Cele mai bune locuri pentru pescuit guvizi in Marea Neagra - Intrebari si raspunsuri

Cele mai bune locuri pentru pescuit guvizi in Marea NeagraIntrebari si raspunsuri despre locuri de pescuit, guvizi mari, cum obtin un permis la marea neagra sau avizul de frontiera. Incepand de la Capul Midia ce se inalta la o inaltime de 40 m si pana la Vama Veche se intind plalele, digurile statiunilor turistice presarate cu diguri de protectie ce formeaza locuri de pescuit bine cunoscute. De-a lungul litoralului se afla o multime de locuri de pescuit la guvizi.

 

Cum sa prindem guvizi mari ?

Daca doriti sa prindeti guvizi mai mari incercati sa pescuiti cu carne de scoica,pui cu sofran alimentar si sprot sarat la gaurile aflate la baza din apa a digurilor,stabilopozilor, intre aceste diguri sau la baza stabilopozilor de pe fundul marii  se formeaza aceste gauri, locul preferat al guvizilor mari sau pe zonele de piatra cu apa mai inchisa la culoare.Aceste locuri sunt preferate de guvizi datorita faptului ca tin si aduc hrana cum ar fi scoica neagra depusa etc,  iar prin curenti, furtuni, valuri de hula aduc hrana pentru guvizi  cum ar fi scoica, garizi etc.

 

Care sunt cele mai bune locuri de guvizi?

Pe scurt cele mai bune zone si locuri de pescuit in Marea neagra sunt la: Vadu, Capul Midia cu digul de nord dar si pe digul de sud, zona Parc sau pescarie aflate la intrare in mamaia, digul de la “Trei Papuci “, Digul de la Poarta 1, Agigea, Costinesti,Eforie si Mangalia. Pentru toti pescarii de guvizi Atentie! exista risc de accidente, nu pescuiti cand sunt valuri,furtuni sau exista vegetatie pe stabilopozi,diguri, nu aruncati resturi de momeala pe locul unde pescuiti, exista posibilitatea sa alunecati.Pescuitul la guvizi este extrem de periculos!

 

Ce tip de permis am nevoie sa pot pescui in Marea Neagra guvizi?

Permisul pentru pescuit in Marea Neagra este aliberat de ANPA din sectiunea Obține permis – Permise pescuit – A.N.P.A, completeaza datele necesare si alege tipul de permis Marea Neagra.Pentru mai multe detalii puteti citi ghidul complet sau articolul nostru despre cum obtine un permis anpa Aici.

 

Am nevoie de aviz de frontiera (PG-UL) pentru a pescui in Marea Neagra?

Pentru pescuitul la marea neagra in zonele de frontiera Conform prevederilor art. 40 din OUG 105 / 2001 privind frontiera de stat a României, cu modificările și completările ulterioare, pescuitul în apele de frontieră, apele maritime interioare şi în marea teritorială se efectuează, în condițiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autoritățile competente, cu avizul prealabil al organelor Poliției de Frontieră Române. La acest moment, structurile responsabile cu eliberarea avizului sunt Serviciile Teritoriale ale Poliției de Frontiera / Garda de Coasta, acestea fiind organizate și având zonă de competenta la nivelul fiecarui județ de frontiera.Despre cum poti obtine online un aviz de frontiera ,permis de granita citeste ghidul nostru Aici.

 

Speram ca va placut articolul Cele mai bune locuri pentru pescuit guvizi in Marea Neagra. Cieste si ,este interesant si e posibil sa-ti placa si 10 Intrebari si raspunsuri despre pescuitul la guvizi , O partida de pescuit guvizi la Marea Neagra sau Guvidul de mare – peste . Lista ramane pentru oricine doreste sa o completeze, asteptam comentariile dumneavoastra pe site,Va multumim si Fire intinse!

Leave a Comment