescari sunt impotriva lingurilor, desi in cazul multor ape curate este cea mai buna metoda. Deplasand permanent momeala, gasim usor locuri bogate de biban. Vara, acestor pesti le plac locurile cu ape mai putin adanci, aproape de ascunzatoarea lor, iar iarna prefera apele adanci.

Ce echipament avem nevoie sa prindem biban?

Echipamentul: Bibanul nu este un luptator atat de energic ca mreana, deci este suficient un fir cu rezistenta de 2,3-2,7, in cazul in care in zona nu sunt multe stiuci mari. Daca sunt, trebuie sa folosim inaintas de sarma, care va scadea sansele noastre de a prinde biban, acesta fiind un animal fricos. Cel mai bine e sa gasim un lac fara stiuca, unde am putea pescui cu inaintas de 1,8 kg sau cu cel nou, foarte elastic, “Calibre”.

Vom folosi rotativa de dimensiuni mici, sa zicem marca Mepps (mie-mi place Ondexul), care are la capat pene rosii. Acest amanunt este important, pentru ca bibanul vaneaza ciupind inotatoarele victimei, pana le rupe si pestele se scufunda. Abia atunci bibanul il mananca.

Penele sunt confundate de catre rapitor cu inotatoarele victimei. Important este sa recuperam cat mai incet. Cealalta metoda importanta si eficienta este utilizarea pestisorilor vii ca momeala.

Vom alege un peste mic, de 6-7 cm. Ii intepam buza superioara cu un carlig de 6-8 cm cu deschizatura mare. Il vom aseza la 30 de cm sub nivelul apei cu o pluta mica, de stiuca.

Apoi vom nadi zona cu viermi de oase, care vor atrage pestisorii asemanatori momelii noastre, la care vor aparea, cu siguranta, cativa bibani. Cea de-a treia metoda este cu rama. Aceasta se inteapa cu un carlig de 8. Vom fixa un plumb BB pe fir, cu 5-8 cm deasupra carligului. Apoi vom injecta putina apa in rama, ca sa nu se scufunde pana la fund.

Incepatori tineri: Bibanul mascul este matur sexual de la varsta de 6-12 luni, desi are doar lungimea de 8 cm.

Speram ca va placut articolul Bibanul – Cum sa prindem Biban ?. Biban – Cum sa prindem Biban ? Daca doresti sa contribui la acest articol o poti face cu placere Aici, Noi tinem cont de sfaturile dvs.. pentru ca ne pasa.

Leave a Comment