Roșeață de știucă – Un fel de plachie delicioasă, ușor și simplu de pregătit în excursii. specialitatea de „atac” a lui Radu Anton Roman în duelul gastronomic cu Gelu șeitan, la vatra taberei din Delta Dunării.
Se așează un strat de ceapă și ardei într-o tavă întinsă sau ceaun. Deasupra se pun bucăți de știucă, fără să se încalece. Se toarnă apă până la acoperire. Se pune sare, zahăr și piper sau ciușcă după gust.
Pentru ca apa să nu se evapore rapid la fierbere, se toarnă ulei, atâta cât totul să se acoperă cu o peliculă subțire. După ce ingredientele fierb la foc mic, circa 20 de minute, se toarnă bulion sau suc de roșii din belșug. se adaugă usturoi zdrobit sau mujdei. Nu se amestecă. se mai dau câteva clocote. La sfârșit se asezonează cu pătrunjel, leuștean și mentă, tocate.
Pentru 4 persoane este nevoie de:
– 1 kg de bucăți de știucă, bine curățate
– 2-3 cepe
– 1-2 ardei
– 2-3 căței de usturoi
– Câteva linguri de ulei
– Un borcan de bulion sau suc de roșii
– Verdeață, sare, zahăr, piper, ciușcă, după gust.
Text : kupdf atlas 2013 delta-dunarii – Retete de Adrian Gagea
Speram ca va placut reteta de Roșeață de știucă.Daca doresti sa contribui la acest articol o poti face cu placere Aici, Noi tinem cont de sfaturile dvs.. pentru ca ne pasa.