Reteta Storceag (storceac) din Delta Dunarii – Storceagul este o ciorba de peste (Sturioni) ce se mananca în Delta Dunarii, în județul Tulcea. Daca nu aveti posibilitatea sa preparati această ciorba, e musai sa mergeti in Delta, sa mancati această delicatesă.
Mod de preparare – Reteta Culinara:
Pentru început, taiati pestele rondele/felii iar apoi cubulete, adaugati sare si puneți-l la rece. Puneți apa la fiert, taiati marunt morcovi, ardei gras si ceapa si puneti-le un pic la calit în ulei, la foc domol. Nu veti cali însa si cartoful! Pe acesta îl taiati cubulete si îl veti pune sa fiarba în ciorba, adăugați pestele în zeama care fierbe si lasati 10 minute.
Separați galbenusul de ou, amestecati-l cu smantâna si cu zeama de ciorbă, sa fie fluid. Opriti focul si adaugati peste ciorba amestecul de galbenus, smantana si zeama de ciorba. La final adaugati marar tocat (se poate adăuga leustean, dupa gust).Dupa cum stiti, sturionul se poate procura numai din acvacultura, pescuitul fiind strict interzis de peste 10 ani.
Speram ca va placut reteta noastra Reteta Storceag (storceac) din Delta Dunarii.