Nodul Palomar – Palomar Knot

Nodul Palomar – Palomar Knot este cel mai bun nod de pescuit? Multi pescari cred ca nodul Palomar detine acest titlu. Palomar Knot este aproape de a fi un nod 100% rezistent atunci când este legat corect.Veti gasi adesea nodul Palomar în primele zece liste pentru cele mai frecvent recomandat și preferat nod atât pentru pescuit, cât și pentru o serie de alte aplicații.

Nodul Palomar este un nod relativ simplu și direct, pe care se poate baza în situații incredibil de dure. Este un favorit printre toate nivelurile pescarului să asigure cârlige, năluci, vartejuri și cleme până la capătul liniilor lor – sau pur si simplu o musca.

Nodul poate fi considerat un „nod 100%” egal cu puternicul Nod Trilene, sau Nodul Rapala desi Palomar este mult superior în linii împletite.Nodul dublează linia în jurul zonelor, care se confruntă cu cea mai mare presiune, oferindu-i o forță sporită. Legarea greșită a acestui nod poate duce adesea la ruperea liniei. Pentru a vă ajuta să evitați astfel de probleme, am elaborat acest ghid rapid pentru înțelegerea și stăpânirea acestui nod de pescuit simplu, dar foarte eficient.Un nod Palomar poate fi legat în 5 pași simpli. 

Pasul 1: Luați aproximativ 1 până la 2 metri de fir și dublați-l pentru a forma o buclă, 

Pasul 2: Treceți bucla prin ochiul cârligului, jigului sau vartejului. Sfat: Pentru carligul cu ochetul mic trece capătul liniei prin ochi, apoi treceți din nou din partea opusă pentru a forma bucla.

Pasul 3: Faceți un nod fundamental suprasolicitat cu bucla, Legați un nod destul de slăbit peste cap cu cârligul agățat slab în partea de jos, lăsând o buclă mare. Evitați răsucirea liniilor.

Pasul 4: Trageți cârligul prin bucla creată Treceți cârligul prin buclă și apoi umeziți firul, astfel încât să vă puteți strânge nodul. adică Treceți bucla de linie peste cârlig. Glisați bucla deasupra ochiului cârligului. Lăsați nodul să alunece în jos și trageți strâns. Pe măsură ce trageți ambele linii strâns, ar trebui să vedeți o formă sigură de nod Palomar.

Pasul 5: Tăiați surplusul de fir ramas..

Instructiuni de legare a nodului Palomar

nod palomar
Speram ca v-a plăcut acest tutorial despre Nodul Palomar – Palomar Knot,  pentru mai multe noduri de pescuit puteti accesa categoia noastra Noduri de pescuit, Dunare.ro este dedicat oferirii celor mai bune noduri si sfaturi legate de pescuit Dacă aveți întrebări, idei sau orice altceva, nu ezitați să ne contactați aici.Si nu uitati cunoasterea nodurilor de pescuit este o armă puternică pentru arsenalul dvs.

Daca doresti sa contribui la acest articol o poti face cu placere Aici, Noi tinem cont de sfaturile dvs., asta.. pentru ca ne pasa.

Leave a Comment