Babusca – Cum pescuim Babusca ?

Babusca – Cum pescuim Babusca ? – Caracteristici:corp argintiu,ochi rosii,inotatoare rosii/portocalii,botul scurt.Greutatea caracteristica:0,68 kg.Varsta medie:10-15 ani.

Recordul britanic:1,9 kg,Stour,Dorset,1990.Raspandirea:se gaseste in majoritatea raurilor,lacurilor si in canale.

Metode recomandate:pluta baston si bat fix.Momeala recomandata:viermi,seminte de canepa,cosasi mici.Babusca se recunoaste usor dupa inotatoarele rosii/portocalii;este probabil unul din cei mai raspanditi pesti de apa dulce.

Babusca Cum prindem Babusca jpg

Nu pare a fi o captura uriasa,mai ales in comparatie cu stiuca sau cu crapul,totusi mii de pescari pornesc zilnic cu scopul de a le pescui.Babusca mai tanara,mica este sinucigasa,muscand orice hrana atarnata sub botul sau,dar exemplarele mai in varsta,peste 227 g care au fost deja pescuite de mai multe ori si eliberate,sunt mai precaute si viclene.

Pentru prinderea unor exemplare de dimensiuni corespunzatoare este nevoie de indemanare de pescar batran,de echipament de calitate si de cunoasterea in detaliu a apei.Cel care prinde un exemplar mai mare de 0,5 kg poate fi mandru,caci a obtinut un rezultat record in cazul unei specii pentru care multi pescari au trait esecuri.

Daca se prinde o babusca de aproximativ 1 kg,este indicat sa fie fotografiata.In cazul unui peste de 1,36 kg merita sa tinem minte fiecare clipa a capturarii,pentru ca din aceasta specie de peste doar o singura data in viata se prinde un asemenea exemplar.Tactica:Babusca are muscaturi mici,rapide,care abia se observa.

De aceea se recomanda pescuitul cu pluta in locul pescuitului la adancime.Putem pescui cu bat cu plutitor fix,dar cea mai indicata arma este spitul elastic.In cazul pescuitului in ape curgatoare,putem plasa momeala sub nasul babustelor cu batul fix,mai ales in apele cu cursul lin.Echipamentul:Babusca este un peste mofturos,precaut,asa ca inaintasul de la capatul firului trebuie sa fie cat se poate de subtire.

Vom folosi carlig de 20-22 pentru viermi de oase si de 18-20 pentru larve.Larvele trebuie sa fie fixate in asa fel incat pielea lor sa acopere in intregime carligul.Ajunge sa fie taiate doar cat sa se vada varful carligului.Pentru pescuitul cu pluta se recomanda fir de baza pentru 0,9 kg.Inaintasul sa nu fie mai gros de 0,08 mm.

Daca pescuim cu spit,ajunge cel cu marimea de 3.Tehnica folosita la babusca depinde nu numai de natura apei,ci si de momentul pescuitului.Alegerea metodei potrivite nu este un lucru usor.Spre norocul nostru exista cateva reguli de baza,iar respectarea lor duce la evitarea esecului.Primul lucru care trebuie luat in considerare este limpezimea apei,care in rau sau canal este afectata de mal.

Daca apa este curata,putem nadi doar cu boabe,nu trebuie sa formam bilute.Cei mai multi pesti se pot prinde cu viermi de os,dar punand nimfa pe carlig avem sanse mai mari la pestii de marime potrivita.In cazul raurilor cu cursul rapid,semintele de canepa sunt foarte bune pentru a nadi.

Daca apa este tulbure,avand continut mare de mal-dupa inundatii,din cauza barcilor sau a pescarilor-este mai indicata folosirea galustelor ca momeala.Gurmandul:Babusca prefera viermii de os,condimentati cu ghimbir.

Speram ca va placut articolul Babusca – Cum pescuim Babusca ?. Daca doresti sa contribui la acest articol o poti face cu placere Aici, Noi tinem cont de sfaturile dvs., asta.. pentru ca ne pasa.

Este posibil sa-ti placa si Pescuit la rosioara – Articol hranire si localizare sau Pe fir:platica si batca

Leave a Comment