Povestea unui crap prins pe Dunare, la Ostrov

Povestea unui crap prins pe Dunare, la Ostrov – Dupa ce am cautat bucata cu bucata dunarea pe google maps, acum cinci zile eu si Nea Gica ne-am hotărât să facem o partida scurta de 24 de ore aproape de Ostrov.

In dreptul Manastirii Dervent se face un cot si o intrare la dreapta pe dig.. spre dunare pe sensul de mers dinspre Lipnita spre Dervent si Ostrov. Locul de pescuit ales, este sub niste salcii minunate, pana la aproape cinci metri de mal care ne tineau umbra, iar in stanga aveam un canalut, iar apa se deplasa lent pe cursul dunarii in aval.

Nea Gica a luat cu el trei lansete Daiwa de 3.90 iar eu am pescuit  cu lansete de 3.60, toate 3,5 lbs, mulinete Daiwa fir 0.45 rezistent la abraziune, plumb grippa de 120 gr, iar carlige am folosit nr. 2 de la Korda cu trei boabe pe firul de par, fierte cu Canepa si grau iar dupa ce au fiert am adaugat niste Betaina..

Dupa ce am sondat zona, am gasit un loc curat la aproximativ 10 metri de mal cu o adancime de opt metri, am montat tabara, acum avand o idee asupra locului, am luat porumbul, canepa impreuna cu porumbul fiert le-am amestecat cu pamant de pe malul dunarii, acel pamant argilos nu cel nisipos si am facut bile cat mingia de tenis, chiar mai mari, iar dupa ce s-au intarit in aproximativ doua ore, am nadit in amonte circa 4,5 metri de fiecare lanseta.

La Dunare unde nu agata eu folosesc și recomand montura simpla cu plumb pierdut Grippa, textil 0.25 cu campul de 25 de cm de la plumb la carlig  iar in locurile cu agatatura cum ar fi copaci, crengi prefer montura elicopter.

Dupa ce am servit masa la aproximativ trei ore de la nadire sosesc si primele trasaturi la nea Gica, erau ciortanii, dar dupa o aruncatura a unei lansete in urma unui ciortan prins,la scurt timp, o smucitura puternica si direct spre larg, rezultatul era  frumosul crap salbatic din imaginea cu hoinarul nea Gica care sa lasat prins cu greu in urma unor contre puternice atunci cand mustaciosul Crap se apropia de mal.

A cam fost tot in acea zi, si spre seara la somn pana adoua zi de dimineata la ora sase cand a inceput nebunia si la una din lansetele mele, ma loveste un crap frumos urmat de altii, cand la, lansetele mele cand la ale lui nea Gica…nebunie si adrenalina..

Spre seară, aventura noastra in natura sa incheiat, dunarea nu a ramas datoare ca intodeauna iar peisajul minunat, una peste alta a fost o partida de pescuit reusita si linistita.Pana data viitoare fire intinse si pastrati natura curata!

Crap-la-dervent

Speram ca va placut articolul nostru Povestea unui crap prins pe Dunare, la Ostrov

Este posibil sa-ti placa si Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare si din Delta Dunarii

Daca doresti sa contribui la articolul nostru o poti face cu placere de Aici, Noi tinem cont de sfaturile pescarilor, asta.. pentru ca ne pasa.

Aboneaza-te Dunare.ro Youtube

Leave a Comment