Limanul Zmeica

0

Limanul Zmeica

Zemica este un liman fluvio-maritim, multi cred ca defapt este un lac. Coordonate Limanului sunt : 44°40’16″N 28°50’46″E. Zmeica face parte din grupul celor patru, aflate mai la nord,  limane care fac parte din Dobrogea (Razim, Golovița, Zmeica și Sinoe, formând Complexul Razim-Sinoe). Zmeica este adaugat în rezervația naturala, Biosfera a Deltei Dunării (3446 km², dintre care 1145 km² sunt rezervație integrală), care face parte din patrimoniul mondial al UNESCO din 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN. Complexul lagunar Razim -Sinoe, lac ce are o suprafață de 119 kmp.[2].

Zmeica

 

Totodata cele trei ochiuri de apa de pe harta , Limanele Zmeica, Razim și Sinoe fac parte din linia convențională ce șerpuiește intre Dunăre și Marea Neagră, străbătându-le pe acestea și Podișul Casimcei, linie care desparte județul Constanta de județul Tulcea.

Speram ca va placut articolul nostru Limanul Zmeica. Ai fost si tu la pescuit pe Zmeica? Fa-ti cont si publica si tu povestea ta sau hai la o barfa pe Forum !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.