Pescuit la Dunare – Dunarea si farmecul ei aparte!

Pescuit la Dunare – Dunarea si farmecul ei aparte! – Despre astazi, numai de bine.Am ajuns pe malul Dunarii la 5:45, cum preconizasem, cu gandul ca “gasesc eu un loc”.. 😂 bineinteles, totul full, foarte multi oameni din tara, campati. Bun, inaintez pana langa un anafor mare, care avea intinsura imediat langa el. Se face aproape 7:00.

Sondez, gasesc o zona la marginea anaforului, circa 35 metri. Amestec vreo 5 “resturi” de nada ramase de la alte iesiri (2 kg aproximativ, plus o conserva de porumb si vierme), de nervi ca nu am gasit loc (desi era logic), lasand nada obisnuita pentru alta partida.

Scot o lanseta, incep sa fac pat de nada, bombanind ca mi-am uitat si Autanul acasa, iar tantarii erau calare pe mine, la 7:20 pun forfac, vierme pe ac, lansez si ma apuc de montat a doua lanseta, pe care am pus-o mai aproape de mal, 15-20 metri, “la interceptie”.

Imediat cum am aruncat a doua lanseta, a inceput recitalul – Caras, Platica, Batca, Hibrizi, vaduvita, sabita. La ora 14:00 cand am terminat nada si trebuia sa plec oricum, aveam 8.4 kg de peste.

Majoritatea mic, eliberat la final si vreo 4 bucati frumoase, oprite sa fac o saramura. 85% din pesti au venit la vadul nadit continuu, ceea ce era de asteptat, la cea de langa mal raspunzand doar vaduvita si ocazional cate o platica ratacita.

Pescuit la dunare - Imagine

Important a fost ca am urmat sfatul unui amic si am pescuit extrem de grupat, in 2 metri am lansat la fiecare 5-7 minute. Am mai suplimentat cu 0.5 kg de nada pe la 12:30. Cu atat mai mult cu cat in jurul meu nu am vazut trasaturi si la plecare m-au oprit cativa colegi sa ma intrebe despre cum am pescuit si daca e prag unde am fost, ca vor sa mearga acolo.

Le-am recomandat sa stea unde sunt, pentru ca aveau praguri, dar ei stiu ce au facut apoi.A plouat, a fost soare, iar a plouat, m-au ciuruit tantarii pe maini si fata, am murdarit masina groaznic, dar nu as da iesirea de astazi pe 500 de iesiri pe balta cu sute de monstri – Crapi.

Articol oferit de Silviu Ilea.Fire Intinse! Speram ca va placut Pescuit la Dunare – Dunarea si farmecul ei aparte! Este posibil sa-ti placa si Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare si din Delta Dunarii

 

Leave a Comment