O partida de pescuit guvizi la Marea Neagra

O partida de pescuit guvizi la Marea Neagra – Dupa ce am pregatit inainte cu o seara, aproximativ 300 de grame de piept de pui taiat in bucatele mici amestecate cu sofran alimentar galben, dar si niste “saratura” cum ii spunem noi pescarii de mare (sprot sarat) pe care l-am taiat cu o foarfeca in bucatele mici si le-am adaugat intr-un prosop, pe care l-am infasurat ca o rulada sa absoarba apa din sprot, deoarece era putin moale sprotul si va sta bine pe carlig fiind mai tare avand in vedere ca pescuim in marea neagra si la gauri. Carlige legate de acasa si plumb la greu sa aveti la voi..:))

De obicei foloseam scoica alba in special piciorul de scoica cu sofran dar si burta pusa in pungi cu sare si la congelator pentru primavara, dar cum nu am avut timp sa merg dupa scoica iarna pe plaja, am ales pieptul de pui.

Pe la sase dimineata eram pe stabilopozii de la poarta 1 – Constanta cu o lanseta de 3.60 m, un plumb, un fir de 0.40 cu doua carlige pe camp, am folosit carligele norvegiene clasice cu coada lunga, pescarii varstnici sau cei experimentati stiu despre ce vorbesc, piept de pui cu capac de saratura pe carlige, capac de saratura ? Da! dupa ce am pus pieptul de pui sau scoica pe carlig, peste adaugam si saratura.

Am pescuit la gauri in perioada asta, pana in capitanie,gauri sau locuri pe care le cunosteam de la alti pescari mai batrani, de obicei mergeam intre cazematele 1 si 2, dar nu am mai fost demult si nici nu stiu daca mai este voie (poate imi spuneti voi daca mai este voie), si am reusit sa prind in jur de 2,5 kg de guvizi maricei , exact pentru o saramurica si o prajeala cu mamaliguta si mujdei. Una peste alta o partida de pescuit la mare reusita, putina recreere, aer sarat si curat.

Ma bucur ca am impartasit cu voi aceasta iesire la mare, dar va asteptam si pe voi sa completati acest articol cu alte momeli, monturi sau pur si simplu prezentati voi propria partida de pescuit la guvizi.

O partida de pescuit guvizi la Marea Neagra scaled

Citeste si cum se obtine un Permis de Pescuit ANPA pentru Marea Neagra de Aici, Este posibil sa-ti placa si 10 Intrebari si raspunsuri despre pescuitul la guvizi ,Cele mai bune locuri pentru pescuit guvizi in Marea Neagra sau  Pescuit la sabita, canalul 2 Sinoe Speram ca va placut articloul nostru O partida de pescuit guvizi la Marea Neagra.

 

Leave a Comment