Cateva ore pe cosulet in ziua în care la robinet a curs rece în loc de calda - Pescuit la Cernavoda - apa calda

Cateva ore pe cosulet in ziua în care la robinet a curs rece în loc de calda – Fiind ultima ieșire din acest an, venită așa pe nepusă masă, m-am bucurat de absolut tot ce mi-a oferit ziua de pescuit. Chiar și de sunetul unic și nesfârșit al clopoțeilor de Cernavodă care te colindă neîncetat.

Așadar am început matinal și am tot insistat primele 3-4 ore pe coșuleț cu toate că mă informaseră de cu seara, vecinii pescari, că nu răspunde mai nimic pe acest stil. Câteva zile în urmă ar fi fost ziua coșulețelor și peștilor mai dolofani. Așa că indicat ar fi să ai temele făcute în ambele variante.

Prin urmare ….a fost simplu ! Just Method. Nothing else ! Am folosit 2 bețe medium- light/3.35 și methoduri de 60g. Un singur băț era de ajuns dar dacă nu m-a chinuit talentul, mi-am dat singur o mână de ajutor. La asta mă pricep bine.Am observat la această partidă că peștele s-a hrănit doar în prima parte a canalului, fața de zilele precedente când apa ar fi curs mai caldă iar peștii frumoși au fost ceva mai activi, fiind capturați atât spre mijlocul cât și spre vărsarea canalului în Dunăre.

Abia acum m-am prins eu cum stă treaba, după ce am revenit pe canal și am acumulat mai multe informații de la pescari. Există doar câteva tipare de hrănire a peștelui pe acest canal. Acestea sunt influențate de zilele puține când apa deversată este caldă sau mai puțin caldă și de cotele ridicate sau scăzute ale Dunării.

Cota fiind acum destul de ridicată (400cm),pe canal regăsim implicit un volum mult mai mare de apă și greu de menținut la o temperatură constantă având în vedere că apa caldă uzinată este în cantitate mică și asta se întâmplă o dată sau de două ori pe săptămână. Pentru pescari ar trebui să fie simplu : ai abur ai șanse reale de pește, n-ai abur… ai doar speranța unei partide bune.

În aceste condiții, specia predominantă a fost morunașul de talie medie. Bancuri generoase care îți asaltau methodul fără a conta prea mult felul papanelelor pitite prin nadă.Celelalte specii mai puțin active au fost ciortanii, carașii, platicile si sabița.

sabita apa calda

 

La această partidă țintisem ciortanul cu o nadă- test, însă nici ținta propusă și nici testul nu au fost concludente.Spun asta, nu pentru că nu aș fi fost mulțumit de numărul prezentărilor, ci doar că speram ca proporția speciilor să fie alta. E clar că nu-i ce trebuie! și deja presimt un drum lung până departe...

 

Despre locurile de pescuit pot spune că erau destul de curate și uitându-mă atent prin mulțimea de pescari, nu prea am mai zărit cimpanzeii. Ciudat…!? Pe semne că s-au întors în pădure sau au învățat să fie oameni. De această dată pe canal au fost foarte mulți pescari și oameni de treabă. Oameni care eliberau peștii mici și ciortanii fără ezitare.M-am conformat și eu.

 

N-am surprins momentul pentru că la această partidă chiar n-am avut chef de fotografii. Am vazut și exceptii printre pescari dar per total, față de anii trecuți… e de Foarte Bine ????
Bucurați-vă și voi de pescuit și aveți grijă de natură!

Speram ca va placut Cateva ore pe cosulet in ziua în care la robinet a curs rece în loc de calda, Articol oferit de Tatute Tatute . Este posibil sa-ti placa si articolul Pescuit la feeder – ,, Peștele cu clopoței “

 

Leave a Comment