Chiftelute de peste, o reteta din Delta Dunarii
Pentru început punem tonul într-o strecurătoare la scurs apoi într-un vas încăpător punem pesmetul și adăugăm laptele amestecăm bine totul adăugăm tonul și restul de ingrediente amestecăm bine totul până se omogenizează (vezi foto în comentarii pas cu pas) formăm 24 de bile de mărimea unui mingi de ping pong apoi le tăvălim prin pesmet și le frigem în baie de ulei până se rumenesc frumos servim calde sau reci !!! Va pup 😘!!! Pofta mare 😍!!! Autor Pasiune în bucătărie.
24 bucăți
– 350 de ton, in reteta din delta dunarii se foloseste novac, crap, stiuca dupa preferinta
– 100 ml lapte
– 4 linguri cu vârf de pesmet
– 2 linguri cu vârf de parmezan
– 1 lingură de capperi (la alegere)
– 2 ouă
– 1 legătură pătrunjel tăiat mărunt
– sare și piper
-negru după gust
– 700 ml ulei pentru fript
Va dorim pofta buna la o portie de Chiftelute de peste, o reteta din Delta Dunarii
E posibil sa-ti placa si Reteta Storceag (storceac) din Delta Dunarii sau Reteta din file de salau, specific Holbina Trei Bibani