Mamaliga pentru pescuit la crap pe Dunare si in Delta Dunarii

2
Mamaliga pentru pescuit la crap pe Dunare si in Delta Dunarii

Cea mai buna reteta de Mamaliga pentru pescuit la crap pe Dunare si in Delta Dunarii

Desigur, nu toți iubitorii petrec timp cu o undiță pe malul unui lac sau al unui iaz, ei știu că mamaliga este folosită pentru pescuit. Într-adevăr, numele momelii nu este destul de obișnuit.

Daca conform noului Ordin de prohibitie  si tot suntem in prohibitie, si tot numai avem drept de retinere in Delta la Crap, Catch and release etc. in perioada de dupa prohibitie, am zis sa impartasesc cu voi secretele mele in a pregati vestita mamaliga, bineinteles ca noi tinem cont si de sfaturile voastre si asteptam completari sau trucurile voastre, folosind mai jos casuta de comentarii si pentru asta va multumim frumos.

Mamaliga pentru pescuit este un amestec moale, obținut de obicei din făină de porumb, apa, faina de grau sau gris si diverse arome. Este mai bine cunoscuta ca un fel de mâncare culinară, dar pescarii din regiunile noastre folosesc pe scară largă mamaliga ca momeală. Mamaliga pentru pescuit este o duză apetisantă de consistență densă, care ar trebui să fie fixată ferm pe cârlig.

De aceea, iubitorii de pescuit ar trebui să fie capabili să o pregăteasca în mod corespunzător. Mamaliga ca momeală este preferata să fie folosita pentru pescarii “unditari”,varga sau undite telescopice.. la pluta, dar poate fi folosita si la lanseta chiar si pe batranul fluviu Dunarea, așa că meșterii ar trebui să prepare vestita mamaliga.

Mamaliga pentru pescuit este folosită în primul rând atunci când vine vorba de prinderea crapului, plăticii, babusca,rosioara,lin etc. Pescarii care isi petrec timpul cu o undiță pe malul lacurilor etc, folosesc bilele de mamaliga cum ar fi  vestitul “Cocolos”, ceea ce cresc șansele la o captură frumoasa.

Pentru a obține un produs de calitate, un pescar ar trebui să urmeze recomandări simple si mult suflet.

În caz contrar, este puțin probabil ca, crapul sau Crapul Sălbatic să atragă acest tip de momeală. Ce altceva mai trebuie amintit pentru cei care nu știu cum să pregătească o mamaliga pentru pescuit nu? Momeala trebuie să emane o aromă apetisantă și să aibă o nuanță de galben, iar pentru asta putem folosi oul in fata colorantului alimentar, eu de exemplu folosesc la o mamaliga pentru crap pentru pescuitul la dunare, scortisoara combinata si cu sare si cu zahar vanilat si o fac foarte tare.

Nu uitati crapul e atras, curios de gustul dulce, sarat iar pe dunare chiar daca are curent slab, nu vreau sa cada din carlig, valabil si pentru pescuitul la distanta,  imi place ca mamaliga mea sa fie cat mai naturala, folosesc malai mare de la moara, nu grisat dar cu faina de grau si sa stea bine pe carlig, de preferinta un carlig mai gros decat unul subtire care deobicei poate taia si desprinde patratica la o usoara lansare,  eu asa am avut eu rezultate foarte bune la crap, si nu imi place sa schimb momeala din cinci in cinci minute la crap, deoarece pe dunare cade repede din carlig sau o toaca rapid maruntisul.

Aceasta mamaliga nu se potriveste si nu o recomand pescuitului la pluta, la pluta avem nevoie de o mamaliga moale si elastica si poate fi combinata cu diverse arome, vanilie, miere, etc. puteti adauga chiar si galbenus de ou. Pentru pescuitul la pluta malaiul trebuie rasnit, grisat sau simplu si adaugat extra faiana de grau pentru elasticitate, iar pentru un test, atunci cand mamaliga se prinde de lingura, tel, este una elastica, sau luati o mica bucatica faceti un cocolos si trantiti-l usor de masa, tocator de bucatarie si vedeti daca sare, atunci.. daca bobita sare, inseamna ca avem o mamaliga elastica. Daca pe balta observati ca este prea moale, combinati-o cu miez de paine si amestecati-o in maini pana devine lipicioasa si elastica.

De ce este nevoie pentru a obține o mamaliga excelentă pentru pescuit? Nu există un răspuns universal la această întrebare. Fiecare are propriile sale mici secrete și trucuri. Pentru unii, gătitul mamaligii pentru pescuit ,este un întreg ritual culinar, iar pentru alții – o procedură simplă și foarte simplă.

Există un întreg arsenal de căi, prin care se prepară momeala pentru pești din amestecul de porumb. Desigur, aici toată lumea poate experimenta si comenta cu diverse retete de mamaliga.

Cu toate acestea, unii experți în capturarea peștilor salbatici cum am spus si mai sus aderă la punctul de vedere, ceea ce exclude complet adăugarea de ingrediente mirositoare în mamaliga. Spuneți, de ce avem nevoie de arome, când porumbul emană deja o aromă clar exprimată? Ei bine, avem nevoie sau nu de suplimente care să mărească mirosul, fiecare decide pentru el însuși.  Trebuie amintit un lucru: utilizați doar acele componente aromatice obișnuite pentru pești. De obicei, făina de porumb , ulei de floarea soarelui, semințe de floarea-soarelui, seminte de canepa zdrobite, miere, zahăr, siropuri de fructe. Pentru dulce, familia crapului răspunde de obicei bine.

Atunci când utilizați un alimentator în pescuit, este foarte important Este important ca mamaliga să aibă o structură densă. Experții recomandă ca atunci când gătiți, să adăugați puțină faina de grau. Desigur, puteți merge mai ușor la magazinul de pescuit și puteți cumpăra o mamaliga cu consistența potrivită. Această metodă de gătit este optimă pentru cei care se pregătesc temeinic și cu 24 de ore inainte de pescuit, deci aceasta nu este o opțiune pentru a găti si pregati o mamaliga în grabă.

Oricum, dar aceasta este o opțiune populară, produs gătit numita: “Mamaliga pentru pescuit”. Rețeta presupune utilizarea unor componente precum făină de grâu (1 parte), făină de porumb (3 părți), aromă, sare , zahar vanilat sau galbenus de ou, dupa preferintele dvs.

Pentru o mamaliga pentru dunare, adica tare, eu folosesc  un tocator de lemn, o casoleta dreptunghiulara, puteti folosi si o cutie de inghetata sau un castronel de plastic, daca recipientul , casoleta are 500 g eu adaug in cratita in jur de 900-1000 ml de apa, vreau sa fie casoleta plina cu mamaliga, daca ramane putin peste o voi folosi pentru cocolos, bile sau pentru momitor sau momit si o voi adauga intr-un prosop sau o casoleta mai mica. Inainte sa fiarba apa, presar putin malai mare sau de moara si sarea, atunci cand apa incepe sa fiarba bine, adaug malai mai mult sa fie peste nivelul apei din cratita, si o iau la mestecat cu telul energic pana se leaga si fara cocoloase de malai, las telul si iau lingura de lemn deaorece voi adauga faina pana se leaga si capata o consistență cremoasă iar procesul va fi mai greoi,  pentru ca vreau o mamaliga tare, dupa care adaug zaharul vanilat, galbenusul de ou si scortisoara treptat sau esenta, adica amestecam, mai punem putina scortisoara pana simtim un miros slab de scortisoara.

Veti vedea, ca, numai puteti amesteca, deci atunci avem o mamaliga tare, dupa care eu pun tocatorul de lemn pe masa si casoleta, adaugand mamaliga in casoleta si apasand bine cu lingura umezita prin apa, pana patrunde peste tot in casoleta si nu raman goluri, apoi intorc casoleta invers cu tot cu mamaliga si o presez pe tocatorul de lemn si o las asa pana plec la pescuit.e Înainte de începerea acțiunii :)), mamaliga trebuie tăiata patratele cu un cuțit, sau cu firul în bucăți patrate si cat mai egale, in functie de carlig pentru ca asa va sta si bine pe carlig sau amestecata pentru cocolos.. bile.

Pentru o mamaliga moale si elastica, pe care doriti sa o folosita la o partida de pescuit pe balta, lac etc.

Cocolosul de Mamaliga

Aveți nevoie de un litru de apă și cantitatea de făină de porumb sa fie data prin rasnita sa fie cat mai fin, sa fie mai putin malai decat apa la adaugare. Se toarnă apa într-o cratiță și cand fierbe amestecati usor cu telul si doar cu telul fara lingura lasand sa fiarba mult pana scade eliminind apa . Apoi adăugați făina grau în compozitie, sau nu, daca malaiul este grisat, zahar vanilat, esente, arome etc și amestecați bine compoziția rezultată. Consistența produsului trebuie să fie puțin mai moale decât plastilina. După ce amestecul s-a răcit, acesta trebuie transferat in casoleta exact ca in procesul de mai sus. Normal nu este nevoie să adăugați arome, deoarece porumbul, după cum sa subliniat deja, are un miros pronunțat si mult amidon. Acum știți cel mai simplu răspuns la întrebarea, cum să gătiți mamaliga pentru pescuit.

Începătorii ar trebui să-și amintească că dificultatea în pregătirea acestei momeli este aceea de a obține consistența dorită. De asemenea, terciul de porumb are proprietatea de a se deshidrata în apă, ceea ce nu este, de asemenea, un plus pentru pescar.

În rândul pescarilor există opinia că nu este necesar să petreceți timp prețios pregătind mamaliga, care poate fi înlocuit cu conserve de porumb.Într-adevăr, în ceea ce privește compoziția lor, aceste produse nu diferă practic în niciun fel. Cu toate acestea, peștele prinde diferența în ele. Este posibil să oferim o mulțime de exemple, când sesizam ca a ignorat boabele și a arătat un interes crescut pentru mamaliga.

De ce? Există mai multe motive. Desigur, cea mai mare parte a pescarilor fac o excursie la cumpărături pentru a cumpăra una sau două conserve de porumb conservat, fără a se deranja sa faca o mamaliga, cu alte cuvinte nu trebuie sa lipseasca dupa parerea mea din bagaj. Bineînțeles, crapul, carasul, atenție acorda atentie cerealelor, care este mai preferabil si mai putin costisitoare pentru reprezentanții ihtiofaunei. În plus, are un miros plăcut.

Care este avantajul mamaligii în fața boabelor? Eu de exemplu folosesc pe dunare la crap mamaliga tare pe bratul Sulina sau Borcea, in locurile unde nu exista mult maruntis pentru ca o ciuruiesc pana numai exista, ziua daca avem maruntis folosim boabe de porumb etc., o putem folosim in toiul noptii, alt secret se află în arome, adăugate la mamaliga la etapa de gătit: pot atrage peștele ca un magnet.

Calitatea momelii gătite va depinde de cantitatea de pește capturat, deci este mai bine să pregătiți momeala de mai sus din timp. În același timp, nu vă fie teamă să experimentați, adăugând produse noi la rețeta clasică: astfel încât să puteți înțelege mai bine preferințele peștelui vizat.

Cu toate acestea, este mai bine să învățați cum să pregătiți momeala de mai sus.

Speram ca va placut articolul nostru Mamaliga pentru pescuit la crap pe Dunare si in Delta Dunarii.

Este posibil sa-ti placa si Nadirea Crapilor salbatici pe zona cu butuci sau Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare si din Delta Dunarii

Daca doresti sa contribui la articolul nostru o poti face cu placere de Aici, Noi tinem cont de sfaturile pescarilor, asta.. pentru ca ne pasa.

Aboneaza-te Dunare.ro Youtube

2 COMENTARII

  1. Eu am o metoda mai simpla. Pun 1 parte faina de grau 000 si 2 parti malai. Eventual adaug putin gris. Cine vrea, pune putin sofran (pentru culoare si arome. Apa reprezinta cam 20% sau cat este necesar ca sa iasa o pasta groasa. Le amestec bine pe toate cu o lingura mare de lemn. Apoi fac bile mari cat pumnul, pe care le pun in ciorapi de nailon si le fierb vre 30-40 de minute. Mamaliga este tare si suficient de elestica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.