Bors de peste - Traditional din Delta Dunarii Bors de peste - Traditional din Delta Dunarii

Bors de peste – Traditional din Delta Dunarii - Retete din Peste

Bors de peste – Traditional din Delta Dunarii-Ingrediente:

1,5 kg peste marunt (rosioara, biban, carasel, oblete, ghibort);

1,5 kg peste mare (crap, somn, morun, stiuca);

1 ceapa mare;

1 telina potrivita;

2-3 ardei grasi;

2 morcovi mari;

1 radacina de patrunjel;

2 linguri bulion sau 3-4 rosii bine coapte;

1 legatura patrunjel;

1 legatura leustean;

100-150 ml otet;

1 legatura patrunjel;

sare, piper

Curatati pestele, spalati-l, apoi puneti la fiert in 4 l apa, pestele marunt, impreuna cu 1 lingurita sare. Dupa 35-40 de minute, strecurati supa de peste si in aceasta puneti la fiert zarzavatul curatat, spalat si tocat marunt. Cand zarzavatul este aproape fiert, puneti in oala pestele mare, taiat in bucati mari (ca pentru o portie), dupa care lasati ciorba sa fiarba inca 30-35 de minute, la foc mic, pentru ca pestele sa nu se sfarame. In tot acest timp puneti putin cate putin, otetul. Cu 5 minute inainte de a lua oala de pe foc, adaugati bulionul, patrunjelul, tocat marunt si potriviti de sare si piper. La final, scoateti bucatile de peste pe un platou si serviti ciorba calda presarata cu patrunjel tocat marunt. Alaturi, puneti mamaliga fierbinte, ardei iute, mujdei de usturoi si bucatile de peste.

Speram ca va placut reteta de Bors de peste – Traditional din Delta Dunarii, este posibil sa-t placa si Bors de peste lipovenesc din Delta Dunarii sau Bors de peste de la noi, din Delta Dunarii

Ajută-ți prietenii să descopere acest articol!

Mulțumim că ai citit această postare! Te invităm să vizitezi site-ul nostru dunare.ro pentru mai multe informații interesante!

Ne cerem scuze pentru eventualele reclame. Acestea sunt necesare pentru a susține site-ul nostru și pentru a oferi conținut gratuit!

Încheiem aici prezentarea. Vă mulțumim pentru atenție și vă dorim o zi plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *