File de peste în crusta crocanta de pesmet cu reductie de lamaie File de peste în crusta crocanta de pesmet cu reductie de lamaie

File de peste în crusta crocanta de pesmet cu reductie de lamaie

Reteta: File de peste în crusta crocanta de pesmet cu reductie de lamaie 😋😋 Garnitură piure de cartofi cu morcov și telină!!!

Începem cu peștele îl filetăm scoatem oasele cu penseta și îl porționăm cât de mare dorim îl condimetăm cu sare și piper îl lăsăm la odihnă… timp în care punem cartofii la fiert în coajă (morcovi cu țelina curățate tăiate cuburi și fierte cu apa și sare) ne ocupăm și de reducție scoatem branhiile și spălăm bine capul, sirea spinări cu coada și aripioarele le uscăm cu hârtie de bucătărie într-o tigaie punem uleiul la încins și adăugăm usturoiul zdrobit puțin îl rumenim ușor (vezi foto în comentarii pas cu pas) adăugăm oasele și le gătim până schimbă culoarea pe ambele părți.

Apoi adăugăm apa, menta și sarea punem capacul și fierbem la foc mediu până se evaporă lichidul și ne rămâne în jur de 250 ml (un pahar) îl strecurăm presăm bine cu o lingură și pe oase să iasă tot lichidul din ele și îl punem din nou la foc adăugăm untul și mai gătim până începe să facă spumă, apoi adăugăm zeama de la lămâie amestecăm și mai gătim până devine puțin mai subțire de cât mierea.

Intre timp mixăm ouăle spumă cu sare și piper adăugăm și făina mixăm să obținem o textură (ca de clătite) trecem bucățile de pește prin aluat, apoi prin pesmetul amestecat cu paprika apăsam ușor să se prindă bine pesmetul și le frigem în baie de ulei la foc potrivit până se rumenesc (cum verific uleiul dacă este încins destul? Bag o scobitoare în el dacă face bule de jur împrejurul ei uleiul este la temperatura perfectă).

Cartofii i-am curățat de coajă morcovi și telina i-am scurs de apă și am trecut tot prin presa pentru cartofi am adăugat untul și laptele și am amestecat totul ușor cu o spatulă nu foarte mult cât să se încorporeze morcovi și telina uniform !!! Vă pup măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!! Reteta by Pasiune în bucatarie. Va dorim pofta mare!

Speram ca va placut reteta de File de peste în crusta crocanta de pesmet cu reductie de lamaie.

Ajută-ți prietenii să descopere acest articol!

Mulțumim că ai citit această postare! Te invităm să vizitezi site-ul nostru dunare.ro pentru mai multe informații interesante!

Ne cerem scuze pentru eventualele reclame. Acestea sunt necesare pentru a susține site-ul nostru și pentru a oferi conținut gratuit!

Încheiem aici prezentarea. Vă mulțumim pentru atenție și vă dorim o zi plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *