Cum afectează presiunea barometrica pescuitul

Cum afectează presiunea barometrica pescuitul – Multe schimbări naturale au un impact semnificativ asupra pescuitului, cum ar fi fluxul de aer, debitul apei, viteza curenților, căldura apei, claritatea apei, temperatura aerului și multe altele.

Acești factori controlează literalmente rata de succes a pescuitului. Unul dintre ei este uneori ignorat de pescari, adică presiunea barometrică. Unii oameni o abordează ca presiunea atmosferică sau presiunea aerului.

Poate fi motivul pentru care întâmpinăm rezultate diferite, în ciuda utilizării aceluiași unealtă, aceeași metodă în același pescuit a doua zi. Dacă nu sunteți familiarizat cu acest termen, sunteți în locul potrivit. Suntem pe cale să prezentăm corelația dintre pescuitul și presiunea barometrică.

Ce este exact presiunea barometrică?

Atmosfera pământului nostru este formată din azot, oxigen și o cantitate mică de mai multe gaze. În general, sunt foarte ușoare, dar au o oarecare masă. Deci, forța gravitațională trage atmosfera spre centrul pământului. Creează presiune asupra tuturor lucrurilor din lume care se numeste presiune barometrică. De obicei, se schimbă continuu de la mare la scăzut sau de la scăzut la mare. Între timp, ajustează toate lanțurile trofice în consecință.

Cum afectează presiunea barometrică pescuitul?

Peștii trebuie să suporte și presiunea barometrică. Îl pot simți în principal prin vezica natatoare, liniile laterale etc. Speciile cu vezici mari pot simți ușoarele schimbări instantaneu. Ca urmare, comportamentul lor se schimbă.

În plus, creșterea sau scăderea presiunii barometrice modifică locațiile planctonului și ale altor surse de alimente ușoare. Speciile de pești de consum vor migra și ele. Prin urmare, un pescar trebuie să înțeleagă puterea presiunii, direcția și viteza schimbării. Putem împărți modificările de presiune în următoarele categorii:

1. Presiune înaltă stabilă:

Dacă pescuiți sub cer senin, există o presiune ridicată constantă (peste 30,50). Mecanismele lente de pescuit pot fi cea mai potrivită opțiune, deoarece peștii nu sunt suficient de disperați pentru a se hrăni. Veți experimenta rate medii până la lente de trasaturi în funcție de diferite Locuri de pescuit . Concentrați-vă mai mult pe locurile cu ape mai adânci și pe structurile subacvatice. Cu toate acestea, este posibil să obțineți pește din toate adancimile.

2. Presiune medie stabilă:

Când presiunea este între 29.70 și 30.40, este vreme frumoasă . Deoarece apa rămâne stabilă pentru câteva zile, posibilitățile de pescuit se transformă în medie. Asigura caldura ideala a apei, nivelul de oxigen, aprovizionarea cu alimente precum si multi alti parametri. Împrejurimile devin mai confortabile pentru toate Speciile de pești.

Ei revin la obiceiurile obișnuite de hrănire și nu se schimbă până când presiunea fluctuează. O astfel de condiție face urmărirea peștilor mai ușoară în funcție de elementele naturale, inclusiv direcția vântului, direcția curentului etc.

Cele mai multe dintre aceste strategii de căutare aduc rezultate precise. Pescarii găsesc în general pești la toate adâncimile. Ei pot folosi Naluci tradiționale de pescuit, precum și unelte. Simțiți-vă liber să încercați metoda dvs. de pescuit sau una nouă.

3. Presiune joasă stabilă:

Presiunea aerului scade la 29.60 sau chiar mai mică în zilele ploioase și înnorate. Peștii devin incomod pe măsură ce ciclul de hrănire la presiune joasă continuă zile întregi. Impactul presiunii este mai mare în locurile puțin adânci în comparație cu mijlocul și fundul.

Peștii se deplasează de obicei la nivelurile adânci și se adăpostesc în jurul copertelor. Ajută la egalizarea vezicii natatoare ale peștilor. În plus, își reduc la minimum porțiunea de hrănire și cu greu mușcă. De aceea activitățile de pescuit încetinesc.

Uneori, oamenii nu captează un singur pește chiar și după ce au petrecut întreaga zi. Din fericire, condițiile de presiune scăzută a, aerului nu durează mai multe zile. Deci, ar trebui să evitați pescuitul în acele zile. Dacă încă insistați, includeți momeli cu mișcare lentă în echipamentul dvs. Omite regiunile puțin adânci și țintește punctele mai adânci.

4. Creșterea presiunii:

Când vremea se îmbunătățește de la sistemele de joasă presiune, o putem numi presiune în creștere. Orele ploioase sau înnorate dispar, iar cerul albastru revine. Dar comportamentul peștilor nu se schimbă prea mult imediat.

Ei devin ușor activi, dar totuși mult mai puțin decât în ​​mod normal. Doar câțiva pești se pot întoarce în locuri puțin adânci într-o zi. Majoritatea speciilor au nevoie de mai mult timp pentru a se adapta la presiunea tot mai mare.

După câteva zile, revin la stilul lor principal de viață și redevin activi. Lucrul pozitiv este că furtunile sau ploile abundente adaugă mai multă hrană apei prin transferul insectelor etc. Imediat ce peștii devin activi, încep să consume aceste alimente. Îi putem păcăli cu muște artificiale, care imită mișcările muștelor terestre. O mică vibrație în apă este suficientă pentru a le atrage atenția.

5. Scădere a presiunii:

Aici vine cea mai bună condiție de pescuit. Scăderea presiunii se referă la vremea în continuă degradare. Peștii sunt capabili să prezică în avans degradarea vremii. În consecință, ei se pregătesc pentru abordarea viitoarei deficite de alimente în timpul furtunilor. În acest moment, devin agresivi și mănâncă cât de mult pot.

Ei mușcă aproape orice, chiar dacă mâncarea nu este preferată. Dacă aveți un barometru, veți vedea că scara scade înainte de sosirea vremii nefavorabile. Momelile cu mișcare rapidă sunt cea mai bună alegere de folosit în acest moment. Faceți o platformă excelentă în funcție de speciile pe care le vizați și aruncați în apă.

Vă putem garanta că nu veți regreta. Pescarii captează mult mai mulți pești decât primesc într-o zi obișnuită. Ei pot explora atât apele de mică adâncime, cât și cele de adâncime, dar regiunile adânci par mai promițătoare.

Prezicerea presiunii barometrice și a vremii sunt două lucruri diferite. Oamenii pot ghici cu ușurință vremea viitoare, dar nu își pot da seama exact când și cum variază presiunea aerului. Cu toate acestea, puteți înțelege modelele de schimbare a presiunii acordând atenție tendințelor meteorologice anterioare, actuale și viitoare.

Nu-ți sacrifica siguranța cu orice preț. Doar pentru că vei primi mai multe capturi, nu te pune în pericol. Alegeți o zi sigură. Vă recomandăm să investiți în barometre portabile pentru activități de pescuit. Acestea dispun de unul sau mai mulți senzori de temperatură și sugerează acțiuni în consecință. Apoi, veți putea decide cum se va comporta specia țintă și unde le puteți găsi.

Speram ca va placut articolul nostru Cum afectează presiunea barometrica pescuitul, Este posibil sa-ti placa si Presiunea atmosferica si pescuitul la crap sau Cotele Dunarii – Nivelul apei Dunarii

Leave a Comment