Permis de Pescuit Online Gratis ANPA 2024 – Ghid Complet - Întrebari si raspunsuri

Permis de Pescuit Online Gratis ANPA 2024 ,cel mai complet ghid,intrebari si raspunsuri chestionar permis ANPA, solicitare si generare permis, recuperare permis de dunare, marea neagra, detalii fisa de captura sau forumular aviz frontiera – PG.

Cat costa un permis ANPA?

Permisul de pescuit recreeativ/sportiv in 2024 este gratis.

Pot obine un permis fara sa raspund la intrebarile din legislatia pescuitului si fara completarea online a fisei de capturi ?

Nu este posibil sa obtinem un permis ANPA fara sa raspundeti la intrebarile din legislatie si completarea fisei de capturi anpa online din contul dvs. anpa.

Cate tipuri de permis emite anpa ?

Anpa emite trei tipuri de permise: Permisul de pescuit recreativ valabil pentru pescuitul Dunare,Permisul de pescuit recreativ valabil pentru pescuitul in Marea Neagra si
Permisul de pescuit recreativ valabil pe habitatele piscicole naturale contractate de asociațiile de pescari recreativi.

Cate permise ANPA pot genera ?

Se pot crea sau genera maxim 5 permise de la aceași adresa!

Cum obtin un permis ANPA online?

1. Click pe sectiunea Permise pescuit – A.N.P.A,Persoane fizice, Obține permis, Urmator si am ajuns la Pasul 1.

La pasul 1, Selectati Tara, completati CNP-ul ,tipul de permis  (puteti bifa ambele optiuni caz in care veti obtine ambele premise) si sa selectati optiunea “Nu sunt robotClick pe Urmator si trecem la pasul 2. De mentionat faptul ca, in situatia in care aveti permisul anului anterior suspendat nu veti putea obtine un alt permis pana la expirarea suspendarii.

La pasul 2: va trebui sa completati toate informatiile necesare (Introduceți numele, prenumele, telefonul si adresa de domiciliu conform datelor din Cartea de Identitate) . Atentie, la completarea numelui si prenumelui va trebui ca acestea sa inceapa cu litera mare, sa aiba cel putin 3 caractere si sa nu contina litere au semne speciale altele decat spatiu sau cratima. In adresa completati localitatea si adresa dumneavoastra.

Important ca in campul email sa introduceti o adresa de email valida. Pe aceasta adresa veti primi un email de unde va veti putea activa contul ce se creaza in platforma Permise a ANPA. Acest cont va va permite sa va conectati la platforma atunci cand veti depune declaratiile de captura. Atentie, nedepunerea declaratiilor de captura pentru fiecare tip de permis va conduce la imposibilitatea obtinerii permisului de acel tip anul urmator.

La pasul 3, Confirmați că ați citit și înțeles, veti primi o lista cu intrebari de legislatie la care va trebui sa raspundeti. In momentul de fata raspunsul gresit nu blocheaza emiterea permisului. In viitor insa acest lucru va conduce la blocarea procesului pentru o perioada de timp. Reluarea procesului de emitere cu raspunderea gresita la intrebari va conduce la o noua blocare a procesului.

La pasul 4, veti avea confirmarea faptului ca ati raspuns corect sau gresit la intrebarile din legislatie. Apăsați ‘Următor‘ pentru a continua procesul de generare al permisului.

La pasul 5, daca nu ati avut permis activ anul trecut veti fi informat despre aceasta. Daca insa ati avut permis si n-ati depus declaratiile de captura necesare procesul se va bloca, reluati procesul si completati fisa de captura.

La pasul 6 , veti primi permisul/permisele solicitate pe care le puteti descarca (click butonul Descarca) veti putea reseta parola contuli dumneavoastra si conecta la platforma (butonul Login) unde veti regasi permisele solicitate sau veti putea relua procesul pentru generarea altor premise (butonul Genereaza alt permis).

Indiferent de optiunea pe care o selectati Platforma va va trimite un email, la adresa de email furnizata, prin care va puteti reseta parola contului.
La conectarea in sistem – Optiunea Persoane Fizice Recuperare permis, atunci cand veti primi pagina de Login va trebui sa introduceti in campul Username va trebui sa introduceti adresa de email iar in campul Password, parola dumneavoastra.

Daca ati utiat cumva parola veti putea folosi optiunea “Ai uitat parola?” caz in care veti primi un email care va va ajuta sa va configurati o alta parola.

Dupa completarea campului username si password si apasarea butonului “Intra in cont” Platforma va va trimite un cod de patru cifre pe care va trebui sa-l introduceti in campul ferestrei “Cod de validare” si apoi sa apasati butonul “Verifica”. In acest fel veti putea accesa contul dumneavoastra de unde:Veti putea descarca permisul/permisele ori de cate ori aveti nevoie de el/ele,Veti putea depune notele de captura asociate partidelor de pescuit , In ultimul pas se genereaza permisul ANPA 2024, Fire intinse!

Daca a fost util acest ghid si esti pregatit ce mai stai ? Genereaza un permis ANPA de AICI

permis 2023

Pentru cei ce au solicitat emiterea permisului ANPA dar acesta a fost emis cu data de valabilitate 31.12.2023 – 31.12.2024

CAUZA : ora serverului este ora GMT adica cu 2 ore in urma orei RO

REMEDIERE: sters permisul gresit si emis unul nou

Pasi de urmat:
1 RESETAREA PAROLEI :
1.1 Intrati pe siteul ANPA la sectiunea GENERARE PERMIS -> PERSOANE FIZICE-> RECUPERARE
1.2 Apasati pe “Ai uitat parola” si introduceti adresa de email SAU CNP-ul folosite la emiterea permisului gresit si apasati “Recupereaza parola”
1.3 Verifiati adresa de email introdusa. Cel mai probabil in folderul SPAM/MESAJE NEDORITE veti gasi un email de la adresa: [email protected] cu subiectul “Resetare parola Permis Pescuit” ce contine un link (un buton verde cu text alb) “RESETEAZA PAROLA”.
1.4 Veti fi redirectionati catre o pagina noua unde va trebui sa introduceti si sa confirmati o parola noua de minim 6 caractere.
1.5 Daca parola introdusa a fost confirmata corect veti primi mesajul “Parola a fost resetata cu succes!”

2 LOGAREA PE PORTAL :
2.1 Intrati pe siteul ANPA la sectiunea GENERARE PERMIS -> PERSOANE FIZICE-> RECUPERARE si introduceti adresa de email si noua parola.
2.2 Vi se va cere un cod de verificare trimis pe adresa de email
2.3 Verifiati adresa de email introdusa. Cel mai probabil in folderul SPAM/MESAJE NEDORITE veti gasi un email de la adresa: [email protected] cu subiectul “ANPA Login – Cod de verificare” ce contine un cod de 4 cifre ce trebuie introdus la pagina deschisa la punctul anterior si apasati VERIFCA.

3 STERGEREA PERMISULUI DE PESCUIT:
3.1 Daca totul a fost OK sunteti logat pe portalul ANPA unde puteti vedea permisul actual
3.2 Bifati casuta din stanga din dreptul numelui si selectati sterge (butonul din dreapta sus)
3.3 Odata ce actualul permis a fost sters puteti relua procesul de emitere a unui nou permis.

Ce mail folosesc pentru creearea contului si pentru depunerea fisei, fiselor de captura?

Atenție, retineti! Adresa de Mail adaugata de dvs. va fi folosita pentru creearea contului si pentru depunerea fiselor de captura online.

Cum recuperez un permis ANPA sau unde ma pot loga in contul meu anpa?

Doar de pe site-ul anpa ,  logare, Recuperare permis Aici. Daca a-ti pierdut un permis de pescuit emis , acesta poate fi recuperat online pe site-ul ANPARecupereaza permisul online. Pentru cei ce au solicitat emiterea permisului ANPA dar acesta a fost emis cu data de valabilitate 31.12.2023 – 31.12.2023 :CAUZA : ora serverului este ora GMT adica cu 2 ore in urma orei RO

REMEDIERE: sters permisul gresit si emis unul nou Pasi de urmat:

1. RESETAREA PAROLEI : Intrati pe siteul ANPA la sectiunea GENERARE PERMIS -> PERSOANE FIZICE-> RECUPERARE

2. Apasati pe “Ai uitat parola” si introduceti adresa de email sau CNP-ul folosite la emiterea permisului gresit si apasati “Recupereaza parola

3. Verifiati adresa de email introdusa. Cel mai probabil in folderul SPAM/MESAJE NEDORITE veti gasi un email de la adresa: [email protected] cu subiectul “Resetare parola Permis Pescuit” ce contine un link (un buton verde cu text alb) “RESETEAZA PAROLA“.

4. Veti fi redirectionati catre o pagina noua unde va trebui sa introduceti si sa confirmati o parola noua de minim 6 caractere.

5. Daca parola introdusa a fost confirmata corect veti primi mesajul “Parola a fost resetata cu succes!”

2. LOGAREA PE PORTAL :

1. Intrati pe siteul ANPA la sectiunea GENERARE PERMIS -> PERSOANE FIZICE-> RECUPERARE si introduceti adresa de email si noua parola.

2. Vi se va cere un cod de verificare trimis pe adresa dvs.de email.

3. Verifiati adresa de email introdusa. Cel mai probabil in folderul SPAM/MESAJE NEDORITE veti gasi un email de la adresa: [email protected] cu subiectul “ANPA Login – Cod de verificare” ce contine un cod de 4 cifre ce trebuie introdus la pagina deschisa la punctul anterior si apasati VERIFCA.

STERGEREA PERMISULUI DE PESCUIT:

1. Daca totul a fost OK sunteti logat pe portalul ANPA unde puteti vedea permisul actual.

2. Bifati casuta din stanga din dreptul numelui si selectati sterge (butonul din dreapta sus)

3. Odata ce actualul permis a fost sters puteti relua procesul de emitere a unui nou permis.

Este permisul de pescuit ANPA valabil fara actul de identitate ?

Permisul de pescuit recreativ obținut este valabil numai însoțit de Cartea de Identitate care a stat la baza emiterii acestuia și carnetul de membru pentru membrii asociațiilor!
Cum obtin un aviz de frontiera ?
Pe site-ul politiei de frontiera , Va rugam sa retineti: daca pescuiti in zonele de frontiera aveti nevoie de avizul de frontiera pentru zona de frontiera unde dvs. pescuiti, si il puteti obtine online in mailul dvs. de pe site-ul politiei de frontiera, Citeste mai mult despre cum obtin un aviz de frontiera Aici

 

Ce este permisul de pescuit sportiv recreativ ?

Permisul de pescuit recreativ este documentul nominal și netransmisibil care atestă faptul că o persoană deține dreptul de a practica pescuitul sportiv recreativ, conform legislației în vigoare. Acesta este valabil numai însoțit de actul de identitate care a stat la baza emiterii acestuia.

Fire intinse !

Leave a Comment