Platicareala de duminica la dunare

Platicareala de duminica la dunare – Cand zic platicarela ma refer la tot neamul ei hrăpăreț, ca de prins am prins si batca si cateva ochioase.. , dar tinta asta mi-a fost..
Dupa ce duminica trecută am luat la țintă carasul, ieri am schimbat pe plătică, nu am schimbat întâmplător pestele țintă. Deja aveam ceva semnale ca platica va intra pe zonă, cotele intr-o mica crestere, o usoara bataie avântului din sud -vest urmau sa schimbe curentii in zonă , dar încă ceva, o larva minuscula care apare în fiecare an pe zona aia in perioada asta ,, libelula,, .

Duminica trecută am scos libelule pe coșuleț de câteva ori.Planificarea pentru partida asta a fost ceva mai complexă, larve de libelule uscate de la Sensas ,pezmet englezesc scufundator și flotant si ceva aditiv praf cu gust de ciocolată de la MVD , iar ca partener trebuia sa-l am pe Catalin Tataru , insa cum el e mare baftos si aducator de ploi ,de data asta la pocnit o raceala pe ultima suta de metri si adio si celor necesare !

caras la dunare feeder

Asa am fost nevoit sa folosesc ce mai aveam pe acasa , niste peleți de 2 si 4mm , un mix semințe Benzar Mix ananas si n-butiryc, si doi aditivi lichizi , coriandru și melasă.
Si la capitolul nada am umblat, de data asta am mers pe o nada deschisa la culoare , galbenă, fina, cu semnal vizual mai mare si cu multa proteina vegetală in compoziție ( faina de in,soia , rapiță, floarea soarelui și faina de migdale ).

Deoarece iarba a fost si mai prezentă pe vad decat la partida anterioară,iar timpul de așteptare imi era mult scurtat, am fost nevoit sa fac nada sub-umectata , sa se desfaca aproape imediat ce ajungea coșulețul pe substrat , asta ma costat aproape 4kg de nada si multă muncă, caci asta înseamnă pescuitul la plătică.

Din cauza condițiilor a trebuit sa schimb si bățul, am mers pe Okuma LS6K de 3.60cm 120g , aceiasi mulinetă MAP de 4000, fir Trabucco feeder plus de 0.18 și coșuleț de 70g , strună de 80 cm de 0.14 si cârlige Excalibur bream competition de 10. Cam 90% din pești au fost platici, vreo 5-6 carasi frumosi ,si 6 ciortani ..O partida pe cat de muncita pe atât de placuta si datorită companiei, am întâlnit si cativa baieti de pe grup si le mulțumesc pt companie.
Fire întinse să aveți !

platicacaras la dunare

Speram ca va placut articolul Platicareala de duminica la dunare, Autor Florin Petcu – Feeder Passion, este posibil sa-ti placa si Platicareala la method pe Dunare, Daca doresti sa contribui la articolul nostru o poti face cu placere de Aici, Noi tinem cont de sfaturile pescarilor, asta.. pentru ca ne pasa.

 

Leave a Comment