Platicareala la method pe Dunare

Platicareala la method pe Dunare – Dupa ce dimineață am inceput pescuitul clasic, la coșuleț ca de obicei, iar inceputul parea promițător , totul s-a schimbat dupa cativa pesti ! Au disparut trasaturile complet aproape o ora si ceva , dar au aparut intrebarile, au aparut si schimbarile, strune mai subțiri, carlige mai mici, un vierme pe carlig, absolut nimic nu funcționa!!

Am inceput sa studiez apa , ceva parea foarte ciudat, multe lemne , cracute mici care pluteau pe apa, frunze, brădiș putred… dupa ce m.am uitat mai atent la apa am inteles dc au disparut trasaturile, apa foarte tulbure, valuti de noroi se amestecau cu apa curata, probabil o viitură venita pe Argeș , o deversare de apa pluvială.., atunci mi-am zis: hai sa încerc la Method !!

Stiam ca am ceva method-uri prin trusă, popanelele erau si ele cateva borcanele, vreo 10 :))) , asa m.am apucat in graba sa fac monturi, carligele legate cu mono, caci mi-a fost mai la indemana, un plic de spini de 7mm pentru momela ratacita prin trusa si-a gasit și el rostul, in mare graba am amestecat si peletii de 2 si 4mm, si ceva semințe și i-am dat bataie !
Trasatura a venit de la primul lanseu aproape imediat , pe un waffter roșu, un Benzar capsuna – n-butyric de 6mm. Dupa cativa pești am zis sa incerc si unul alb de ciocolată de la As la Crap, trasaturile erau aproape toate in sub un minut , pe urma am zis sa incerc unul de 8mm , un bait-tech the juice portocaliu , trasatura a venit mai greu, dar a fost si prima ruptura , asa am trecut inapoi pe 6mm portocaliu ,un C&B , si iar ruptură! Dupa această ruptură m-am hotarat sa leg carligul cu textil 0.08 !
Restul zilei am ramas pe wafftere de 6m, albe rosii si portocalii, dupa fiecare moment cand trasaturile nu veneau 15-20 minute , schimbam momeala de carlig si aproape imediat venea si trăsătura! Dupa o lunga și bine meritată pauză de masa si un somn bun, un vant care a batut mai toata noaptea , cu rafale de peste 40km/h si a racorit aerul , m-a trezit de dimineață deosebit de optimist, am preparat nada si peletele, dupa care mi-am baut cafeaua linistit , intre timp au inceput sa apară si alti baieti de pe grup, si inca un domn caruia nu îi știu numele .
Intre timp nada si peleții erau gata de folosire, ce a urmat nu nu am anticipat, dupa primele lanseuri aveam deja pești, trasaturi constante, dar și două rupturi de linie principală , un mono de 0.20, pe wafterele portocalii de la C&B , una din rupturi cred ca a fost un ten . Toata ziua am ramas pe astea 3 momeli pe care le am alternat la cârlig !
Cele mai multe capturi le am avut pe cele albe si cele rosii , cei mai frumosi pești au intrat pe C&B, cele portocalii .O partida extrem de muncita , trasaturi violente dar si satisfacție maxima!

Speram ca va placut articolul Platicareala la method pe Dunare, Autor Florin Petcu – Feeder Passion sau Platicareala de duminica la dunare

Daca doresti sa contribui la articolul nostru o poti face cu placere de Aici, Noi tinem cont de sfaturile pescarilor, asta.. pentru ca ne pasa.

Nu uitati sa va Abonati la canalul nostru. Multumim

Aboneaza-te Dunare.ro Youtube