Davy Knot – Nodul Davy

Cum să legăm Davy Knot – Nodul Davy. Nodul Davy este creatia lui Davy Wotton, un profesionist britanic în domeniul pescuitului cu muște. Aspectele pozitive ale acestui nod sunt în viteză, dimensiune și rezistență – toate atributele excelente pentru un nod de pescuit.

Este, de asemenea, un nod foarte compact, ceea ce îl face un nod frumos pentru muștele mici (recomandăm Davy Knot pentru muștele dimensiunea 18 -22 ) și diferite teste îl evaluează între 85 și 100% din rezistența liniei, cu 90% probabil o presupunere sigură. Nodul Davy ar trebui să se afle în arsenalul de noduri al fiecărui pescar de musca!

Instrucțiuni de legare a nodului Davy

Nodul Davy

    • Treceti firul prin ochetul carligului
    • Formați în mod liber un nod simplu peste mână înainte de cârlig.

 

    • Aduceți capătul etichetei înapoi prin buclă, asigurându-vă că treceți între nodul superior și cârligul în sine.

 

  • Strângeți nodul, trăgând mai întâi de capătul firului, pentru a trage nodul, apoi de linia principală pentru a seta nodul.

Unii pescari recomandă Double Davy Knot ca o alternativă rapida. Un Davy Knot legat corespunzător nu eșuează.

In urmatorul articol vom prezenta legarea nodului Double Davy.

 

 

Iata ce spune Davy Wotten despre acest nod:

În anii 50, când eram copil și am început să pescuiesc, habar nu aveam cum să leg Noduri de pescuit. În acele vremuri, pescuitul era cu viermi sălbatici, până când într-o zi am urmărit un bărbat care era prietenul familiei mele, venea să pacaleasca pești la musca. Asta m-a interesat, legat de pescuitul cu muște. Mi-am dat seama de nod. A fost singurul mod în care știam să leg un cârlig și mai târziu o muscă. Din acel moment și pentru 1000 de pești, cu câteva excepții, nu mai folosesc altul.

Serios, învățați sa legati Davy Knot și iubiți-vă viața dar si pescuitul.

Speram ca va placut articolul nostru Davy Knot – Nodul Davy

Leave a Comment