Presiunea atmosferica si pescuitul la crap

Presiunea atmosferica si pescuitul la crap – Cum afectează presiunea atmosferică a vremii comportamentul crapului: luând în considerare temperatura apei, presiunea aerului și nivelurile de oxigen

Uneori vremea din Romania se schimbă brusc. Când este cald, chiar dacă este posibil să vedeți Crap, este posibil să nu se hrănească. Dacă este vânt și cerul este acoperit, chiar dacă pare o vreme de pescuit perfectă, crapul nu poate fi găsit in nici un loc de pescuit. În special pentru pescarii de crap, este bine să înțelegem modul în care diferite modele meteorologice afectează presiunea aerului, temperatura apei, oxigenul disponibil – și comportamentul de hrănire al crapului.

Presiunea aerului afectează nivelurile de oxigen

Comportamentul crapului este direct afectat de cantitatea de oxigen disponibilă. Când apa are niveluri mai scăzute de oxigen, crapul are tendința de a acționa leneș și letargic. Poate că nu vor să mănânce. Este ca și cum le-ar lipsi energia necesară hrănirii.

Nivelurile de oxigen scad când presiunea aerului crește. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea în timpul aerului cald care nu înlocuieste în mod eficient oxigenul consumat de pești, alte animale, plante și organisme microscopice. Din acest motiv, poate fi cel mai bine să mergeți la pescuitul crapului când presiunea aerului este scăzută .

Situațiile de presiune scăzută a aerului (sub 1000 mb) sunt ideale. Nivelurile de oxigen sunt crescute în apă și crapul începe să se simtă energic! Zilele ploioase, cu vânt oxigenează alimentarea cu apă și atunci este cel mai bine să mergi la pescuitul crapului .

Presiunea aerului și nivelurile de oxigen afectează adâncimile la care înoată crapii

De cele mai multe ori, când presiunea aerului este ridicată, crapul va înota în nivelurile superioare ale apei. În schimb, când presiunea aerului este scăzută, crapul poate fi mai jos în adâncurile apei. Pentru pescarul de crap, nu ar avea nici un sens să folosiți momeli de fund într-o zi caldă, cu presiune ridicată a aerului.

Direcția vântului afectează, de asemenea, locul în care crapul se află.

În Marea Britanie, vânturile din sud-vest aduc aer cald care ajută crapul să simtă că mănâncă. Fluxurile de aer rece din vânturile de nord și de est tind să facă contrariul. De asemenea, vânturile puternice tind să îmbunătățească alimentarea crapului . Acest lucru se datorează probabil faptului că puterea vânturilor face ca apa să curgă mai repede și, prin urmare, să aducă mai multă hrană. Acesta este motivul pentru care mulți pescari de crap preferă să pescuiască cu vântul suflând din față. Asta înseamnă că aprovizionarea cu hrana este impinsa de curenti spre ei – iar hrana atrage crapul.

 

Există o vorbă mai veche:

“Când vânturile vin din vest, peștii se hranesc cel mai bine. Când vânturile vin din est, peștii se hranesc cel mai puțin!”

Temperaturile apei afectează și hrănirea crapului

Crapul se hrănește cel mai prolific atunci când temperatura apei este de până la 10 ° C. Dacă temperaturile scad foarte mult sub acest nivel, peștii nu se vor hrăni la fel de mult, deoarece sunt mai predispuși să fie ocupați să caute straturi termice mai calde în ape. Și doar pentru că există o schimbare dramatică și bruscă a temperaturii aerului, nu înseamnă că și temperatura apei este afectată instantaneu. Când temperaturile scad afară, va dura apa câteva zile pentru a scădea la același nivel. În plus, cu cât este mai profundă o anumită sursă de apă, cu atât va dura mai mult temperatura aerului pentru a afecta temperatura apei.

Amintiți-vă că crapului îi place să fie cald. Iazurile și lacurile mai mari vor conține cel mai probabil straturi termice diferite. Și aceste straturi termice vor fi localizate pe baza adâncimii apei și a temperaturii aerului. Iar în diminețile reci de iarnă , veți găsi adesea crap în ape puțin adânci, deoarece soarele le încălzește repede.

Luați întotdeauna în considerare presiunea aerului, conținutul de oxigen, temperatura apei și direcția / puterea vântului atunci când încercați să localizați acei crap uriași!

Speram ca va placut articolul nostru Presiunea atmosferica si pescuitul la crap.

Este posibil sa-ti placa si Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare si din Delta Dunarii sau Cum afectează presiunea barometrica pescuitul

Leave a Comment