Cu ce naluci pescuim la stiuca?

Cu ce naluci pescuim la Stiuca?

Când știucile sunt flamande, vor ataca nălucile cu poftă, oferindu-vă un dril iar la sfarsit un rânjet foarte mare pe față, totuși, asta nu înseamnă că este ușor. Din fericire, avem la îndemână sfaturi pentru voi.

Prădătorii au o ecuație în hrănirea lor. Ei trebuie să consume mai multă energie decât pentru a prinde prada. Momelile mari (mai multă energie) ar trebui să fie mai atractive decât momelile mici și cu cât sunt mai ușor de consumat (momelile moarte nu au nevoie de urmărire), cu atât mai puțin consumă energia prădătorul.

1) Localizarea știucii

Înainte de a ieși la pescuit verificati cutia de momeli pentru a alege propria colecție de naluci, există o mulțime de factori de luat în considerare atunci când vine vorba de pescuitul știucilor, care, la rândul lor, vă vor ajuta să vă restrângeți alegerea de momeli și să vă îmbunătățiți rata de succes.

Poți arunca orice momeală care îți place, dar dacă nu sunt stiuci acolo unde pescuiești, nu vei prinde nimic”. Deci, să luăm în considerare cum să găsim știucă în apele Romaniei.

Direcția vântului: Acordarea atenției la direcția vântului joacă un rol imens în localizarea peștilor. După cum spun profesionistii „vântul va muta hrana naturală în zone ferite de vant, golfulete și peștii mici vor urma acest lucru”, acești pești mici vor crea apoi o sursă atractivă de hrană pentru știucă.

Temperaturile apei:

Când este cald, știuca va avea mai multă energie și se va deplasa destul de mult în apă pentru a lovi prada, dar în adâncurile iernii este mai puțin probabil să se deplaseze mult, așa că trebuie să lucrați cu adevărat unde se află, Stai și te apropii cât de mult poți de ele. ”

Adâncimea de hrănire:

Odată ce ați fixat zona probabilă în care va fi știucă, următorul lucru cheie de aflat este adâncimea la care se vor hrăni. Majoritatea știucilor se vor arunca spre partea de jos, cu toate acestea, este o bună practică să parcurgeți nălucile care vă vor oferi diverse adâncimi la începutul unei sesiuni pentru a vedea dacă puteți afla unde șocul este izbitor. Cunoașterea locului: vă ajută să vă familiarizați cu apa si adancimea la care pescuiti, deoarece face identificarea adâncimilor de hrănire mai ușoară și mai rapidă. Perioada anului: primăvara și toamna, începe la suprafață cu năluca și își face drumul în jos. Iarna începe cu năluci lucrate chiar în partea de jos și se mișcă în sus până când se lovește.

 

2. Alegerea nălucii

După ce ați aflat unde sunt știuca și la ce adâncime se hrăneste; acum trebuie să vă dați seama ce o va face să lovească cel mai eficient. Cu atât de multe opțiuni de momeli de pescuit oferite, poate fi greu de știut, care este cea mai potrivita naluca pentru locul de pescuit.

Începeți cu elementele de bază și aflați tipul de năluci cu care doriți să pescușiți. Cheia este să încerci în continuare variante până când găsești una care să atragă știuca. Eu sunt în favoarea nălucilor dure de la mărci de top de pescuit precum Storm, Rapala și Fox.

Năluci de suprafață:

Funcționează mai bine primăvara și toamna, când știuca va lovi la suprafață, dar vor funcționa în continuare iarna pe apele puțin adânci.

Floating Plugs: Se așeaza la suprafață și pot fi manevrate până la o adâncime specifică înainte de a se ridica înapoi – minunat pentru a lucra peste buruieni.

Suspending Divers: Aceste năluci se vor scufunda lent sau se vor suspenda la o anumită adâncime dacă sunt lăsate, dar se vor scufunda și atunci când vor fi recuperate. Excelent pentru recuperări lente.

Linguri și rotative metalice: Deși vechea școală, lingurile și filatoarele sunt încă extrem de eficiente. Pot fi lucrate la orice nivel în apă cu o viteză variată de recuperare – nu plecați de acasă fără ele.

3. Cea mai bună recuperare și comportament al nălucii pentru pescuitul știucii Viteza nalucii:

Cu cât temperatura este mai rece, cu atât năluca este mai lentă. Iarna, știucile doresc o țintă ușoară, așa că încetinește recuperarea până la ritmul unui melc.

Pentru pescuitul știucii de toamnă sau primăvara, urmăriți o recuperare rapidă, mai degrabă decât lentă pentru a declanșa instinctele de prădător ale știucii. 

Eu ma orientez personal spre năluci care au o formă, dimensiune și culoare asemănătoare cu cea a roachului și a rudului. Ocazional, știucile sunt atrase de schimbare și o nălucă vie colorată va provoca instantaneu o știucă.

Dimensiunea nălucii: Pentru pescuitul știucii, pentru a începe cu năluci cu dimensiunea de 12 centimetri. Aceasta este o dimensiune la mijlocul drumului și excelentă pentru toate dimensiunile știucii.

Dacă te duci spre ceva mai mare, te vei concentra însă pe știucă mai mare și, dacă te duci spre ceva mai mic, ai putea culege alte specii, cum ar fi Bibanul. Acțiune nălucă: Când alegeți năluca, luați în considerare claritatea apei pe care o pescuiți. Dacă pescuiți ape tulburi în care culoarea, dimensiunea și aspectul general al nălucii nu vă vor aduce beneficii, asigurați-vă că selectați o nălucă care are o mulțime de vibrații și zgomot ca un filator.

 

Naluci Stiuca

Pe langa aceste momeli artificiale sa nu uitam ca putem pescui si la momeala vie.Pentru o apa limpede si un cer senin avem posibilitatea sa folosim culoarea verde, verde cu scilpici.

Pentru perioada diminetii putem folosi lingurite sau rotative cu o culoare de alamă, galbenă sau alamă roșie, galben-auriu, in cursul zilei  alegeti argintiu iar seara culoarea cuprului sau alama rosiatica.

Cleste de pescuit: Acești dinți ascuțiți și cârlige înalte înseamnă că clestele este o necesitate!Speram ca va placut articolul nostru Cu ce naluci pescuim la stiuca?Poti sa citesti articole legate despre Scrumbie de Aici. sau Pescuitul stiucii

Leave a Comment