10 Intrebari si raspunsuri despre pescuitul la guvizi - Legislatie pescuit la guvizi

10 Intrebari si raspunsuri despre pescuitul la guvizi – Vezi perioada de prohibitie la guvizi (Gobiide), Care este nada preferata si cea mai buna montura  pentru guvizi, Cate kg de peste avem voi sa retinem din Marea Neagra ? Cand este perioada si incepe pescuitul la guvizi.

 

1.Care este perioada de prohibitie la guvizi (Gobiide) ?

Perioada de prohibitie la guvizi (gobiide), este pe o durata de 31 de zile, in perioada 15 aprilie-15 mai inclusiv.

 

2.Cand incepe pescuitul la guvizi ?

Pescuitul la guvizi incepe la sfarsitul lunii martie inceputul lunii aprilie pana in data de 14 aprilie inclusiv si dupa perioada de prohibitie din data de 16 mai .

 

3.Care este cea mai buna perioada pentru pescuitul la guvizi ?

Cea mai buna perioada pentru pescuitul la guvizi in Marea neagra este primavara si toamna deci cele mai bune rezultate se obtin intre lunile aprilie si octombrie.

 

4.Cate kg de peste avem voie sa retinem din Marea Neagra ?

In Marea Neagra un pescar are dreptul sa retina 5 kg. de peste pe zi sau un singur peste daca greutatea lui depaseste mai mult de 5 kg.

 

5.Cu cate undite, lansete si taparine avem voie sa pescuim in Marea Neagra ? 

In apele teritoriale ale Marii Negre, avem voie sa pescuim cu cel mult 2 undite, 2 lansete sau 1 taparina, cu câte 10 carlige.

 

6.Care este cea mai buna momeala pentru pescuitul la Guvizi in Marea Neagra?

Cele mai bune momeli pentru pescuitul la guvizi sunt momelile naturale care le ofera marea neagra, momeli precum carnea din scoica alba, scoica neagra, garizii,sprotul sarat,ramele, dar si carnea din piept de pui, pipotele de pui sau carnea de vita.

 

7.Care momeala prinde cel mai bine guvidele din Marea Neagra ?

Personal am prins cel mai bine guvizi cu piciorul de la scoica alba sau “burta” de la scoica alba, carnea din piept de pui taiata bucatele mici si amestecata cu sofran alimentar pana se obtine culoarea galbena dar si scoica cu capac de sprot, scoica neagra toamna sau sprot sarat simplu taiat bucatele.

 

8. Ce fire si carlige folosim la pescuitul de guvizi ?

La pescuitul guvizilor trebuie sa folosim fire de 0,35-0,40 si carlige nr. 2-4, cele clasice norvegiene, insa mare atentie pentru pescarii de guvizi, pescuitul la mare este extrem de riscant si se pot intampla accidente, evitati locurile greu accesibile cum ar fi stabilopozii umezi sau cu vegetatie .

 

Care este  cea mai buna montura pentru pescuitul la guvizi ?

Cea mai buna montura pentru guvizi este montura clasica si simpla, un plumb de 30,40 de grame legat direct pe linia principala iar carligul sa fie aproximativ la 5 cm deasupra plumbului. Retineti: la mare agatati multi plumbi si este posibil sa pierdeti multe carlige atunci cand pescuiti la gauri printre stabilopozi, aveti posibilitatea sa legati carligele de acasa inclusiv plumbii cu ata pescareasca sau fir textil de 0.35.Fiecare carlig legat de acasa trebuie sa aibe atasat intre 8-10 cm de fir pe fiecare.

 

9.Ce lanseta si mulineta folosesc pentru pescuitul la guvizi in Marea Neagra ?

Pentru pescuitul la guvizi este nevoie sa folositi o lanseta de 30-60g, iar mulineta sa fie cu o recuperare cat mai rapida, fir de 0,35 – 040 mm.

 

10. Cum obtin un permis de pescuit in Marea Neagra si avizul de frontiera PG-ul ?

Permisul pentru pescuit in Marea Neagra se obtine de pe site-ul ANPA din sectiunea permise, iar avizul de frontiera se completeaza online pe site-ul politiei de frontiera.

 

Mai multe detalii despre Permisul Anpa poti citi Aici si Avizul de fontiera PG-ul Aici.Speram ca va placut articolul 10 Intrebari si raspunsuri despre pescuitul la guvizi Este posibil sa-ti placa si Guvidul de mare – pesteO partida de pescuit guvizi la Marea Neagra sau Cele mai bune locuri pentru pescuit guvizi in Marea Neagra, Bineinteles ca tinem cont si de sfaturile tuturor pescarilor si va asteptam cu drag sa contribuiti cu idei si sfaturi la acest articol.Va multumim si va dorim Fire Iintinse!

Leave a Comment