Pescuit la feeder pe dunare, zona Giurgiu

Pescuit la feeder pe dunare, zona Giurgiu – Sambata am facut o iesire pe batrana Dunare impreuna cu Francezu Emilian Ilie,Pestele nu a cooperat asa cum mi-as fi dorit dar tot am prins cativa pentru un gratar.

Un pescuit lejer in 20m folosind cosulete de 85g pe zona Giurgiu, am cautat pestele mare dar dupa cum am spus mai sus el nu a vrut sa coopereze.

Am pescuit cu o lanseta genesis black ice din 2 bucati de 90g careia i-am schimbat inelele acum ceva vreme, am pus’o in husa ‘sa fie acolo’, am avut noroc pentru ca mi-am uitat acasa varfurile de la preston daca nu bagam si genesisul in husa probabil ca faceam o zi de plaja 🙂

Montura simpla – fir textil daiwa jbraid de 0.10 (sau 0.12) mm -> inaintas flurocarbon de 0.25 de aprox 6m (2x lungimea lansetei + cateva spire pe mulineta) -> trecia (pe flurocarbon) -> carlig de 16 – 14 legate cu fir de 0.16, am incercat si cu fire de 0.12, 0.14, 0.18 dar nu au fost diferente,o nada bazata pe proteina, aditivata la greu cu viermi. 🙂

Am inceput pescuitul in jurul orei 9 dimn mi-a intrat pestele pe vad pe la ora 12, 12.30 am prins constant sau de fapt am avut activitate constanta pana in jurul orei 14 cand rupt de foame am luat o pauza de jumatate de ora

Dupa pauza mea a venit si pauza pestelui a plecat de pe vad iar mie mi-a pierit cheful am mai pescuit cateva ore pana in jurul orei 16 dar fara sa mai nadesc masiv am stat la relaxare.

Ah da, era sa uit, am avut un mic “show” cu 2 pescari, ei pescuiau cu feederul nu la feeder, nu aveau nici cea mai mica idee de ce se intampla in apa cu monturile lor, am sa incerc sa explic in cateva cuvinte ce s’a intamplat.

Ajunsi de dimineata, i-am salutat am intrebat daca merge au zis ca slab,ne’am asezat amonte de ei aprox 20m, primele lanseuri de test fara forfac le faceam in amonte in jurul orei 1 – 2, aprox 20 – 30 de grade la dreapta fata de cum eram pozitionat,repet cosuletul de 85g nu sarea nici macar o data…

Banuiesc ca ori nu stiau sa pescuiasca deloc la dunare or a fost rea vointa dar majoritatea lanseurilor erau in amonte de minte la o distanta de 10m de mal, numai sa incurce.

Daca a fost rea vointa sper sa aiba numai bafta la peste cat or pescui ei pe dunare (nu ca este greu la cum pescuiau), daca nu a fost rea vointa si este doar prostie, atunci poate ar fi bine sa invete ce se intampla cu monturile lor sub apa inainte sa se creada pescari de feeder.

pescuit dunare la giurgiu

Sper sa citeasca aceste randuri iar propozitia “foloseste-ti capul” sa le ramana intiparita in minte.Va doresc fire intinse si iesiti la peste pe Dunare, este ceva special.

Articol oferit de Sergiu Gabi. Speram ca va placut Pescuit la feeder pe dunare, zona Giurgiu

Este posibil sa-ti placa si Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare si din Delta Dunarii

Aboneaza-te Dunare.ro Youtube