Pescuit la rosioara – Articol hranire si localizare

Pescuit la rosioara – Articol hranire si localizare – Alaturi de Caras, Rosioara este unul din pestii cei mai raspanditi in apele noastre de ses.Frecventa acestui peste,precum si faptul ca se poate prinde usor,fara momeli speciale il recomanda pescarilor.Rosioara trebuie cautata langa palcurile de stuf,langa frunzele de nufar,in general acolo unde este vegetatie de apa.

Conformatia gurii ne indica ca este un peste care se hraneste intre ape sau la suprafata.Aceasta nu inseamna ca nu poate fi intalnita si pe fundul apei.Timpul ideal pentru pescuit este cel insorit,fara valuri si vant.

Indiferent de anotimp linia de pescuit pentru rosioara se caracterizeaza printr-o finete deosebita:firul va fi cu diametrul 0,10-0,15 mm,carligele vor fi nr. 12-20 in functie de momeala utilizata,iar pluta-obligatoriu foarte sensibila-va fi bine echilibrata printr-un plumbaj adecvat.

Importanta plutei este data de faptul ca acest peste musca foarte fin,muscatura sa constand in mici tremuraturi sau deplasari laterale ale plutei.Atentie!Rosioara nu se inteapa singura.Daca intepatura nu este sincrona cu muscatura,pestele simte rezistenta si scuipa momeala.

Rosioara jpg

De aici rezulta ca varga de pescuit trebuie sa aibe un varf suficient de rigid.Ca vergi se pot utiliza cu bune rezultate cele din stuf autohton.Este obligatoriu insa sa fie bine echilibrate si nu prea grele.Pentru pescuitul de fund cu lanseta,este necesara o lanseta sensibila la varf,o mulineta microlit si fir de maxim 0,22 mm.

Este bine sa se utilizeze metoda inelului pe fir.O tehnica speciala este metoda Shefield care a fost descrisa in paginile revistei.La pescuitul rosioarei este avantajos sa putem exploata zone de apa cat mai departate si deci cat mai nebalacite de altii.

Ca momeli,cele mai indicate sunt:viermele rosu de namol,viermusul de carne,cocosul de paine sau mamaliga,graul fiert,samanta de canepa fiarta,sangele inchegat,rama etc.

Deoarece rosioarele umbla de obicei in carduri,retinerea cardului se poate face prin nadirea locului cu srot de floarea soarelui amestecat cu mamaliga.Atunci cand alti pesti refuza momelile noastre oferite cu darnicie,”milostiva” rosioara va avea grija ca prin prezenta ei sa nu ne lase cu juvelnicul gol…

Speram ca va placut articolul Pescuit la rosioara – Articol hranire si localizare. Daca doresti sa contribui la acest articol o poti face cu placere Aici, Noi tinem cont de sfaturile dvs., asta.. pentru ca ne pasa.

Este posibil sa-ti placa si Cotele Dunarii – Nivelul apei Dunarii  sau Pescuitul somnilor mari. sau Babusca – Cum pescuim Babusca ?

Leave a Comment