Care sunt dimensiunile minime legale pentru pestii retinuti ? - Noile dimensiuni 2024

Care sunt dimensiunile minime legale pentru pestii retinuti ? – Dimensiunile minime in 2024, în centimetri, ale exemplarelor de pesti si ale altor vietuitoare acvatice care pot fi retinute la pescuit sunt urmatoarele:

▪ Aterina (Atherina mochon)    7
▪ Avat (Aspius aspius) 40
▪ Babuşcă (Rutilus rutilus carpathorossicus) 15
▪ Batcă (Blicca bjoerkna) 15
▪ Biban (Perca fluviatilis) 12
▪ Caras (Carassius auratus) 20
▪ Clean (Leuciscus cephalus) 28
▪ Cosac (Abramis sp.) 25
▪ Cosaş (Ctenopharyngodon idella) 40
▪ Crap (Cyprinus carpio) 40
▪ Morunaş (Vimba vimba carinata) 25
▪ Mreană (Barbus barbus) 27
▪ Novac (Aristichtys nobilis) 40
▪ Oblete (Alburnus alburnus) 12
▪ Plătică (Abramis brama) 25
▪ Rizeafcă (Alosa caspia nordmann) 15
▪ Roşioară (Scardinius erythrophthalmus) 15
▪ Sânger (Hypophthalmichtys molitrix) 40
▪ Scobar (Chondrostoma nasus) 25
▪ Scrumbie de Dunăre (Alosa pontica) 22
▪ Somn (Silurus glanis) 60
▪ Şalău (Stizostedion sp.) 40
▪ Ştiucă (Esox lucius) 40
▪ Văduviţă (Leuciscus idus) 30
▪ Raci 10
▪ Scoici 8
▪ Broaşte 30 g/ex.

Cum se masoara pestele ?

(2) Conform legii, Lungimea peştelui stabilită pentru pescuit este determinată prin măsurarea distanţei de la vârful botului până la baza înotătoarei caudale.

(3) Speciile de peşti care nu sunt prevăzute la alin. (1) sunt libere la pescuit, la orice dimensiune.

Avem voie sa retinem puietul de peste?

(4) Puietul şi exemplarele de peşti capturate sub dimensiunile minime prevăzute la alin. (1) vor fi deversate în mod obligatoriu în apă, în stare vie.

(5) Se interzic achiziţionarea, procesarea şi depozitarea exemplarelor de peşti ale căror dimensiuni comerciale sunt mai mici decât cele prevăzute la alin. (1).

(6) La pescuitul în scop comercial se admite existenţa peştelui cu lungimea sub dimensiunile stabilite la alin. (1), în proporţie de până la 10% din numărul total de peşte pescuit.

Este permis pescuitul la sturioni?

(7) Se interzice pescuitul sturionilor. Exemplarele prinse ale acestor specii de pesti vor fi deversate în mod obligatoriu în apă, în stare vie.

Cu cate carlige,undite sau lansete avem voie sa pescuim in raul prut?

Pescuitul în râul Prut, în lacul de acumulare Stânca-Costeşti şi în bazinele limitrofe se practică cu cel mult două undiţe sau două lansete cu câte două cârlige fiecare iar pescuitul recreativ/sportiv se practică numai de pe mal iar în timpul iernii pescuitul în scop recreativ se poate efectua şi pe gheaţă, cu excepţia zonelor de protecţie specială a iernării peştelui;

Cate kg de peste se pot retine ?

In timpul unei zile de pescuit se pot reţine cel mult 5 kg de peşte sau numai un singur exemplar dacă masa lui corporală depăşeşte 5 kg.

Sperm ca va placut articolul nostru Care sunt Dimensiunile minime legale pentru pestii retinuti ? Este posibil sa-ti placa sa citesti si Ce permis iti trebuie la Dunare – Delta Dunarii ? – Informatii sau Proiect Ordin pescuit 2024 perioade si zone de prohibitie. Daca doresti sa contribui la acest articol o poti face cu placere Aici, Noi tinem cont de sfaturile dvs.. pentru ca ne pasa.

Leave a Comment