Pescuitul pe canalele navigabile

2

Pescuitul pe canalele navigabile – Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile S.A. cu sediul in Str. Ecluzei, Nr 1, face referire la activitatea de pescuit sportiv si recreativ pe canalele navigabile.Canal Dunare Marea-Neagra si Canal Poarta Alba-Midia, Navodari, va facem cunoscut faptul ca, din punctul de vedere al CN ACN SA, pescuitul de orice natura este interzis.

In sprijinul celor  mentionate va facem cunoscute urmatoarele:
– Canalele navigabile nu sunt habitate de ape naturale sunt acumulari de ape artificiale si au regim juridic distinct. In contractul de cesiune LO/1533/04.08.2008detinut de CN ACN SA LA CAP. II.
Obiectivul contractului ,nu se face nici un fel de referire expresa la masa piscicola si activitati piscicole.
– Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura, Garda forestiera, AJVPS Constanta si AJVPS Eforie nu au nici o jurisdictie in patrimoniul administrat de CN ACN SA.

– Contractul nr. 77/26.07.2018, lista pe pagina de internet ANPA, la categoria Pescuit Recreativ,Jud. Constanta, pag 16,a fost intocmit avad la baza detaliile mai sus descrise si drept urmare nu a fost ratificat de CN ACN SA.

Conform prevederilor regulamentului de exploatare al Canal Dunare-Marea Neagra,pag 35. art 13.25 si regulamentului de exploatare al Canal Poarta Alba-Midia, Navodari, pag. 31. art 14.27 este interzisa “folosirea sau instalarea oricaror unelte sau dispozitive de pescuit”. Regulamentele de exploatare a canalelor navigabile si regulile de navigatie sunt inticmite de IPTANA SA, avizate de toate forurile si organismele guvernamentale sunt documente publice si se pot consulta pe pagina de internet a CN ACN SA, WWW.ACN.RO, la paragraful de informatii de interes public, regulamente.

Totodata, drumurile de acces adiacente sau de pe malurile canalelor navigabile nu sunt publice, asadar este interzis: accesul autoturismelor si a persoanelor neautorizate, aruncarea si depozitarea deseurilor , deteriorarea bunurilor mobile si a patrimoniului, deteriorarea malurilor, faunei, si florei.

Data fiind situatia creata, ANPA/AJVPS Constanta au fost notificate pentru:
– Scoaterea canalelor navigabile din lista habitatelor piscicole naturale:
– Stoparea eliberarii de permise de pescuit recreativ pe canalele navigabile:
– Stoparea incasarii de foloase materiale pentru desfasurarea activitatii de pescuit recreativ pe canalele navigabile:
– Oprirea controalelor facute de imputernicitii ANPA/AJVPS pe malurile canalelor navigabile:
– Interzicerea accesului autovehiculelor si a personalului ANPA/AJVPS pe drumurile tehnologice adiacente si malurile canalelor navigabile.
Speram ca va placut articolul nostru Pescuitul pe canalele navigabile

Nu uitati sa va Abonati la canalul nostru. Multumim

Aboneaza-te Dunare.ro Youtube

2 COMENTARII

  1. Și după ce s-au pus pancarte pe marginea canalului in care se stipulează că accesul persoanelor fără aviz de la ACN este interzis se practică pescuitul( prohibiția nerespectată)și nu numai pescuitul cu și braconajul, cine îi controlează!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.